Ssd

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YüceKurt Guapo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
   SSD ALDIM ANCAK NASIL KURULACAK ? en ufak bilgim yok resimde görüldügü gibi yerine taktım başındaki vidayıda taktım . Flash ile format attıp windowsu ssd ye kuracaktım . C ve d yi sildim tamamen, sadece 930 gb gibi bir hdd alanı kaldı . SSD yi göremedim ? Sebebi nedir

ETJh8S.jpg
ğ

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS 'u açıp SSD diskinizi BOOT sekmesinden 1. sıraya alın ama önce bu işlemler ve format işlemi sırasında HDD diskinizin kablosunu sistemden çıkartın ki ekstra gereksiz işlem veya başka sorun yaratmasın. BOOT sırasını ayarlamadan öncede BIOS 'u sıfırlayın diski otomatik sıraya alması gerek ama almaz ise el ile alabilirsiniz. Windows açılınca HDD diskinizi sistemi kapatıp takarsınız Windows üzerinden halledilir formatlama işlemi diski.

KS

YüceKurt Guapo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS 'u açıp SSD diskinizi BOOT sekmesinden 1. sıraya alın ama önce bu işlemler ve format işlemi sırasında HDD diskinizin kablosunu sistemden çıkartın ki ekstra gereksiz işlem veya başka sorun yaratmasın. BOOT sırasını ayarlamadan öncede BIOS 'u sıfırlayın diski otomatik sıraya alması gerek ama almaz ise el ile alabilirsiniz. Windows açılınca HDD diskinizi sistemi kapatıp takarsınız Windows üzerinden halledilir formatlama işlemi diski.

ETxTi6.jpg
 abi bende hiç göstermiyor ssd yi 970 evo m2 var takılı ama biosda görmüyor . Şimdi win10 yüklüyorum hdd ye .

Ne yapmalıyım görmesi için

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BOOT menüsünden değil BIOS 'a girip BOOT sekmesinden bakıyorsunuz değil mi? Ayrıca bu listede HDD takılı onu ve USB Bellek gibi aygıtları sökün sistemden sonra BIOS 'a girip BIOS 'u sıfırlayın ve sonra BIOS menülerinden BOOT sekmesinde BOOT sıralamasının 1. sırasına SSD diskin gelip gelmediğine bakın eğer yoksa ekleme listesinde var mı bakın.

Eğer yine aynı sorun varsa BIOS ayarlarından Advanced modda iken Integrated Peripherals bölümüne girip SATA Mode kısmının ACHI mode olduğundan emin ol değilse böyle yap. Sonra kaydet BIOS 'u ve çık tekrar gir kontrol et görüyor mu SSD 'yi bak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri