SSD "Reboot and Select proper Boot device" hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kaan Cantimur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba.Yaklaşık 1 ay önce almaya başladığım bir hata.İlk baş sata kablolarında sorun vardır diye gittim yeni bir SATA kablosu aldım.Denedim ancak 1-2 gün sonra aynı hata ile karşılaştım.Anakartın portlarında sıkıntı vardır dedim.Ancak araştırdığım kadarı ile portların bozuk olma ihtimali çok zormuş.Farklı portlara takıp denedim ancak gene olmadı.En son SSD'de arıza olabilir dediler.Bende SSD alacağım büyük ihtimal ama almadan önce buraya da bir danışmak istedim.Belki bu problem hakkında bilgi sahibi olan birileri vardır.Bu arada BIOS ekranında bu hatayı verdiği zaman 1. sıraya SSD alınması gerekiyormuş ancak bende SSD'de gözükmüyor.PC'yi kapatıyorum 1-2 dakika sonra açıyorum kendiliğinden düzeliyor.
https://hizliresim.com/4zog77

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS piliniz bitmiş olabilir ona bir bakın SSD 'nizi 1. sıraya alıyorsunuz ve kaydet deyip çıkıyorsunuz ancak eğer BIOS piliniz bitmiş ise kaydetmez ve aynı hatayı yine alırsınız bir BIOS pili alın ve öyle deneyin. 1/2 TL bir fiyatı olmalı genelde paket halinde birkaç tane birden satılır. NOT: anakartınızdakini sökün ve aynısından alın.

KS

Kaan Cantimur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS piliniz bitmiş olabilir ona bir bakın SSD 'nizi 1. sıraya alıyorsunuz ve kaydet deyip çıkıyorsunuz ancak eğer BIOS piliniz bitmiş ise kaydetmez ve aynı hatayı yine alırsınız bir BIOS pili alın ve öyle deneyin. 1/2 TL bir fiyatı olmalı genelde paket halinde birkaç tane birden satılır. NOT: anakartınızdakini sökün ve aynısından alın.
Hocam sorun BIOS'ta değil aslında.Sorun bilgisayarın Windows'u görmemesi başlatmaması.Normalde BIOS'ta SSD'im gözüküyor.Ancak bu hatayı aldıktan sonra gözükmüyor.BIOS düzgün çalışıyor yani onda bir sıkıntı yok.Kingston SSD Manager ile şu şekilde SSD bilgileri çıktı.Bunlar ne anlama geliyor mesela read error rate ibaresinin karşısında 95 95 50 gibi rakamlar yazıyor.Bunlar ne anlama geliyor.

nR3PvX.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anlaşıldı şimdi SSD 'nin ömrü bitmiş. Read Error Rate okuma işleminde yaptığı hatanın oranı %100 lük dilimde veriliyor bu oranlar ve SSD %95 oranında normal okumada hata veriyor Worst yazan ise en kötü oranı veriyor buda %95 yani okuma işleminde hata alıyorsun o bazen Windows açılıyor diyorsun ya o %5 lik kısmın şansına denk geliyorsun demek bu. Ayrıca Bad Block Count buda HDD 'deki Bad Sectör ile aynı şey buda %100 oranında SSD 'nin yazılan ömrü bitmiş demek. Sorun SSD değiştirmen gerekecek. Kaç yıllık SSD bu? Hiç SSD 'nin ömrünün bitimine denk gelmemiştim.

KS

Kaan Cantimur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anlaşıldı şimdi SSD 'nin ömrü bitmiş. Read Error Rate okuma işleminde yaptığı hatanın oranı %100 lük dilimde veriliyor bu oranlar ve SSD %95 oranında normal okumada hata veriyor Worst yazan ise en kötü oranı veriyor buda %95 yani okuma işleminde hata alıyorsun o bazen Windows açılıyor diyorsun ya o %5 lik kısmın şansına denk geliyorsun demek bu. Ayrıca Bad Block Count buda HDD 'deki Bad Sectör ile aynı şey buda %100 oranında SSD 'nin yazılan ömrü bitmiş demek. Sorun SSD değiştirmen gerekecek. Kaç yıllık SSD bu? Hiç SSD 'nin ömrünün bitimine denk gelmemiştim.

Hadi ya demek ölmüşte haberimiz yok. :-/ SSD yaklış 1,5-2 yıllık felan.Demekki çok hor kullanmışım.Yani bazen 7-8gb boş alan kaldığı olmuştu SSD'de belkide ondan çok zarar görmüş olabilir.Sanırım geri dönüşü yok artık tamiri felan yapılmaz.En iyisi yeni bir SSD almak.Teşekkürler yardımınız için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ö.değil. Bu arada sana bir tavsiyem var bu konuda ömrünü biraz daha arttırmak için SSD 'nin Window kurarken disk bölme ekranında SSD 'nin %8-10 'luk bir kımını ayır ve yeni deyip oluşturma yapma ki o bölüm SSD 'nin gereken durumlarda hem performansa hemde ömrüne faydası olur. Örneğin, 256 GB bir SSD var elinde bunun %8 'i 20 GB kadar yapar sen disk oluşturma ekranında SSD 'nin tamamını seçip oluştur derken 20 GB eksik rakam yaz oradaki rakam bölümüne ve oluştur dediğinde o kalan 20 GB olan bölüme dokunma bu SSD 'nin faydasına bir bölüm olarak gerektiğinde SSD tarafında tampon kısım olarak kullanılır. Ayrıca SSD kullanırken asla tam doldurma boyut gösterilen kısım Windows tarafından renklendirilir bu renk asla Kırmızı bar halinde olmamalı Mavi halde bırakmaya özen göster. Başka sorun yoksa konuyu kapatalım.

KS

Kaan Cantimur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ö.değil. Bu arada sana bir tavsiyem var bu konuda ömrünü biraz daha arttırmak için SSD 'nin Window kurarken disk bölme ekranında SSD 'nin %8-10 'luk bir kımını ayır ve yeni deyip oluşturma yapma ki o bölüm SSD 'nin gereken durumlarda hem performansa hemde ömrüne faydası olur. Örneğin, 256 GB bir SSD var elinde bunun %8 'i 20 GB kadar yapar sen disk oluşturma ekranında SSD 'nin tamamını seçip oluştur derken 20 GB eksik rakam yaz oradaki rakam bölümüne ve oluştur dediğinde o kalan 20 GB olan bölüme dokunma bu SSD 'nin faydasına bir bölüm olarak gerektiğinde SSD tarafında tampon kısım olarak kullanılır. Ayrıca SSD kullanırken asla tam doldurma boyut gösterilen kısım Windows tarafından renklendirilir bu renk asla Kırmızı bar halinde olmamalı Mavi halde bırakmaya özen göster. Başka sorun yoksa konuyu kapatalım.

Anladım.Format atacağım zaman deneyeceğim.Tekrar teşekkürler.Konuyu kapayabiliriz:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri