SSD Windows

Erhan Yalçın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Harddiskimin üstüne bide ssd aldım ssd de windows yok hdd de var windows 

SSD ye windows kurup hdd yi ek alan olarak kullanmak istiyorum nasıl yapacağım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Detaylı bir biçimde anlatıyorum;

Öncelikle Windows 7/8.1/10 hangi işletim sistemini kullanacaksanız bunu indirip UEFI formatında herhangi bir 8 GB veya üzeri bir USB disk oluşturun eğer Windows 10 kullanacaksanız Windows 10 bu bağlantıdan Aracı şimdi indir yazısına tıklayın ve inen yazılımı çalıştırın ve açılan pencerede ilk sayfada Kabul et 'i tıkla ve 2. sayfada Başka bir bilgisayar için yükleme medyası seçeneğini seçip ileriye tıkla sonraki sayfada Dil ve Windows sürümü seçip ileriye tıkla ISO dosyası seçeneğini tıkla ve indirilecek dosya için bir konum belirt ve ileri de sonra ISO dosyası inecek ve kuruluma işlemi için Rufus yazılımını bu bağlantıdan indir ve çalıştır sonra Bu resimde ki ayarları yap ve Flash 'ı hazırla. Sonra sistemde ki HDD 'nin içerisinde ki önemli dosyalarını başka bir yere yedek al o diski biçimlendirmen gerekecek daha sonra format işlemine başla ve disk bölümlendirme ekranında tüm disk parçalarını seçip Sil butonuna tıkla ve SSD seç burada SSD ve HDD Sürücü 0 ve 1 olarak numaralandırılır bu önemli bunu unutma ve Yeni butonuna tıkla ve Uygula 'ya bas, uyarı gelirse evet butonuna bas boyutundan anlarsın SSD veya HDD olduğunu Yeni dedikten sonra birkaç parça oluşmuş olacak sonra HDD 'ni seç boyutuna veya Sürücü numarasına bak HDD olduğunu anlamak için zaten karşısında Ayrılmamış alan yazar aynı şekilde Yeni deyip Uygula butonuna basacaksın sonra karşısında Birincil yazan tüm bölümleri seçip Biçimlendir butonuna bas ve SSD olan diskin Birincil yazan bölümünü seç anlamak için yine Sürücü numarasına bakabilirsin başta unutma dedim bu önemli SSD 'de Birincil yazan bölümü seç ve ileri butonuna bas hepsi bu kadar format işlemi başlar ve Windows kurulur. Bu linkte video anlatım var sonrası normal Windows ayarların sürücü yükleme vs. gibi işlemler. HDD diskin görünmüyorsa Bilgisayarımda başlata Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir yaz ve gir açılan pencerede altta büyük ekranda Disk 0 / 1 / 2 diye bir bölüm var buradan HDD 'ni bul boyutundan anlarsın üzerine sağ tıkla ve Sürücü harfi yazana tıkla ve bir Ekle kısmından bir harf ata Tamam de hepsi bu kadar. İşin özeti SSD 'ye UEFI bir Windows kur ve HDD 'ni ister format işleminde ister Windows üzerinde tek parça hale getir ve Formatla bu kadar. Windows üzerinde tek parça yapmak için Disk yönetimini kullanman gerek ihtiyacın olursa yardım ederim bu konuda.

muratbora

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Abi burada SSD ye Windows kurmak işini anlatıyorsun ama iş hep HDD üzerinde dönüyor...Neden HDD ile kafa karıştırıyorsun, HDD dursun bir kenarda, onu artık kullanmayacağız, biz direk sıfır SSD ye windows'u nasıl kuracağız ve orjinal lisansı nasıl aktaracağız onu anlatsanız daha iyi olur...Çıkan HDD yi sonra ne yapacağımıza karar veriririz, ister CD room bölümüne takarız, ister harici disk olrak kullanırız...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Detaylıca anlattım her aşamasını. HDD ile işiniz yoksa o anlatımlara bakmanıza gerek yok ve HDD 'yi söküceksen direk olarak UEFI format diskini PC 'ye tak ve kurulum aşamasında Disk bölümünde direkt olarak SSD 'yi seçip Yeni dediğinde istenilen bölün oluşmuş olacak sonra ileri deyip format işlemine geçmiş ve aşağı yukarı toplamda 10 dk. sürecede Windows masaüstü ekranına geleceksin. Anlatımım hiçbir şey bilmiyorsan sıfırdan anlatım ve HDD 'yi Windows format aşamasında takılı halde değilde sonradan takarsan o HDD Windows 'un bir parçası değil hariciden takılmış bir HDD olarak görünüyor ve bazı sistemler ilk takılışta HDD 'yi biçimlendirmeden Windows 'a tanıtmıyor bu aşamalar ile karşılaşmamak için bu yöntem ile anlattım.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Rufus ile yapman gereken işleri flash bellekle hazırlıyorsun,Uğur un anlattığı gibi.
Daha sonra ,SSD ni biostan boot sıramasında 1.sıraya al. İkinci sırada HDD olsun. Formatını yap. Bootun 1.sırada SSD de olduğunda emin ol. Format ekranında HDD de gözükür çünkü. Zaten kapasitesinden SSD yi anlar ve ona kurulması için seçersin. Hepsi bu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri