Yardım SSD Başlatıcı Olarak Açamıyorum

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, bu konuyu 2. kez yazıyorum diğer yazdığımda birisi bişey yazmıştı ama okuyamadım konu silindiği için ondan özür diliyorum tekrardan yazmasını rica ediyorum, ssd yi taktım biçimlendirdim hdd yi kopyaladım bootta ssd görünüyo ama seçemiyorum ssd gbt türünde yedeklendi.

Ekli dosyalar

• IMG_4127.jpeg
    IMG_4127.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 23

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhabalar bios yerine direkt boot menüse erişim sağlayabiliyormusunuz
bilgisayarınız yeniden başlıyorken esc tuşu veya f9 tuşuna basarak boot menüden ssd nizi seçmeyi denedinizmi acaba
ayriyetten biosta seçtiğiniz zaman direkt seçilmemiş gibimi gözüküyor yoksa seçildi gözüküp yeniden başlattığınızda ssd denmi başlamıyor

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar bios yerine direkt boot menüse erişim sağlayabiliyormusunuz
bilgisayarınız yeniden başlıyorken esc tuşu veya f9 tuşuna basarak boot menüden ssd nizi seçmeyi denedinizmi acaba
ayriyetten biosta seçtiğiniz zaman direkt seçilmemiş gibimi gözüküyor yoksa seçildi gözüküp yeniden başlattığınızda ssd denmi başlamıyor
esc den f10 la boot menüsüne giriyorum boot manegerda ssd görünüyo ama seçemiyorum hemde ssd den başlamıyor, en son hdd söküp öyle açmayı deneyeceğim.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
SSD'yi kopyala yapıştır şeklinde değil, klonlama yazılımları ile klonlamanız lazım. Çünkü açılış bölümleri kopyalanmıyor o şekilde.

Temiz yükleme yapmak daha sağlıklı olabilir.

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SSD'yi kopyala yapıştır şeklinde değil, klonlama yazılımları ile klonlamanız lazım. Çünkü açılış bölümleri kopyalanmıyor o şekilde.

Temiz yükleme yapmak daha sağlıklı olabilir.
kopyaladımdan kastım klonlamaktı zaten kendim tek tek değil uygulama üzerinden klonladım.

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
esc den f10 la boot menüsüne giriyorum boot manegerda ssd görünüyo ama seçemiyorum hemde ssd den başlamıyor, en son hdd söküp öyle açmayı deneyeceğim.
Merhabalar paylaştığınız resimde seçili gözüküyor bir kere enter yaptıktan sonra yön tuşlarındaki yukarı tuş ile ssd yi yukarı çıkartmanız lazım aşşağıda olduğu sürece başlamayacaktır

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar paylaştığınız resimde seçili gözüküyor bir kere enter yaptıktan sonra yön tuşlarındaki yukarı tuş ile ssd yi yukarı çıkartmanız lazım aşşağıda olduğu sürece başlamayacaktır
entera bastıktan sonra bişey seçilmiyo veya hareket ettirilmiyo ama emin olmak için tekrar deneyeceğim.

Merhabalar paylaştığınız resimde seçili gözüküyor bir kere enter yaptıktan sonra yön tuşlarındaki yukarı tuş ile ssd yi yukarı çıkartmanız lazım aşşağıda olduğu sürece başlamayacaktı
tekrar denedim ama olmuyor entera basınca bişey değişmiyor veya yön tuşlarını kullanınca.

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
entera bastıktan sonra bişey seçilmiyo veya hareket ettirilmiyo ama emin olmak için tekrar deneyeceğim.
normal şartlarda ssd nin üzerinde enter basıp yukarı ok tuşuna basınca ssd yi sizdeki hgst yazan harddisk kısmına taşıması ve hgst yi alt kısma yerleştirmesi gerekiyor şuanda hdd den sistemi çalıştırmaya çalışıyor bunun sebebide 1. açılma seçeneğinin yani yukarıda olan seçeneğin hdd olması

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
normal şartlarda ssd nin üzerinde enter basıp yukarı ok tuşuna basınca ssd yi sizdeki hgst yazan harddisk kısmına taşıması ve hgst yi alt kısma yerleştirmesi gerekiyor şuanda hdd den sistemi çalıştırmaya çalışıyor bunun sebebide 1. açılma seçeneğinin yani yukarıda olan seçeneğin hdd olması
tam olarak demek istediğinizi anlayamadım, bilgisayarı çalıştırıp boot menüsünü açıyorum ssd ve hdd klonladığım için farklı bi işletim sistemi yok, sadece ssd yi başlatıcı olarak atayamıyorum hala hdd başlıyor bilgisayar.

chatgbtye sordum f5 f6 tuşlarıyla taşımayı denememi söyledi işe yaradı ssd en üstte şuan ssd de başladı galiba

herkese teşekkür ederim yardımları işin ssd ile başlatabiliyorum, bikaç saniye içinde açılıyo bilgisayar. Ama hala ufak bi problemim var açıkdıktan sonra 2 saat bekletme olayı onun neden olduğunu hala anlamadım windows dosyalarını onardım düzeldi sorun ama bugün yine aynı sorun başladı.

Son düzenleme:

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
tam olarak demek istediğinizi anlayamadım, bilgisayarı çalıştırıp boot menüsünü açıyorum ssd ve hdd klonladığım için farklı bi işletim sistemi yok, sadece ssd yi başlatıcı olarak atayamıyorum hala hdd başlıyor bilgisayar.

chatgbtye sordum f5 f6 tuşlarıyla taşımayı denememi söyledi işe yaradı ssd en üstte şuan ssd de başladı galiba

herkese teşekkür ederim yardımları işin ssd ile başlatabiliyorum, bikaç saniye içinde açılıyo bilgisayar. Ama hala ufak bi problemim var açıkdıktan sonra 2 saat bekletme olayı onun neden olduğunu hala anlamadım windows dosyalarını onardım düzeldi sorun ama bugün yine aynı sorun başladı.
Tekrardan merhabalar
güncelleştirmelerinizi kontrol ettinizmi acaba
windows bazen açılışta güncelleştirmelere takılır ve bu güncelleştirmeleri tamamlayamaz tamamlayamadığı zamanda bu işlemi sürekli tekrarlar
birde ssd ye klonlama yaptınız ama format atmışmıydınız

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrardan merhabalar
windows bazen açılışta güncelleştirmelere takılır ve bu güncelleştirmeleri tamamlayamaz tamamlayamadığı zamanda bu işlemi sürekli tekrarlar
bilgisayar açılınca windows güncellemelerini tekrar kontrol edeceğim. Ssd yi sadece klonladım format atmadım. Daha doğrusu sorun çözülmüştü ssd yi takmadan önce problem yoktu, taktıktan sonrada bi problem yoktu şuan tekrardan geldi.

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrardan merhabalar
şuanda açıldı güncellemeleri yaptığımda windows hizmet süresinin donuna gelindi diyip güncellemeri yapmıyor.

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
şuanda açıldı güncellemeleri yaptığımda windows hizmet süresinin donuna gelindi diyip güncellemeri yapmıyor.
Format atmışmıydınız ?
windows 10 un güncelleştirme desteği ekimde sona ericek şuanda dememesi lazım öyle birşeyi

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Olmadı en son ihtimal onu yapacağım teşekkürler. Windows 10 kurmamı mı önerirsiniz?
Ben win10 kullanıyorum win11 e alışamadım 2 kez denedim ama içim pek ısınamadı kullanış açısında bana göre win10 daha hızlı gibime geliyor
Ama kurulum açısından win10 kurulumu formatı daha hızlı bence ilk win10 ile kurulum gerçekleştirin sonrasında dilerseniz zaten win11 e yükseltirsiniz direkt update alanından

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben win10 kullanıyorum win11 e alışamadım 2 kez denedim ama içim pek ısınamadı kullanış açısında bana göre win10 daha hızlı gibime geliyor
Ama kurulum açısından win10 kurulumu formatı daha hızlı bence ilk win10 ile kurulum gerçekleştirin sonrasında dilerseniz zaten win11 e yükseltirsiniz direkt update alanından
Son bi çare bypas işiyle 11 i güncelliyorum aynı sorun devam ederse ssdye format atıp yeni bir windows kuracağım. Daha öncedende win 11 kullandığım için benim için pek farkı yok.

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
win 11 i güncelledim, eğer sorun ortadan kalkarsa hdd deki dosyalarımı ssd ye klonladığım için hdd yi rahatlıkla formatlayabilir miyim yoksa yapmam gereken başka bişey var mı.

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
win 11 i güncelledim, eğer sorun ortadan kalkarsa hdd deki dosyalarımı ssd ye klonladığım için hdd yi rahatlıkla formatlayabilir miyim yoksa yapmam gereken başka bişey var mı.
şöyleki bilgisayarda ssd varken windowsu hdd ye kurmak çok yanlış bir karar olabilir çünkü bu hareketi yapmak
beraberinde yavaş açılmaları getirir o yüzden ssd ye windowsunu kurmanı öneriyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri