soğutucu tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

etgkclas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar işlemci için yeni bir soğutucu almak istiyorum. Önceliğim 2.el garantisi devam eden ürünler(fiyatları daha uygun) değiştirmemdeki esas öncelik soğutma performansını artırmak ama 2.amaç görsel olarak ta sistemimi yenilemek biraz bakındım fiyat ta sordum pek indirim yapmıyorlar. Sorduğum veya almayı düşündüğüm modeller 1)arctic freezer 34 esports duo(390tl) 2) be quiet pure rock (260 tl) 3) cooler master hyper 212 spectrum (300 tl). Şuan piyasa da bulabildiklerimden en matıklı olabilecekleri inceledim. tabi bunları seçerken forumu da inceleyerek seçtim elimdeki soğutucu dark freezer x90 sıcaklık 72 dereceye kadar çıkıyor. Kasa modelim dark guardian (165mm kadar soğutucu desteği var) işlemci r5 3600 anakart asrock b450m pro4 güç kaynağı 750w 80+ bronze.´bütçe 400 tl yardım için teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

etgkclas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
anladım eki örneğin almayı düşündüğüm ürünlere göre daha fiyatlı olmasına karşılık aynı oranda daha performanslı da olur mu bir de biraz görüntüsü de çok çin malı özentisiz gibi geldi bana görüntü olarak ta önem verdiğimi belirtmiştim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Son attığım ürün piyasadaki en iyi markalardan birisidir. Çin malı derken ondan bahsediyorsanız belirteyim dedim. Kendisi Tayvan markasıdır ki Tayvan 'dan kötü bir marka çıkmıyor zaten. ASUS, MSI ve Gigabyte örnek olarak hepsi Tayvan şirketidir mesela. Soğutma olarak çok başarılı bir üründür. SilverStone üründen bahsediyorum.

Eğer az daha bütçeniz varsa Arctic Freezer 50 - 599 TL piyasadaki en iyi hava soğutucuların başlarında gelen bu ürünü alabilirsiniz. Maksimum yüksekliği 165mm yani sizin kasanızın tam sınırında.

Eğer 120mm sıvı soğutma desteği varsa kasanızda benzer fiyata SilverStone PF120 ARGB 12cm Fan Intel & AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu (SST-PF120-ARGB) - 582 TL veya Arctic Liquid Freezer II - 120 Intel / AMD Uyumlu, 120mm Radyatörlü, 1x12cm P12 Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00067A) - 585 TL bu üründe alınabilir. 120mm sıvı soğutucular genelde baba hava soğutucular ile aynı soğutma performansını sağlar ama daha kibar bir görüntü sundukları için tercih sebebi olabilir. 

Bunlar dışında başka ürün önerim yok.

KS

etgkclas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hayır çin malı demek istemedim görüntü olarak onları andırıyor özentisizlik anlamında demek istedim aslında bütçe sorun değil ama kafamdaki soğutucuya verebileceğim fiyatı sınır olarak söylemiştim sıvı soğutma konusunda daha önce hiç kullanmadım su bazlı bir sistem herhangi bir hata yaparsam yada soğutucuda bir sorun olursa akma veya sızdırma sorunu olurmu diye bir endişem var yoksa görüntü olarak ta sıvı soğutmalar hoşuma gidiyor bir de 2 model önermişsiniz ben seçerken zorlanıyorum mesela biri rgb ve 94cfm diğeri sade bir tasarım sıvı soğutma desteği varsa derken kasa ve anakart modelini atmıştım. Bildiğim kadarıyla  ön ve üst kısma radyatör koyabiliyoruz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben ilk sorunuzdaki kasayı vs. unutmuşum o yüzden tekrar öyle yazmışım.

Şimdi birinci olarak özensiz tasarım vs. bu sizin görüşünüz. Gayet sağlam bir dizayna sahip performanslı bir soğutucu tasarımı o SilverStone ürünü. Şekil yapacaklar diye çoğu marka performans olarak kötü işler çıkartıyor. Burada önemli olan ürünün boru sayısı ve ne kadar ısıyı dağıtacak yüzey alan sunduğudur. Fan tasarımı ve sayısı ise buna göre şekillenir. Zaten böyle olmasaydı hava soğutma ürün grubunda piyasaya yön veren belirleyici marka olarak NOCTUA firması olmazdı. Markanın soğutması o kadar iyi ki hava ve hatta sıvı soğutmalar bile bu marka ile kıyaslanıyor hala. Tasarım olarak göreceli ama genelde kötü sayılırlar.

Sıvı soğutmada ise siz boruları kesmezseniz yada böyle kırılacak kadar bükmezseniz veya yerlerinden zorlayıp çıkartmazsanız genel olarak bu önerdiğim markalarda ve benzeri çoğu markada hiçbir sıvı sızması sorunu yaşamazsınız. Ayrıca soğutucularda fandaki CFM değeri önemsizdir. H2O değerine bakılır genelde ama artık çoğu marka öyle soğutucular yapıyorlar ki örnek olarak bu Arctic firması mesela H2O değeri düşük fanlar kullanmalarına rağmen diğer markaları zorlayacak soğutma performansı sunuyorlar. Yani orada baktığınız veri yanlış. Aslıda soğutucu alırken bir veriye bakmanızda gerekmiyor. Veriler gerçek hayat koşullarını ve performanslarını size göstermiyor. SilverStone PF120 soğutucu iyidir ama Arctic ürün daha iyidir. RGB vs. yok ama gerçekler böyle.

Hava soğutuculara gelirsek SilverStone ürünü beğenmediyseniz görsel olarak Arctic Freezer 50 ürünü alabilirsiniz. O ürün zaten indirimde ve normalde 900 TL üzerine satılıyor. Yani ortalama bir 240/280/360 sıvı soğutucu parasına satılıyor. Performansı çok çok iyidir. Zaten bunun başlıca sebeplerinden birisi ürünün ısı dağıtım bloğunun tokluğu ki ağırlığı 1.7Kg. O ürünü alabilirsiniz. Kasanızın 165mm sınırı ile aynı yüksekliğe sahip. Yani ürün 165mm yüksekliğinde. Cama değebilir ama sınırda kapanmamazlık yapmayacaktır cam. Sonuçta kasa bilgilerinde 165mm 'ye kadar yazılmış yani 165mm dahil ölçüsü.

KS

etgkclas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Açıkçası arctic daha mantıklı geldi şuan hem performans hem de görünüm olarak beğendim biraz büyük ama sorun olmaz cama değse bile vidaları tam sıkmadan da kullanabilirim.yardim için teşekkürler Facebook grubunda hem oyun içi hem de test fotoğraflarını atıp sizden aldığım bilgileri de diğer arkadaşlara aktarmaya çalışacağım iyi çalışmalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri