SKYGATE DRİVER GÜNCELLEMELERİ NASIL YAPILIR?

benbaaris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Hocalarım herkese iyi günler geçen hafta skygate sistemini aldım incehesaptan. Bilgisayarlar hakkında pek bir bilgim yok bu yüzden sizlere sormak istedim. Benim neler yapmam lazım? Bios güncellemesi yapılması gerekiyor diyorlar ama nasıl yapacağım? Ekran kartı driverlarını indirdim fakat Windows aktif olmadığı için yüklenmiyor. Windowsu yarın etkinleştirecegim inşallah. Bana neler yapmam gerektiğini söyler misiniz lütfen sistem şudur;

Ekli dosyalar

• IMG_20220904_120324.jpg
    IMG_20220904_120324.jpg
    75.3 KB · Görüntüleme: 23

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bios sürümüne windows + r yapıp "msinfo32" yazıp enter yapın sonra açılan sayfada Bios sürümü ve tarihi yazar. Bunu paylaştıktan sonra bakarız güncel mi değil mi diye.

Anakart sayfasında zaten en güncel sürüm 2803 ve sistem ondan sonra çıkıp test edilerek geldiği için büyük ihtimalle güncel yollarlar.

Örnek:
1662283361044.png

KS

benbaaris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Bios sürümüne windows + r yapıp "msinfo32" yazıp enter yapın sonra açılan sayfada Bios sürümü ve tarihi yazar. Bunu paylaştıktan sonra bakarız güncel mi değil mi diye.

Anakart sayfasında zaten en güncel sürüm 2803 ve sistem ondan sonra çıkıp test edilerek geldiği için büyük ihtimalle güncel yollarlar.

Örnek:
Ekli dosyayı görüntüle 6453
Hocam 22.03.2021 yazıyor bios sürümünde

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
O tarihte çıkan bir sürüm yok ama yine de eski. Yanında numara yazması gerekir. Yukardaki linke tıklayıp 2803 yani en güncel sürümü indirin.

KS

benbaaris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
O tarihte çıkan bir sürüm yok ama yine de eski. Yanında numara yazması gerekir. Yukardaki linke tıklayıp 2803 yani en güncel sürümü indirin.
Hocam indirdikten sonra ne yapmam gerek? Yani bios ekranından mi yüklüyoruz indirdigimiz dosyayı?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İlk olarak elektriğin güncelleme anında kesilmemesi lazım. Bunu siz ayarlayamazsınız ama önemli bir durum. İkinci olarak bu sürümde farklı bir durum belirtilmiş ve tam anlayamadım.

"USB Bİos Flashback aracını çalıştırmadan önce lütfen BiosRenamer kullanarak Bios dosyasını yeniden adlandırın" yazıyor. Parantez içinde de "TB550MEW.CAP" yazılmış. Şimdi anladım. Rar dan indirdiğiniz dosyaları çıkarıp Rename exe yi çalıştıracaksınız ve sonra yanında inen diğer TUF-GAMİNG-B550M-E-WİFİ yazan dosyanın adını "TB550MEW.CAP" olarak değiştireceksiniz.

KS

benbaaris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
İlk olarak elektriğin güncelleme anında kesilmemesi lazım. Bunu siz ayarlayamazsınız ama önemli bir durum. İkinci olarak bu sürümde farklı bir durum belirtilmiş ve tam anlayamadım.

"USB Bİos Flashback aracını çalıştırmadan önce lütfen BiosRenamer kullanarak Bios dosyasını yeniden adlandırın" yazıyor. Parantez içinde de "TB550MEW.CAP" yazılmış. Şimdi anladım. Rar dan indirdiğiniz dosyaları çıkarıp Rename exe yi çalıştıracaksınız ve sonra yanında inen diğer TUF-GAMİNG-B550M-E-WİFİ yazan dosyanın adını "TB550MEW.CAP" olarak değiştireceksiniz.
hocam ağzınıza sağlık çok teşekkür ederim iyi ki varsınız her şey gönlünüzce olsun

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri