Yardım SSD Her Açılışta Sıfırlanıyor

SagoKaf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşımdan sata ssd aldım afox marka ssd takıyorum disk yönetiminden diske harf verip başlatıyorum sonra biçimlendiriyorum ama her açılışta ssd sıfırlanıyor dün forza horizon 5 yükledim aç kapa yapınca gitti disk sıfırlanıyor biosda boot kısmında yok ama sata configuration kısmında ana basit görünüş kısmında gözüküyor prime a320m-k anakartım uefi gpt modda kurulu windows

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Merhaba arkadaşımdan sata ssd aldım afox marka ssd takıyorum disk yönetiminden diske harf verip başlatıyorum sonra biçimlendiriyorum ama her açılışta ssd sıfırlanıyor dün forza horizon 5 yükledim aç kapa yapınca gitti disk sıfırlanıyor biosda boot kısmında yok ama sata configuration kısmında ana basit görünüş kısmında gözüküyor prime a320m-k anakartım uefi gpt modda kurulu windows
Hocam d klasörünemi kurdunuz yoksa başka bir klasöremi?

KS

SagoKaf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam d klasörünemi kurdunuz yoksa başka bir klasöremi?
hocam evet taktığım sataya kurdum her seferinde ilk haline dönüyor ssd bu bilgisiyar kısmında gözükmüyor ama disk yönetiminde gözüküyor ve hep aynı işlem yapmamı istiyor bunun çözümü yokmu anakartmı değiştirmeliyim acaba?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-11-20 182545.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-20 182545.png
    27.5 KB · Görüntüleme: 10
  • Ekran görüntüsü 2025-11-20 182552.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-20 182552.png
    20.1 KB · Görüntüleme: 12
KS

SagoKaf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam evet taktığım sataya kurdum her seferinde ilk haline dönüyor ssd bu bilgisiyar kısmında gözükmüyor ama disk yönetiminde gözüküyor ve hep aynı işlem yapmamı istiyor bunun çözümü yokmu anakartmı değiştirmeliyim acaba?
Sorun PSU olabilir mi? Şimdi bir şey fark ettim bilgisayarı kapat dedim kapanınca güç kablosunu söktüm prizden bidahaki açılışta SSD gözükmüyordu ama bilgisayarı kapat deyip PSU güç tuşunu kapatıp güç kablosunu prizden çıkardım bidahaki açılışta SSD gözüküyordu.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-11-22 115010.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-22 115010.png
    16.2 KB · Görüntüleme: 11

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Arızalı, sıkıntılı olduğu görülüyor. Hiç uğraşmayın. Kesinlikle güvenemezsiniz.
Kendi kendine sıfırlama sorunu SSD ile ilgili ciddi arıza

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri