sorun nedir?

Mehmet Ç.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
herkese selam. benim lenovo marka dizüstü bilgisayarım var. bilgisayarımın performansı gayet güzel, çoğu oyunu kasmadan oynayabiliyorum. fakat önemli bir sorun var. bilgisayarımın sanıyorum ki mikrofonu bozuk. size durumu şöyle izah edeyim; bilgisayara bir kulaklık takmadan konuşunca sesim karşıya gitmiyor, ses ayarlarında da mikrofon düzeyi hiç çıkmıyor. telefon kulaklığı, ya da bluetooth kulaklık vs. takdığımda yine sesim gitmiyor. ama mikrofonlu bir kulaklık aldığımda sesim karşıya gidiyor. bu sorunun nedeni nedir, lütfen bana yardımcı olun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazda dahili mikrofon yoktur. Sizin taktığınız aygıtın mikrofonunu kullanabilirsiniz. Telefon kulaklığının çalışmama sebebi o kulaklıklar tek JAK girişinden hem sesi aktarıyor hem sesi alıyor. Ancak laptop ve çoğu PC kasası bu iki iş için 2 ayrı JAK girişi bulundurur birisi mikrofon için diğeri ses almak için. Yani siz tek JAK girişi ile iletmeye çalıştığınız için sorun yaşıyorsunuz cihaz buna uygun değil. BT bağlantısı ile sorun yaşamanızda büyük ihtimalle sürücü veya yazılım ayarı odaklı olabilir.

KS

Mehmet Ç.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anladığım kadarıyla tek sorun mikrofonlu bir kulaklık almak. peki alacağım kulaklıkta mikrofon olacak tamam, ama telefon kulaklığı ya da bilgisayar kulaklığı fark eder mi sesin karşıya gitmesi için?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer üründe mikrofon varsa ve JAK girişi ile bağlanıyorsa üründe 2 JAK girişi olması gerekiyor. 1 adet JAK girişi varsa yine çalışmaz.

USB ile bağlanan kulaklıklarda bu sorun değil. USB üzerinden hem ses gidiyor hem ses alınıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri