Yardım SSD Taktıktan Sonra Ne Yapalıyım

hhuseyin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhabalar daha önceden konu açmıştım Western Digital SN570 500GB ssd i aldım. anakarta taktım ancak sistem görmedi biosa girdiğimde 2. boot seçme yerinde gözüküyor WD Acronis True Image programı da takılı olduğunu anladı ancak yeni bir disk olarak gözükmüyor. Şu an kullandığım SATA SSDi m2 ye kopyalamak istiyorum ne yapmalıyım
1682424312655.jpeg

1682424511609.png

1682424332114.png

1682424390486.png

KS

hhuseyin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
burlarda gözüküp nerde gözükmüyor tam olarak
Hocam şuanki kurulu sata ssdye windows kurmak istiyorum paylaştığım gibi bu bilgisayark ekranında gözükmüyor ne yapayım usb ile mi kurayım windowsu öyle yaparsam key gerekir mi (aldığım key oem mi değil mi bilmiyorum o yüzden tedirginim hatırlamıyorum daha doğrusu) hayatımda ilk defa ssd taktım ve windowsu kurmak istiyorum bi yol gösterirseniz çok sevinirim

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
Merhabalar daha önceden konu açmıştım Western Digital SN570 500GB ssd i aldım. anakarta taktım ancak sistem görmedi biosa girdiğimde 2. boot seçme yerinde gözüküyor WD Acronis True Image programı da takılı olduğunu anladı ancak yeni bir disk olarak gözükmüyor. Şu an kullandığım SATA SSDi m2 ye kopyalamak istiyorum ne yapmalıyım
Ekli dosyayı görüntüle 20058
Ekli dosyayı görüntüle 20061
Ekli dosyayı görüntüle 20059
Ekli dosyayı görüntüle 20060
Windows logosuna sağ tıklayın, disk yönetimine girin. Ssd'yi ordan üzerine sağ tıklayın ve hızlı kurulum ile gpt olarak kurun ve gözükecektir.

KS

hhuseyin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bilgisayar yönetiminde de bu çıkıyor ne yapayım?
1682425705761.png

KS

hhuseyin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Evet yeni birim seçip devam edin.
Normal c diskini windows kurtarma ve sistem diye de bölüyor.
Hocam windowsu yeni ssde kuracağım şimdi şuan bulunan windowsu sıfırlasam yensine kopyalama mı yapsam yoksa şimdi kopyalayıp orda mı sıfırlasam yeni diskin sağlığında bi etkisi olur mu bu sıfırlamanın

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
Hocam windowsu yeni ssde kuracağım şimdi şuan bulunan windowsu sıfırlasam yensine kopyalama mı yapsam yoksa şimdi kopyalayıp orda mı sıfırlasam yeni diskin sağlığında bi etkisi olur mu bu sıfırlamanın
Zaten sıfırlayacaksanız direk usb ile sıfır kurulum yapın. Usb ile boot ettiğinizde iki diskide formatlayın, tekrar oluşturup adlandırın ve yeni ssd ye kurun.

KS

hhuseyin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Zaten sıfırlayacaksanız direk usb ile sıfır kurulum yapın. Usb ile boot ettiğinizde iki diskide formatlayın, tekrar oluşturup adlandırın ve yeni ssd ye kurun.
Windows key'imin oem olup olmadığını kontrol edebiliyor muym bi şekilde hocam o konuda çok tedirginim çünkü
ayrıca usb şart mı windowsun içinden sıfırla desem aynı ekrana atar mı ?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
Windows key'imin oem olup olmadığını kontrol edebiliyor muym bi şekilde hocam o konuda çok tedirginim çünkü
ayrıca usb şart mı windowsun içinden sıfırla desem aynı ekrana atar mı ?
Windowsda etkinlestir kısmında microsoft hesabına bağlı anahtar ile etkinleştirildi diyor mesela bende. Basta bende oem aldıydım. Format attığımda hesaba girince otomatik etkinlesiyor. Eski diskinizi sıfırlamayıp, yenisine usb ile yeni windows kurarsınız, etkinlesip etkinleşmeyeceğini görürsünüz.

KS

hhuseyin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Windowsda etkinlestir kısmında microsoft hesabına bağlı anahtar ile etkinleştirildi diyor mesela bende. Basta bende oem aldıydım. Format attığımda hesaba girince otomatik etkinlesiyor. Eski diskinizi sıfırlamayıp, yenisine usb ile yeni windows kurarsınız, etkinlesip etkinleşmeyeceğini görürsünüz.
Bende de aynısı diyormuş hocam o zaman dediğiniz gibi USB ile sıfırlıyorum ben.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri