Sorun İşlemcidemi ?

Ömer Faruk Topsakal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle selamın aleykum arkadaşlar. Hemen sistem özelliklerimi yazıp sorunuzama geçelim..

Ekran kartı : Amd radeon R7 240 2Gb
İşlemci: Amd athlon II X4 641 (2.8 Ghz)
Ram: DDR3 8gb
Anakart Modeli: GA-A55M-DS2

şimdi sorunumuza geçelim. Ben Rust  en düşük ayarlarda 40-45 fps alıyorken ani fps düşüşleri yaşıyorum duyduğuma göre herkes de varmış bu sorun ama benimkisi daha fazla mesela oyuna giriş süresi bile baya uzun sürüyor (10 dk sürdüğü var). Ben videolar izlediğimde r7 240 düşük ayarlarda mis gibi oynuyor.. sorun işlemcide diye tahmin ediyorum ben siz neler düşünüyorsunuz ? yoksa sorun başka donanım damı ? bana yardım edebilir misiniz ?

Eğer sorun işlemci deyse aklımda 2 ürün var  amd fx 6300 veya fx 6100 veya bu fiyat aralıgında ( MAX 350 ) başka bir işlemci tavsiye edebilir misiniz 
 ​
birde eğer sorun işlemci deyse fx 6300 & fx 6100 arasındaki fark nedir aralarında 50-60 tl lik bir fark var sizce bu fiyat farkına değer mi ?

KS

Ömer Faruk Topsakal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam hd sentinel ile diskimi kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yok %100 cıkdı 2. aşanada norton power ile tarattım bi kac tane buldu onları temizledim driverlar ve sistem güncellemesi güncel son olarak hw monitor demişisinz ben pek anlamadım bir sürü sıcaklık değerleri var fotosunu cekip attım
https://hizliresim.com/vpGpdD
buyrun.

KS

Ömer Faruk Topsakal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bakip sonuclari hemen atiyorum hocam

gpu sıcaklığı: 61°C
gpu kullanimi: %99
bellek hızı: 800 mhz
gpu hızı:800 mhz
bellek kullanimi 1038 mb
cpu %35-50 (tek tek istiyorsaniz
cpu 1 %73
cpu 2 %49
cpu 3 %41
cpu 4 %36 surekli değişkenlik gösteriyor)
ram: 3152 hepsi bu hocam

ha birde oyunda drop girdiği anda cpu %5 gpu kullanimi ise 15 ,30 a düsüyor hocam

KS

Ömer Faruk Topsakal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen hocam tek oyundayken %99 oluyor normalde 20 ,30 lara iniyor. eger oyunun ana ekranını kast ettiyseniz ana ekranda 60 a felan iniyor hocam

sorunu anladim hocam peki bunun bir cozumu varmı yeni islemci alsak sorun ortadan kalkarmı ?

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ömer Faruk Topsakal' Alıntı:
Aynen hocam tek oyundayken %99 oluyor normalde 20 ,30 lara iniyor. eger oyunun ana ekranını kast ettiyseniz ana ekranda 60 a felan iniyor hocam

sorunu anladim hocam peki bunun bir cozumu varmı yeni islemci alsak sorun ortadan kalkarmı ?

Oyunda GPU nun %99 olması lazım saten yani oyun oynadığın anda aksiyon anında %99 dan aşağı iniyor mu?

KS

Ömer Faruk Topsakal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
doğru diyorsunuz aslında hocam,sistem baya eskidi ama 1 yıl daha idare etsin nasipse üniye gidecem öğrenci adamız saten parada pek bulunmuyor ufak tefek şeyler yapıyoz işte şimdilik idare etmeye çalışıoz hocam :)

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
doğru diyorsunuz aslında hocam,sistem baya eskidi  ama 1 yıl daha idare etsin  nasipse üniye gidecem öğrenci adamız saten parada pek bulunmuyor ufak tefek şeyler yapıyoz işte şimdilik idare etmeye çalışıoz hocam :)

O zaman bir yıl daha dişini sık üniversiteye hazırlanırsın :)

KS

Ömer Faruk Topsakal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
doğru diyorsunuz aslında hocam,sistem baya eskidi  ama 1 yıl daha idare etsin  nasipse üniye gidecem öğrenci adamız saten parada pek bulunmuyor ufak tefek şeyler yapıyoz işte şimdilik idare etmeye çalışıoz hocam :)

O zaman bir yıl daha dişini sık üniversiteye hazırlanırsın :)

peki hocam :D herşey  için teşekkür ederim..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri