Spec Delta rgb öndeki fanlar

lLucky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar Yeni Sistem aldım kendim topladım öndeki 3 rgb fan çalışıyor ama 30 dk sonra veya 1 saat sonra en alttaki fan duruyor anakartım b450m s2h
fanları besleyen 4lü dişi soket vardı onu resimdeki kırmızı işaretli yere bağladım
1pOmW1.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kullandığınız çoğaltıcı kablo yani 3 fanı tek sokete dönüştüren kabloda sorun olabilir değişmesi gerekebilir. Ama önce şunu deneyin, anakartta sadece 1 adet SYS_FAN konnectörü olduğu için aynı bir sokette deneyin derdim ama mümkün değil. Şöyle yapın o 3 fanı önce tek tek o sokete takıp deneyin ve o ara kabloyu kullanmayın. Eğer yine aynı süre zarfında fanda yavaşlama , durma vs. oluyorsa anakart ayarlarında vs. bir kontrol ederiz durumlarını ama sadece diyelim ki 3 fandan birisinde oluyor bu o zaman o fanda sorun vardır bunu anlamış oluruz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fanların 4 pin RGB bağlantısı var bunu anakart üzerinde zaten tek RGB bağlantısı yeri mevcut buraya bağlı mı? Eğer bağlı ise RGB Fusion 2.0 yazılı ile kontrol edebilirsiniz.

KS

lLucky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
rgb soketi anakart üzerinde hangisi bilmiyorum 4 pinli cıkıs sadece led_cpu & sys_fan1 var led_cpu bağladığımda fanlar çalışmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın yanış anlıyorsunuz olayı. Fanların dönüş olayını çözdünüz değil mi? Fanların 4 pin dönmelerini sağlayan bağlantısı haricinde birde her fanda RGB 4 pin başlıklı kenarları oval bir bağlantı kablosu olur. Bu kablo sadece RGB kontrolü için kullanılır. Eğer kasada sağ kapak altında bir RGB kontrolcü yoksa bu fanlardan gelen RGB kabloları anakart üzerindeki RGB bağlığına montajlanır. Eğer kontrolcü varsa kasada o kontrolcüye montajlanır ve o kontrolcü ya kasa üzerindeki RESET butonuna yada anakart üzerindeki bu RGB başlığa montajlanır. Anakartınızdaki bu başlığın adı LED_CPU olarak geçiyor. Doğru kabloyu fandan gelen 2 kablodan RGB kablosunu bu sokete bağlarsanız RGB kontrolü yapabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri