SSD Windows 10 kurulmuyor

34selo0086

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar SanDisk 120 GB SSD Plus aldım windowsu yüklemek istedim tertemiz bir format atmayı denedim diskleri sıfırladım normal bir format atar gibi ilerliedim ssd mi seçtim ve formatımı açtım ve bilgisayar yeniden başladığında tekrar format atmaya başladı hemen bios ayarlarına girdim ssd mi boot menüsünden en öne çekmek için biosumda ssd gözükmüyordu ssd de sıkıntı yok kablolarında sıkıntı yok bilgisayarı kullanırken disk olarak kullanabiliyorum ama biosta gözükmüyor birde m2 ssd alıp deniyeyim dedim m2 ssd de aldım onda da olmuyor sadece harddiske windows 10 yüklersem biosta gözüküp harddisk üzerinden bilgisayarı başlatıyor yardımcı olabilirmisiniz (CSM Aç hatası veriyor açınca ssd gözüküyor ama bu sefer siyah ekranda kalıyor ve tekrar biosa atıyor)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS ayarlarınızı BOOT menüsünden BOOT Mode kısmından UEFI yaptığınızdan emin olun. Ayrıca SATA ayarlarınızdan SATA Mode ayarınızın ACHI olarak ayarlandığından emin olun. Daha sonrasında yapacağınız şey Windows 'u USB belleğe yazdırırken UEFI olarak yazdırmak ki GPT okuma düzeninde yazdırırsanız ancak UEFI modda yazdırmış olursunuz. Format işlemi ve sonrasındaki Windows 'un okuma işlemi hiçbir sorun olmadan gerçekleşmesi gerek bu şekilde bir yol izlerseniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri