ssd kurulum problemi

4sutay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar bir kaç gün önce leptopuma yeni bir ssd aldım ve içine yeni bir kurulum yaptım ancak , bilgisayarım açılırken ssd yi görmüyor ve ilk başta bios sistemine alıyor biyosu kapattığım zaman kendine geliyor ve sistemim çalışmaya başlıyor. tekrar kurulum yapmayı denedim ayrıca bios üzerinden ssdyi ilk sırayada aldım ancak işe yaramadı. götürdüğüm bilgisayar tamircileride bana yardım edemedi. Eski hard diskime kurulum yaptığımda sorun yaşamıyorum. Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
SSD diskiniz yeni UEFI standardında olduğundan dolayı eski okuma düzeni veya attığınız Windows UEFI değilse bundan dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz. BIOS ayarlarından BOOT sekmesinden BOOT Mode ayarının UEFI olduğundan emin olun. Ayrıca yine BIOS ayarlarınızdan SATA Mode ayarınınız ACHI olduğundan emin olur. 

Son olarak SSD diskinizden hariç BOOT sırasında Windows Boot Manager varsa ilk sıraya onu alıp sonraki sıraya SSD diskinizi alın. Ayarları kaydedip çıkın ve tekrar BIOS 'a girip ayarlarınızın kayıtlı olup olmadığına bakın. Eğer ayarlar yaptığınız şekilde değilse BIOS Piliniz bitmiş olabilir. Onun değişmesi işe yarar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri