Ssd li bilgisayar birden 3 dakikalarda açılmaya başladı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Şu videodaki ekrandan önce de siyah bir ekranda bekletiyor dümdüz simsiyah ekran orada da 30 saniye falan bekliyorum.Durduk yere oldu ne yapacağımı bilemedim format atmak istemiyorum açıkçası ama zorunda kalırsam atacağım.Ne olabilir ?

sorun: https://www.youtube.com/watch?v=WJq_I-cii-s

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer disk sorunlu değilse Windows odaklı olabilir. Öncelikle diskinizin marka modelini paylaşırsanız iyi olur. Ayrıca diskinizin doluluk oranı nedir onu da resim veya direkt boş alan boyutu olarak yazarsanız iyi olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Diskin TBW değeri düşmüş ama bu başta disk sorunlu demek için çok önemli değil. Bana diskin yazılımından SMART verilerini paylaşır mısınız. Bakalım diskte başka sorunlar var mı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Burada ciddi bir sorun görünmüyor. Birde Daha alt detaylar için CrystalDiskInfo yazılımını kurup verilerini paylaşır mısınız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Diskin genel olarak bir sorunu yok görünüyor. TBW yani NAND yongaların kullanım ömrü dışında. Oda çok sorun yaratmaz genelde ama üründen ürüne değişiklik gösterebilir. Önce bir Windows odaklı sorun var mı diye bir bakalım bence. Size birkaç öneri yapacağım.

• Komut İstemi ekranında ilk önce DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basın tekrar ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra yine aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Son olarak aynı pencereye SFC /scannow komutunu girip ENTER tuşuna basıp son işlemin tamamlanmasını bekleyin ve tamamlanınca pencereyi kapatabilirsiniz. Sistemi yeniden başlatıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
Sistem Kalıntılarını temizlemek için aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz. Tam çözüm için Windows 'u Güvenli Mod ile başlatıp uygularsanız daha verimli olacaktır.

• C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp ve C:\Windows\Temp ve C:\Windows\Prefetch ve C:\Windows\Temp bu 3 konumun içerisindeki sistem ve yazılım kalıntılarını temizleyin. Tamamı kalıntıdır bu konumlardaki dosyaların. Silinmeyenler olursa o an kullanıldıkları için silinmiyordur. Eğer silinmeyen olursa o kalıntıları atlayabilirsiniz yada o kalıntıya ait yazılımı görev yöneticisinden sonlandırabilir ve silmeyi tekrar deneyebilirsiniz. Her çalıştırdığınız yazılım ve tarayıcı üzerinden kurulan bir şey bir kalıntı bırakır bu konumlarda. Yani dert etmeyin kalıntı var diye. Ara ara silin yeterli buradakileri. Günlük silebilirsiniz yada aşağıdaki kod bloğunu bir metin belgesine yapıştırıp/yazıp dosya uzantısını BAT olarak değiştirirseniz ve bu dosyayı 
    Kod:
    shell:startup
     bu konuma atarsanız(Bu konuma ulaşmak için herhangi bir penceredeki konum-adres çubuğuna yazıp ENTER tuşuna basabilirsiniz. Yada Windows Tuşu + R tuşlarına masaüstünde basıp açılan ufak pencereye yazıp Tamam diyerek ulaşabilirsiniz.) sistem her başladığında önceki sistem çalışmasına ait kalıntılar bu dosyanın çalışmasıyla otomatik silinecektir.
  • @echo off
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp\"*.*
  • exit
Bu kodlar sistemde Windows odaklı bir sorun varsa veya bir sistem kalıntısı sorun yaratıyorsa çözmeniz için yeterli olacaktır. 

Ayrıca birde sistem başlangıcını etkileyen bir 3. parti yazılım yada virüs varsa bunların kapatılması işe yarayabilir.

1. Başlata msconfig yazıp Sistem Yapılandırması ayarını açın.
  2. Açılan pencerede Hizmetler sekmesine gelin ve aşağıdaki Tüm Microsoft hizmetlerini gizle kutusunu onaylayıp listede kalan öğelerin Ses, Ekran kartı vb. ana donanımlar hariç kalan tüm hizmetlerdeki kutuların işaretini kaldırın.
  3. Uygula/Tamam dediğinizde ayarların işe yaraması için sistemi yeniden başlatmanızı isteyecek daha sonra seçeneğini seçin.
  4. Görev yöneticisini açın ve Başlangıç sekmesine gelin.
  5. Buradaki ana sistem donanımları hariç her şeyi devre dışı yapın.
  6. Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri konumuna gelin ve sol menüden Güç düğmesinin yapacaklarını seçin adlı yere tıklayın.
  7. Sonraki menüde Şuan da kullanılmayan ayarları değiştir seçeneğine tıkladığınızda aşağıdan Hızlı başlatmayı aç kutusunun onayını kaldırıp Değişiklikleri kaydet seçeneğine tıklayın. 
  8. Şimdi sistemi yeniden başlatıp hızını kontrol edebilirsiniz.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
  • Komut İstemi ekranında ilk önce DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basın tekrar ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra yine aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Son olarak aynı pencereye SFC /scannow komutunu girip ENTER tuşuna basıp son işlemin tamamlanmasını bekleyin ve tamamlanınca pencereyi kapatabilirsiniz. Sistemi yeniden başlatıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

bu işlemlerden sonra kapatıp açtıgımda 17 saniyede açıldı çözüldü gibi duruyor bir kaç kez daha test ettikten sonra son sonucu bildiririm Teşekkürler :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorun devam ederse diğer yöntemleri deneyin. Ayrıca kalıntıları mutlaka temizleyin ve sondaki önerimi yaparsanız sistemi açılışta gereksiz yoran yazılımlardan kurtarmış olursunuz ki buda daha hızlı açılması demek olur.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
devam etmiyordu ama kalıntıları falanda temizledim tek sıkıntı o komut istemini sizin dediğiniz gibi yaptım .bat olarak kaydettim shell:startupa attım ama onu yönetici olarka çalıştırınca flaan hemen açılıp kapanıyor silinenlerde birşey gelmiyor.Bilgisayar artık hızlı açılıyor formattan kurtuldum teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ayarladığınız BAT dosyasının özelliklerinden onu Yönetici Olarak Çalıştır ayarını onaylamanız gerek ki işe yarasın. Şart değil zaten o dosyayı oraya atmak el ile haftalık temizleseniz yeterlidir.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri