Sorun monitör mü ? Ekran kartı mı ?

MertKKG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba. Asus VP429QGR 23.8 144 HZ Monitörüm vardı. Şu anki aynı sorundan dolayı garantiye gönderdim ve değişim yapıldı. Gelen monitör de aynı şekilde üst kısımda dalgalanma olunca tekrar garantiye gönderip bu sefer iade talebinde bulundum ve kabul edildi. 2 gün önce de  AOC 24G2U model monitör satın aldım ama yine aynı sorun var. Monitör sebebini çözemediğim bir şekilde [anlık olarak üst kısımda dalgalanma yapıyor]. Bazen 1 saat boyunca hiç yapmıyor bazen 1 dakikada 3 kez oluyor. Kablolarda sorun olduğunu düşünüp 2 HDMI, 1 DP kablo ile denedim ama sorun hala devam ediyor. Sorunu videoya almaya çalıştım çok net olmasa da anlatmak istediğim şey belli oluyor. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Edit: Ekran kartında problem olduğunu düşünmüyorum. HDMİ ile laptop ve LCD TV'ye bağladım onlarda problem olmadı 1 saat boyunca açık kalmasına rağmen. Her şey güncel, şu sorundan dolayı bilgisayarımdan soğudum diyebilirim. Evde topraklama bulunmuyor. Toprakla olmayan ev bu problemi çıkartır mı acaba ?

Ekran kartı: GİGABYTE GTX 1660S OC

https://youtu.be/jOZZ9UemK8s

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınızı DP kablosu ile bağlayın. Monitörünüzün FreeSync ayarını ve ms ve Hertz ayarlarınızı en yüksek seviyeye alın ve sonrasında Guide on how to enable G-sync on your FreeSync monitor bu sayfadan NVIDIA ayarlarınızı kullanarak G-Sync ayarını aktif edin. Daha sonrasında sorunu kontrol edin. Eğer çözüm olmaz ise monitörü farklı bir prizden bağlayıp sorunu kontrol edin. Topraklama olmaması monitörde farklı sorunlara sebep olabilir ama monitör kabloları bu kötü parazitler için üzerlerinde büyük kalın bir topak bulundurur ancak işte bazen işe yaramayabiliyor elektrik akımı biraz karışık bir mevzu. İşe yaramaz ise bunlar size tavsiyem bir akım korumalı priz almanız olur. Satın almadan önce işe yarayıp yarama durumuna karşın çevrenizde varsa birinden ödünç alıp denemeniz olur. Çünkü işe yaramayabilir boşa masraf olmasın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri