ssd hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cihazıma ssd'yi 26 ekimde aldım. bugün baktğımda 1.2tb yazıldı gözüküyor başlangıçta nrmal mi? yoksa abartı bi rakam mı çünkü gördüğüm kadarıyla 300 tb ömür veriyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben durumu anlamadım tam olarak. SSD diskin ömrünü sistem vermez. Kendi yazılımı belki söyler ama genel olarak SSD diskin TBW ömrünü hiçbir yazılımda direkt göremezsiniz.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam samsung magician ile girdiğimde 1.2tbw written yazıyordu onu sormak istedim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O değer yazılı değer. Yani diskin kullanılmış yazılmış değer. Size sıfır cihaz satılmamış görünüyor. CrystalDiskInfo ile bakar mısınız birde Total NAND Writes kısmında kaç ne yazıyor. Eğer oda benzer şeyleri gösteriyorsa satın aldığınız yer ile iletişime geçin bana kullanılmış disk satmışsınız deyin. Ayrıca diskin çalışma saatini de kontrol edin.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam crystal ile baktığımda total host writes 1278gb veçalışma saati 917 saat. ben ekimin sonunda aldım ssdyi. şöyle birşey var benim laptop 2014 de alındı ve harddisk kullanım süresi 3yıl gözüküyor fakat normalde 6 yıl yazması gerekirdi, kafam karıştı burada ssd içinde çalışma saati 917 saat diyor 38 gün e denk geliyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şöyle ki diskin çalışma saatini görürsünüz o yazılımda. Yani 6 yıllık diskiniz toplamda kaç saat çalışmış oda kaç yıla denk düşüyor onu görürsünüz. Yani HDD için bir kafa karışıklığı söz konusu değil. 6 yılda 3 yıllık çalışmış disk yani her gün 12 saat gibi düz mantıkla düşünebilirsiniz. SSD disk için çalışma saati 917 saat dediniz oda evet toplamda 38 tam güne denk geliyor. Yani siz diski 3 ay olmuş alalı ama kullandığınız saat 38 tam güne tekamül ediyor oda bir soru işareti değil.

Siz 3 ayda yani toplamda 38 tam gün çalışma saatinde bu SSD diske 1.2 TB veri yazdınız. Standart bir kullanıcı günlük en fazla 50 GB kadar veri yazabilir diske ki genelde diskten sadece okuma yaparsınız günlük yazma değil. 38 tam gün verisinden yola çıkarsak ortalama siz günlük diske 30 GB veri yazmışsınız. Yani her gün 30 GB kadar bir şey kurup silmiş olmanız gerek bu matematikle düşünürsek. Neyse SSD diskinizin 300 TBW kağıt üstünde yazım ömrü var demiştiniz ki buda günlük 50 GB veri yazarsanız 16 sene kadar bir süreye denk düşüyor diskin NAND ömrü açısından. Rahat olsun sorun yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri