Sosyal Platformlarda Küfür Ve Hakaret

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,242
Herkese merhaba arkadaşlar,

Günümüzde 'de yaygın bir konu hakkında bilgilendirmek isterim sizleri arkadaşlar o zaman başlayalım :)

Hakaret mesaj nereye şikayet edilir?
mahkemeler değil, emniyet güçleri veya savcılık makamıdır. Kişinin kendisine sosyal medya üzerinden hakaret suçu işleyen karşı tarafı emniyet birimlerine ya da savcılığa şikayet etmesi gerekmektedır.

Sanaldan küfür etmek suç mu?
Bu suçun basit ve nitelikli hallerine göre ceza uygulanır. Basit şeklinde verilen ceza 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası vardır. Veya para cezası uygulana bilir kişiye..

Sosyal medyadan hakaret davası ne kadar sürer?
Mağdurun şikayet etmesi ile süreç başlar. Burada 6 aylık şikayet süresi söz konusu. Olmaktadır..

Twitterda küfür serbest mi?
3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adlî para cezası uygulanır.

18 yaşından küçük birine hakaret davası açılabilir mi?
TCK 125 hakaret suçu herkes tarafından işlenebilen genel nitelikli bir suçtur. Bu suçta fail veya mağdur herkes olabileceği gibi herhangi bir yaş sınırlaması da söz konusu değildir. Ancak aşağıda ayrıntılı değineceğimiz üzere suçun cezayı artırıcı bazı nitelikli halleri yalnızca belirli kişilerce işlenebilir.

Küfür cezası ne kadar?
küçük düşürücü veya yüz kızartıcı suçlar alanına tekabül eden durumlara göre 1000 TL ile 5000 TL arasında adli para cezası uygulanır

Küfür için dava açılır mı?
Hakaret suçlarında yetkili mahkeme ikametinizin bulunduğu yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Savcılığa bir şikayet dilekçesi vererek dava açılması mümkün Hakaret suçu bakımından görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemesidir.

NOT
Ben 18 yaşından küçüğüm bana bir şey olmaz kimse bana bir şey yapamaz demeyin lütfen unutmayın ki çocuk hapishaneler ver

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Günümüzde bunu geçim kaynağı olarak kullanan, linç yemekten hoşlanan kişiler var. Dikkatli olmakta fayda var kulaklarını tıkayıp avukatın banka hesabına aktaracağı ara bulucu ücretini bekliyorlar.

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
Yine güzel bir konu olmuş elinize sağlık.

Günümüzde bunu geçim kaynağı olarak kullanan, linç yemekten hoşlanan kişiler var. Dikkatli olmakta fayda var kulaklarını tıkayıp avukatın banka hesabına aktaracağı ara bulucu ücretini bekliyorlar.

Kolay para kazanma yöntemi #1 :D
Bazıları gerçekten hak ediyor hocam. Bunlar için güzel sayılır aslında :)

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Yine güzel bir konu olmuş elinize sağlık.

Kolay para kazanma yöntemi #1 :D
Bazıları gerçekten hak ediyor hocam. Bunlar için güzel sayılır aslında :)
Bende katılıyorum hocam hak eden çok kişi var, güzel yanı o. Bir o kadarda elini ovuşturarak bekleyenler var, umarım küfürsüz tartışmayı öğrenebiliriz millet olarak :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri