ssdmi m2 ssdmi ?

ferhatoniklt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Screenshot_10.png
Screenshot_8.png

Merhabalar sistemimde suan güncel olarak james donkey ssd kullanmaktayım m2 adatanın ssdsini almayı düşünüyorum windows kuruyorum sadece içerilerine m2 almama gerek varmıdır acaba cok fark yaratan bir olay varmıdır acaba ?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,242
M2 SSD her açıdan SATA dan daha iyi 600 tl ye bir sürü 500 gb lik seçenekte var. FPS konusunda 3-5 fazla olduğunu söyleyenler var denemedim bilgim yok fps etki ettiğini düşünmüyorum . Oyunların açılması bilgisayarın açılması konusunda gözle görülür hız farkı oluyor tabii hızlı açılmasını istediğiniz uygulamaları oyunları veya işletim sistemini ssd ye kurarsanız.

İsmail

Administrator
Admin
Tepki
132
Öncelikle anakartında m2 slotun varmı? Eğer varsa tabiki m2 alman çünkü okuma yazma hızı sata ssdye göre daha yüksek.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Tek slotlu anakartin varsa önermem m2 almanı. Zaten düşük depolama alıyorsun. Belirtilen okuma yazma değerlerini de stabil veremez. Sadece Windows için sata ssd yeterli. Birden fazla SSD slota sahipsin sana kalmış.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
cok fark yaratan bir olay varmıdır acaba ?
Eğer bütçe yeterliyse ve anakartta boşta slot varsa M2 SSD almak daha iyidir.
Bunun sebebi yüksek okuma ve yazma hızlarına sahip olması.
2.5" SSD'ler 450~500 MB okuma değerlerine sahipken,
M2 SSD'ler genellikle 1.700~2.300 MB ve üstü okuma değerlerine sahip oluyor.

güncel olarak james donkey ssd kullanmaktayım m2 adatanın ssdsini almayı düşünüyorum windows kuruyorum sadece içerilerine m2 almama gerek varmıdır
Ama 128 GB M2 SSD almanı pek tavsiye etmiyorum.
Çünkü sisteme taktığın zaman 119~120 GB alanın olacak.
Yani M2'ye sadece GTA V yüklesen, başka hiçbir şey koyamazsın.
Yani 400 TL verip o SSD'yi satın almak sadece günü kurtarır ve anakartta slot işgal eder.
Bence biraz daha bekle, beklerken de bütçeni yükseltmeye çalış.

Şu anda 650~800 TL arası fiyatlarda bazı 480~512 GB'lık M2 SSD'ler bulunabiliyor.
Normalde farklı sitelerde indirimler oluyor. Ekim-Kasım döneminde de ekstra indirimler olacak.
Benim önerim, o zamana kadar bütçene eklemeler yap ve indirimlerden 480~512 GB'lık M2 SSD satın al.
1664346685250.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri