SSD Disk / PC DİSK FARKI?

Ahmet Ali Gümüş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SSD Disk / PC DİSK disk arasındaki farkı merak ettim ben, bilgisayar alacağım yakın zaamanda:
SSD Disk :  Patriot 240GB Burst Okuma 555MB-Yazma 500MB SATA SSD (PBU240GS25SSDR)
PC DİSK: WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) Harddisk
bunları almaya karar verdim ancak diğerleri ile birlikte biraz tuzlu oluyor örneğin pc diski almasam ne değişir yada ssd diski almasam?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD disklerde mekanik bir parça olmadığı için direkt elektronik devrelerden erişmek istediğiniz bileşene milisaniyeler içinde ulaşırsınız. Ancak mekanik diskler sürekli bir plakanın dönmesini bekler buda diski sürekli bir mekanik parçanın çalışması ve onu gecikmesini beklemek gibi kötü bir senaryoda kalmanızı sağlar. Ayrıca Windows kurulu olan mekanik disker genelde yüksek kullanım oranlarına maruz kalırlar özellikle Windows 10 sisteminde %100 disk sorunu oluşur genelde. SSD diskler bu konuda çok çok düşük kullanım oranları ile sistemin genelini çalıştırabilir. Bir sistem alınacaksa bence SSD olmadan sistem kurulmamalı. Seçtiğiniz marka kaliteli bir marka performanslı ve uzun ömürlü ama 240GB boyut size yetmez bence HDD diski boşverip sadece https://www.sinerji.gen.tr/patriot-...yazma-540mb-sata-ssd-pbu480gs25ssdr-pmu418762 bu 480 GB modeli alın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri