Sorun RAM de mi RAM Slotunda mı?

asdasdedimfamanasdiyemedi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar, öncelikle benim sorunum PUBG oyunu oynarken oyunun ilerleyen dakikalarında sürekli crash hatası alıp oyundan atması önerebileceğiniz temel her şey tamam

Bilgisayarı formatlayıp farklı sürüm kurdum
Bios güncelledim
Yeni ssd aldım
Ekran kartımda bir sıkıntı yok

Zotac rtx 2060
2x8 3000mhz xpg adata
R5 2600
600w psu
480GB Toshiba SSD

Sistem ekran kartı hariç teknobiyotik hazır sistem

2x8 3000mhz ram kullanıyorum xpg adata marka birini çıkarıp denediğimde oyundan crash vererek atmayı azalttı iki ramide ayrı ayrı tek denedim fakat bu seferde 60 70 fps alıyorum ve hiç memnun değilim sorun sizce ramimda mi ram slotumda mı nasıl anlayabilirim emin olduğum an ram alacağım ama sıkıntı hangisinde emin olabileceğim bir yöntem bulamadım yardımcı olabilir misiniz bu arada oyunda grafik sıkıntılarıda oluyor böyle milisaniyelik çimenlerde olsun ağaçlarda olsun yeşillenmeler tüm ekran yeşillenmesi fakat bu oyunu oynadıkça ilerleyen dakikalarda olan bir sıkıntı grafik bozulmaları ve sürekli olmuyor

Son düzenleme:

Smoh1kan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Öncelikle merhaba
Ram leri bilgisayarcıya götür denetirsen sorunu rahat anlarsın

(Buradan bişe dememiz biraz zor)

KS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Öncelikle merhaba
Ram leri bilgisayarcıya götür denetirsen sorunu rahat anlarsın

(Buradan bişe dememiz biraz zor)
Fakat sistemler aynı olmayacak eğer imkanım olsa 2 farklı 8gb 3000mhz farklı ram takıp sisteme deneyeceğim sorunum devam ediyo mu diye ama test etmelik ram yok malesef test harici sorunu anlama imkanım var mı merak ettim Zaten sorunu ssdde sanıp yeni ssd aldım ramde de aynı durum oluşsun istemiyorum

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
memtest86 ile ramlerinize test yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınız ile ilgili video indirme linkinde var oradan faydalanabilirsiniz.

KS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
memtest86 ile ramlerinize test yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınız ile ilgili video indirme linkinde var oradan faydalanabilirsiniz.
Çok teşekkürler Bu durum ramim de ne gibi bir arıza varsa bana belirtecek acaba çünkü benim şikayetim pubg,fortnite oyununda denedim oyundan atması ve ilerleyen dakikalarda grafik bozulmaları bu ramdan kaynaklanıyorsa problemi ortaya çıkarır mı acaba bu uygulama

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Mesajlarınızı olabildiğince tek seferde yazmaya çalışın iki mesaj olunca karışıklık oluyor buradan uyarmış olayım.

Test programı sadece RAMinizde sorun olup olmadığını gösterir. Eğer testte hata çıkarsa RAM ile bilgi alışveriişi sırasında sorunlar çıkmıştır. Sloltla ilgili bir durum oluşacağını zannetmiyorum hata olduğu taktirde RAM'in XMP ayarını kapatmayı, eğer düzelmezse yeni RAM almayı ya da bunları varsa garantiye yollamayı düşünebilirsiniz.

KS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Mesajlarınızı olabildiğince tek seferde yazmaya çalışın iki mesaj olunca karışıklık oluyor buradan uyarmış olayım.

Test programı sadece RAMinizde sorun olup olmadığını gösterir. Eğer testte hata çıkarsa RAM ile bilgi alışveriişi sırasında sorunlar çıkmıştır. Sloltla ilgili bir durum oluşacağını zannetmiyorum hata olduğu taktirde RAM'in XMP ayarını kapatmayı, eğer düzelmezse yeni RAM almayı ya da bunları varsa garantiye yollamayı düşünebilirsiniz.
Olay görüntüleyicisnden kontrol ettiğimde

---
nvlddmkm kaynağındaki 13 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.
Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.
Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:
\Device\Video3
Graphics Exception: ESR 0x404490=0x80000004
İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı
---
nvlddmkm kaynağındaki 13 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.
Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.
Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:
\Device\Video3
Graphics Exception: ILLEGAL_OPCODE
İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı
---
nvlddmkm görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu.
---

Durum bu şekilde sorun ram mi ekran kartı mı yabancı forumlarda sorunu yaşayan nadir insanlar kimisi ekran kartı değişince çözüldü diyor kimisi ram değişince çözüldü diyor biri ram sorun testi yapmış sorun çıkmamış fakat ram alınca sorun çözülmüş hani düğüm gibi çok büyük bir sıkıntı sanırım bi bilginiz var mı sorunun neyden kaynaklandığını bulabilmemize dair v.s.

+ Ve kontrol ettiğimde nvidia da system32 kısmında da nvlddmkm tarzı bir dosya bulunmamakta dediğim gibi bilgisayarı formatlayıp bir çok kez temiz ekran kartı sürücüsü kurulumu yaptım fakat sorun hep devam etti yani sürücülük bir sorun olduğunuda düşünmüyorum eğer nvlddmkm indirilebilir bir şeyse indirip sorunu çözebilir miym acaba veya siz de varsa bana yollayabilir mi mesela sahip olan biri

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
  • C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve "nvlddmkm.sys" dosyasının ismini değiştirip "nvlddmkm.sys.old" yapın. Sorun olursa onu eski hâline getirebilmeniz için.
  • Nvidia klasöründe "nvlddmkm.sy_" dosyasını bulun ve masaüstüne kopyalayın.
  • Windows arama yerine CMD yazıp sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.
  • CMD'ye “cd C:\Users\[kullanıcı adı]\Desktop\” komudunu yazarak masaüstü konumuna gidin.
  • CMD ekranında "expand nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys" komudunu çalıştırın.
  • Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
[kullanıcı adı] kısmına bilgisayarınızdaki oturumun adını yazın.

Komutların başı ve sonundaki tırnakları koymayın.

Belki sorununuzu çözer.

Attığınız hatalar NVIDIA driverı ile alâkalı gibi duruyor.

KS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
  • C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve "nvlddmkm.sys" dosyasının ismini değiştirip "nvlddmkm.sys.old" yapın. Sorun olursa onu eski hâline getirebilmeniz için.
  • Nvidia klasöründe "nvlddmkm.sy_" dosyasını bulun ve masaüstüne kopyalayın.
  • Windows arama yerine CMD yazıp sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.
  • CMD'ye “cd C:\Users\[kullanıcı adı]\Desktop\” komudunu yazarak masaüstü konumuna gidin.
  • CMD ekranında "expand nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys" komudunu çalıştırın.
  • Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
[kullanıcı adı] kısmına bilgisayarınızdaki oturumun adını yazın.

Komutların başı ve sonundaki tırnakları koymayın.

Belki sorununuzu çözer.

Attığınız hatalar NVIDIA driverı ile alâkalı gibi duruyor.
Ben de nvlddmkm dosyalarının hiç biri bulunmamakta internetten indirip ekleme şansım var mı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri