Snowman T5 almayı düşünüyorum sisteme uyar mı acaba ?

acar_22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Snowman T5 almaya karar verdim. Corsair Spec Delta olan kasama sığar diye düşünüyorum. Ancak bu soğutucu Ram slotumu işgal eder mi ?
Anakart: Gigabyte h610m
Ram :GSKILL 8x2 Ripjaws V 3600MHz CL 18 DDR4

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Sığar. Kasan 160mm'ye kadar destekliyor. Alacağın soğutucu 155mm. Yani rahat rahat sığar. Genelde ram slotlarını işgal etmiyorlar ama neredeyse ram'e sıfıra sıfır dayanabiliyorlar. Sorun çıkmayacaktır. Standart bir ölçü yani bu soğutucu.

KS

acar_22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Teşekkür ederim bende kasama sığar diye düşündüm. Ancak Ramlerden dolayı şüpheliydim. Fotoğrafta görüldüğü gibi stok fan dahi ramlere temas ediyor neredeyse umarım sığar.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-11-30 at 14.07.57.jpeg
    WhatsApp Image 2022-11-30 at 14.07.57.jpeg
    262.1 KB · Görüntüleme: 62

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Teşekkür ederim bende kasama sığar diye düşündüm. Ancak Ramlerden dolayı şüpheliydim. Fotoğrafta görüldüğü gibi stok fan dahi ramlere temas ediyor neredeyse umarım sığar.
Sığacaktır dert etmene gerek yok :) Çok sorun olursa fanı sol tarafına da takabilirsin havayı radyatörden emecek şekilde. Aynı performansa yakın değerler verecektir. Hatta şu anki haliyle sığarsa sonrasında diğer tarafı için de 2. fan alıp eklersen soğutma performansını hayli coşturuyor.

KS

acar_22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam T5 modelinde hem sağda hem de solda fan var diye biliyorum. Sağda ki fanla havayı alıyor solda ki fan ile egzoz fan sayesinde hava dışarı atılıyor diye biliyorum. Soğutma konusunda memnun kalırım herhalde. Tekrardan çok teşekkürler hocam satın alıcam eğer uymazsa iade ederim olmadı. Sonucu buraya yazarım.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Snowman T5 almaya karar verdim. Corsair Spec Delta olan kasama sığar diye düşünüyorum. Ancak bu soğutucu Ram slotumu işgal eder mi ?
Anakart: Gigabyte h610m
Ram :GSKILL 8x2 Ripjaws V 3600MHz CL 18 DDR4
lga 1700 sokete uygun değil diye hatırlıyorum. Soketi temin edebildiyseniz kaça aldığınızı paylaşır mısınız.

KS

acar_22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
lga 1700 sokete uygun değil diye hatırlıyorum. Soketi temin edebildiyseniz kaça aldığınızı paylaşır mısınız.
Satıcıya sordum ve satıcının dediğine göre uyumlu. Paket içinden soket çıkıyor herhalde. 500 TL gibi bir fiyata aldım.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Satıcıya sordum ve satıcının dediğine göre uyumlu. Paket içinden soket çıkıyor herhalde. 500 TL gibi bir fiyata aldım.
Bende lga 1700 kullanıyorum. Çok fazla zaman geçiremediğim için soğutucu alamdım daha. Bakarken görmüştüm uygun diye araştırmıştım ama soket desteği yoktu. Yanlışlık olabilir, eğer yoksa da haber verirseniz ben de sonrası için değerlendirebilirim.

KS

acar_22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bende lga 1700 kullanıyorum. Çok fazla zaman geçiremediğim için soğutucu alamdım daha. Bakarken görmüştüm uygun diye araştırmıştım ama soket desteği yoktu. Yanlışlık olabilir, eğer yoksa da haber verirseniz ben de sonrası için değerlendirebilirim.
Tabiki haber veririm. Montaj hakkında pek bilgi sahibi değilim bir bilgisayardan yardım alıcam. Uyar mı uymaz mı o zaman belli olacak. Gelişmeleri haber ederim.

KS

acar_22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam bugün bilgisayarcıyla birlikte hallettik. Sanırım tam uyumlu değil birazcık uğraştırdı zorladı ama halletik. Şu an sorunsuz kullanıyorum. i5 12600kf sıcaklık değerleri 75 80 derecelerden 55 60 a kadar düştü. Eğer takabilirseniz kesinlikle öneririm.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Hocam bugün bilgisayarcıyla birlikte hallettik. Sanırım tam uyumlu değil birazcık uğraştırdı zorladı ama halletik. Şu an sorunsuz kullanıyorum. i5 12600kf sıcaklık değerleri 75 80 derecelerden 55 60 a kadar düştü. Eğer takabilirseniz kesinlikle öneririm.
Teşekkürler hocam cevap için. Aldığınız yerin linkini paylaşırsanız memnun olurum.

KS

acar_22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri