Sony Vgn-Z11Xn/B Laptop NVIDIA Ekran Kartı Sürücü Sorunu

0M42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, Sony Vgn-Z11XN/B laptop'ım var hem intel hemde Nvidia GeForce 9300 GS harici ekran kartı var ama Nvidia'nın windows 10 64 bit sürücüsünü bulamıyorum hangi sürücüyü indirdiysem kurulum ekranında uyumlu donanım bulunamadı diyor. Çalıştırbildiğim tek sürücü aşağıdaki linkte en üstte yer alan Driver version: 8.16.11.8735 olan o da normal kurulum şekliyle olmuyor aygıt yöneticisi/görüntü bağdaştırıcıları sekmesinden nvidia'a ya sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir diyorum dosya yolunu da indirdiğim sürücünün klasörü olarak gösteriyorum o şekilde kuruyor.

Ama bu sürücü ile de zaman zaman ekranda kapanıp açılmalar oluyor, bazen firefox açıkken bilgisayar donuyor laptop'ı kapatıp açmam gerekiyor ve yine bazen oturum açtığımda aşağıdaki hata penceresini gösteriyor.

2.jpg

Yani sanki yine tam uyumlu sürücü değil gibi. Bana ne önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu arada aygıt yöneticisindeki nvidia donanım kimliği şu şekilde;

PCI\VEN_10DE&DEV_06E5&SUBSYS_9025104D&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_06E5&SUBSYS_9025104D
PCI\VEN_10DE&DEV_06E5&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_06E5&CC_0300

1.jpg

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Sony Vgn-Z11XN/B
2008 veya 2009 üretimi, sanıyorum. VIA özel güncelleme desteği ve linkini Sony sonlandırmış görünüyor.

Bu yazılanlar daha 2011 tarihinden.

VGN-Z11XN/B grafik sürücüsünü güncelle

Z Serisi Vaio'lar, Hız Modu'ndan Dayanıklılık Modu'na geçiş yapabilen hibrit grafiklere sahip olduğundan, sürücüler standart NVIDIA ve Intel sürümlerinden farklıdır. Sonuç olarak, genellikle Sony tarafından sağlanan en son sürücü sürümüne bağlı kalırsınız.

Burada da şunu sormuşlar.
NVIDIA'nın sunduğu en son ekran kartı sürücüsünü yükleyebilir miyim?

--------------------------------

Durum umutlu görülmüyor.
Windows, update ile bulup yükleyebilirse ancak buna kalmış görünüyor.

Ayrıntılar sekmesinin yanındaki Sürüü sekmesini var. Onu tıklayıp bir bakın.
Sürücü sağlayıcı ve sürücü tarihine

donanım kimliği şu şekilde;

PCI\VEN_10DE&DEV_06E5&SUBSYS_9025104D&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_06E5&SUBSYS_9025104D
PCI\VEN_10DE&DEV_06E5&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_06E5&CC_0300

bunların her birini Google da arayıp bularak. ve özellikle karşılaştırarrak ta gitmek isteyebilirsiniz.
Uyumsuz çıkacaklar olacaktır doğal olarak. Hadi bulup yüklediniz diyelim. Windows ta hatalar, çökmeler yaşama ihtimaliniz olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri