Soundsurge 85 pcde çalışmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

david

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar soundsurge 85 pcye bağladığım zaman mikrofon girşini  takıyorum mikrofonu test amaçlı ses çok kötü geliyor bana nasıl düzeltebilirim ama telefonda sesim çok iyi gidiyor karşıya
Not: ses girişine takınca çalışıyor sıkıntısız ama mikrofon girişini takınca ses çok kötü gidiyor yani nasıl düzeltebilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kullandığınız ürün bir kulaklık ve ana görevi ses alıcısı üzerine. Ürünü yeşil yani ana ses çıkış portuna takmanız gerek ki ses en net haliyle alınabilsin. Eğer ille de mikrofon hat girişine takacaksanız mikrofon ses ayarlarınızı Windows Ayarları > Sistem > Ses > Ses Denetim Masası > Kayıt altından kulaklığın aktif mikrofon ayarının özelliklerine girip Gelişmiş sekmesinden Biçim/Kalite ayarını olabilecek en yüksek ayara alın. Eğer bu ayar sizin üründe kapalıysa yapacak bir şey yok.

KS

david

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kullandığınız ürün bir kulaklık ve ana görevi ses alıcısı üzerine. Ürünü yeşil yani ana ses çıkış portuna takmanız gerek ki ses en net haliyle alınabilsin. Eğer ille de mikrofon hat girişine takacaksanız mikrofon ses ayarlarınızı Windows Ayarları > Sistem > Ses > Ses Denetim Masası > Kayıt altından kulaklığın aktif mikrofon ayarının özelliklerine girip Gelişmiş sekmesinden Biçim/Kalite ayarını olabilecek en yüksek ayara alın. Eğer bu ayar sizin üründe kapalıysa yapacak bir şey yok.

hocam kulaklık tek girişi var ya ses ya mikrofon diye sizin dediğiniz gibi bir şey değil yani tek girişe takmam lazım ses girişine takınca sıkıntı yok ama mikrofon girişine ses kötü geliyor

KS

david

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

birde bende hyperx cloud 2 ses kartı var ona takıyorum ses geliyor ama mikrofonu görmüyor ?

KS

david

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
JAK girişi kaç boğum onu bir söylerseniz yardımcı olacağım.

hocam bogum dediğiniz 3.5 mm jack girişindeki altın yerde 2 tane siyah çizgi var o mu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi ses aktarım ve alımı için 3 boğum gerekli. 2 tanesi ses aktarımı için diğer 1 boğum mikrofon için. Kulaklık girişi 2 boğum ve mikrofon girişi 1 veya 2 boğum yapıda olurlar, sizin JAK kablosu 2 boğum olduğundan dolayı kulaklık girişine taktığınızda ses alıcısı olarak kullanıyorsunuz ama mikrofon girişine taktığınızda hem ses hem mikrofon için bu giriş yetersiz kalıyor ve sizin ses boğuk gidiyor karşıya. Bu durumu maalesef bu sesi aktardığınız cihazın kablo aktarımı böyle olduğundan daha iyi hale teknik olarak getiremezsiniz. Kablo 3 boğum olsaydı mikrofon kulaklık ayırıcı bu kablodan önerecektim size.

KS

david

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Şimdi ses aktarım ve alımı için 3 boğum gerekli. 2 tanesi ses aktarımı için diğer 1 boğum mikrofon için. Kulaklık girişi 2 boğum ve mikrofon girişi 1 veya 2 boğum yapıda olurlar, sizin JAK kablosu 2 boğum olduğundan dolayı kulaklık girişine taktığınızda ses alıcısı olarak kullanıyorsunuz ama mikrofon girişine taktığınızda hem ses hem mikrofon için bu giriş yetersiz kalıyor ve sizin ses boğuk gidiyor karşıya. Bu durumu maalesef bu sesi aktardığınız cihazın kablo aktarımı böyle olduğundan daha iyi hale teknik olarak getiremezsiniz. Kablo 3 boğum olsaydı mikrofon kulaklık ayırıcı bu kablodan önerecektim size.

şimdi hocam ben 3 boğumlu kablomu almam lazım yada çözümü var mı tavsiyeniz nedir
Bu arada jack girişi aynen böyle çizgiside böyle:https://productimages.hepsiburada.net/s/36/375/10511795519538.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kablosuz sesi aktardığınız cihazın girişi 2 boğum ise 3 boğum kablo almanız bir şey fark ettirmez. O sesi aktaran cihazın bunu desteklemesi gerek. Yani cihaz 2 boğum destekliyorsa bir önerim yok size.

KS

david

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kablosuz sesi aktardığınız cihazın girişi 2 boğum ise 3 boğum kablo almanız bir şey fark ettirmez. O sesi aktaran cihazın bunu desteklemesi gerek. Yani cihaz 2 boğum destekliyorsa bir önerim yok size.

Çok teşekkürler hocam şimdi ben doğru mu anladım Soundsurge 85 3 çizgiyi desteklemiyor yani jack takınca hem mikrofon hem sesi kullanmaya izin vermiyor doğru mu anladım sıkıntı kabloda değil

ugur.gozaydin' Alıntı:

Çok teşekkürler hocam şimdi ben doğru mu anladım Soundsurge 85 3 çizgiyi desteklemiyor yani jack takınca hem mikrofon hem sesi kullanmaya izin vermiyor doğru mu anladım sıkıntı kabloda değil cihaz desteklemiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin çift JAK girişi barındıran kulaklık ve mikrofonu ayrı ayrı bağlayabileceğiniz Bluetooth Ses Alıcı/Verici almanız gerek.

Açtığınız diğer konuyu sildim buradan ilerleyelim. Önerdiğim ürün sadece bir aktarımı yapabiliyor. Aynı anda alıcı ve verici olmuyor.

KS

david

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sizin çift JAK girişi barındıran kulaklık ve mikrofonu ayrı ayrı bağlayabileceğiniz Bluetooth Ses Alıcı/Verici almanız gerek.

Açtığınız diğer konuyu sildim buradan ilerleyelim. Önerdiğim ürün sadece bir aktarımı yapabiliyor. Aynı anda alıcı ve verici olmuyor.

hocam bluetooth alıcı verici alacamda taotronics ozaman jack zaten kullanmak peki bluetooth ile bağlarsam pcye ozaman hem mikrofon hem ses aynı anda alırmıyım ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet ama buna uygun bir ürün almanız gerek. Az önce link olarak bıraktığım ürün olmaz. O üründe sesi almak ve aktarmak için üzerindeki tuşu kullanıyorsunuz yani aynı anda ikisi birden kullanılmıyor sadece birisi olabiliyor.

KS

david

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Evet ama buna uygun bir ürün almanız gerek. Az önce link olarak bıraktığım ürün olmaz. O üründe sesi almak ve aktarmak için üzerindeki tuşu kullanıyorsunuz yani aynı anda ikisi birden kullanılmıyor sadece birisi olabiliyor.

Hocam ozaman şöyle sorim size sizde ona göre önerin ben kablolu kullanmaktan vazgeçtim sadece bluetooth ile kullanacam  bluetooth ile kullanırken hem mikrofon hem sesi aynı anda kullanmak istiyorum hangi ürünü almalıyım siz önerin direk onu alım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bluetooth doğası gereği aynı anda ses aktarım ses gönderebilen bir yapıya sahip değil. Bunu tam erişim BT cihazlar yapabiliyor ama öyle bir cihaz bulamadım şuan için. Size tavsiyem TaoTronics firması bu konuda başarı bir firma ve ürünleri ülkemizde bulunabiliyor. Yani bu [email protected] mail adresine kulaklığınızın mikrofon ve ses aktarımını aynı anda yapabileceğiniz bir ürün önermelerini isteyin. Gelen cevaba göre ürünü alırsınız. NOT : Mesajı İngilizce olarak yapmanız gerek Türkçe işlemez büyük ihtimalle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri