SLI / Güçlü kart?

Mustafa Berkay Çirak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi akşamlar üç ay içerisinde yeni topladığım bilgisayarımın ekran kartını alacağım. Asus Rog Z270-E Anakart'ım var ve Everest Rampage 850wat gold serfitikalı güç kaynağı aldım yani güç sıkıntısı çekmeyeceğimi düşünüyorum. Ancak ekran kartımı Asus Rog Strix GTX 1080 Ti mi almalıyım yoksa iki tane Asus Rog RX580 alıp SLI'mi yapmalıyım? Hangisinden daha fazla performans alacağımı sizlere danışmak istedim  :D
İşlemci olarak Intel Core Kaby Lake I7-7700K kullanıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tek bir 1080 Ti hepsinden daha çok performans verir. 2 adet GTX 1070 veya RX 580 bir 1080 Ti kadar FPS veremiyor bunu en büyük sebebi oyunlar tek ekran kartı için test edilip optimize ediliyor. Bu sebepten dolayı tek bir GTX 1080 Ti alın. Performans sorunu yaşamayın. Ayrıca işlemciniz SLI için yeterli PCI-E hattına sahip değil 16 PCI-E hattı var işlemcinizde ki zaten bir ekran kartı bunun hepsini kullanıyor ikinci kartı taktığınızda performans yarıya düşer X8 + X8 şeklinde kullanılır ve taktığınız 2 kart aslında tek bir kartın gücüne eşitlenir. Yani gerek yok SLI yada CrossFire 'a.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Mustafa Berkay Çirak' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar üç ay içerisinde yeni topladığım bilgisayarımın ekran kartını alacağım. Asus Rog Z270-E Anakart'ım var ve Everest Rampage 850wat gold serfitikalı güç kaynağı aldım yani güç sıkıntısı çekmeyeceğimi düşünüyorum. Ancak ekran kartımı Asus Rog Strix GTX 1080 Ti mi almalıyım yoksa iki tane Asus Rog RX580 alıp SLI'mi yapmalıyım? Hangisinden daha fazla performans alacağımı sizlere danışmak istedim  :D
İşlemci olarak Intel Core Kaby Lake I7-7700K kullanıyorum.

Kaliteli bir 1080 ti

KS

Mustafa Berkay Çirak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlginiz ve yardımınız için teşekür ediyorum o zaman bu yaz bir Asus Rog GTX 1080 Ti çekmek en mantıklısı  :cool: :)

Enes Değirmenci' Alıntı:
Bütçeniz nedir ?

Ekran kartı için ayırdığım 5000tl bütçem var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri