Sorunun Kaynağı PSU Olabilir mi?

Aydın Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar 2 ay önce büyük bir hevesle şöyle bir bilgisayar topladım;

Ryzen 5 3500 
MSI GTX 1650 SUPER
2x8 Gskill Ram
A320m Pro Anakart
Corsair Carbide SPEC 05 Kasa
Corsair VS 650W +80 (2018 Model) PSU

İlk birkaç gün hiçbir sıkıntı yaşamadım ancak bir gün GTA V oynarken kasadan birbirini takip eden metalik çıt sesleri duydum. Birkaç dakika arayla gelen bu sesi bildiğimiz PSU patlaması gibi bir ses takip etti. O anki telaşla pc yi kapadım ancak ne bir kendiliğinden kapanma ne bir yanık kokusu vs. hiçbir şey olmadı. Götürdüğümde hiçbir sorun gözükmediğini, yüksek akım kaynaklı (anlık elektriksel) olabileceğini söylediler. Prizlere kadar kontrol ettirdim hatta akım korumalı priz aldım, 2 aydır da sorun yok (performans kaybı bile yok) ama bana hiç normal gelmedi bu olay. Hevesim kursağımda kaldı hiçbir oyunu oynayamıyorum bir kez daha aynı şey olur ya da PSU patlar diye. O sesten sonra takip ettiğim kadarıyla 2 detay yakaladım. 

1. Bu olaydan sonra ekran kartında coil whine çıktı. Belki tesadüftür ancak bu olaydan sonraki ilk denememde, ilk oyunumda başladı yavaştan. Oyunda kamera hangi yöne bakarsa vs. ses şiddeti de o kadar gıcık bir hal alıyor. 

2. Yine bu olaydan sonra sisteme yük binince (nerdeyse her oyunda) ısınırken ve soğurken küçük / orta çapta çıtlama sesleri geliyor (1 veya 2 kez) Ancak ben bunun ısınma kaynaklı kasadan gelen sıradan çıt sesleri olduğunu sanmıyorum. Bazen sistem en sıcak halindeyken veya oyundan çıktıktan yarım saat sonra da 1'er kez gelebiliyor. Bu olaydan önce çıt pıt sesleri coil whine vs. bu tarz saçmalıklar yoktu oyun oynarken bile. 

Sizce PSU'dan mı şüphelenmeliyim yoksa ben mi abartıyorum? Bu denli güçlü bir ses başka parçadan çıkabilir mi ki?  Kafayı yiyeceğim artık.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri