Soru Steel Series Apex5 Muadili

ozkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Arkadaşlar merhaba 2 yıldır steel series apex 5 kullanıyorum açıkçası memnunum fakat d tuşunda sorun yaşamaya başladım fazla bastığımdan heralde d tuşu sürekli basmamaya başladı ben de her seferinde başka tuşun switch i ile değiştiriyordum bazen işe yarıyordu bi müddet atıyordu fakat galiba artık tamir edemeyecem ürün çok kaliteliydi ilk defa böyle bi klavye kullandığım için şuan apex 7 veya pro almayı düşünüyorum sizce o paraya daha kaliteli dayanıklı mekanik klavye alabilir miyim
Apex 5. 5k
Apex 7 6-7k arası
Apex pro 8k şuan
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Steel Series Apex5 şu an kullandığınız. (20 milyon tuş basma ömrü biçmişler)
Hibrit Mekanik Oyun Klavyesi, mekanik bir klavye değil. Membran, biraz daha dayanıklı ve geliştirilmiş hali

Bu ve altta verdiğniz diğer örneklerin de sadece tuş başlıkları değiştirilebiliyor. Switch dediğimiz tuşların altındaki basma-yaylı mekanizmalar değiştirilemiyor.
Bu yüzden siz sanıyorum sadece tuş başlığını değiştirebildiniz. Bu da pek fayda etmedi.

Buradaki gibi S tuş kapağını çıkarmışlar.

Apex 5. 5k
Apex 7 6-7k arası
Apex pro 8k şuan
Bunlara da baktım yine bunlarda aynı, sadece tuş kapakları değiştiriliyor. Fakat bunlar mekanik klavyeler. Yaylı mekanizmalar ve basma ömürleri çok daha fazla.

Yani seçim size kalacak. Şimdi asıl temel kullanım amacı ne olacak. Ana amaç oyun için mi? TR tuş takımı dizilimine ihtiyaç varmı? Bu düzene mi alışıksınız. Tam boy mu olacak.
Diğer önemli nokta değiştirilebilir hotswap mı olmasını tercih edersiniz.?? vb
Kullanılan switch türü bu da önemlidir. Yazı için brown switch tavsiye ederim. Oyun için de olur. Eğer bu şekilde bulunabilirse. Red switchler çok hassas ve ufacık bir parmak değmesinde hemen yazıyorlar.

KS

ozkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Steel Series Apex5 şu an kullandığınız. (20 milyon tuş basma ömrü biçmişler)
Hibrit Mekanik Oyun Klavyesi, mekanik bir klavye değil. Membran, biraz daha dayanıklı ve geliştirilmiş hali

Bu ve altta verdiğniz diğer örneklerin de sadece tuş başlıkları değiştirilebiliyor. Switch dediğimiz tuşların altındaki basma-yaylı mekanizmalar değiştirilemiyor.
Bu yüzden siz sanıyorum sadece tuş başlığını değiştirebildiniz. Bu da pek fayda etmedi.

Buradaki gibi S tuş kapağını çıkarmışlar.

Apex 5. 5k
Apex 7 6-7k arası
Apex pro 8k şuan
Bunlara da baktım yine bunlarda aynı, sadece tuş kapakları değiştiriliyor. Fakat bunlar mekanik klavyeler. Yaylı mekanizmalar ve basma ömürleri çok daha fazla.

Yani seçim size kalacak. Şimdi asıl temel kullanım amacı ne olacak. Ana amaç oyun için mi? TR tuş takımı dizilimine ihtiyaç varmı? Bu düzene mi alışıksınız. Tam boy mu olacak.
Diğer önemli nokta değiştirilebilir hotswap mı olmasını tercih edersiniz.?? vb
Kullanılan switch türü bu da önemlidir. Yazı için brown switch tavsiye ederim. Oyun için de olur. Eğer bu şekilde bulunabilirse. Red switchler çok hassas ve ufacık bir parmak değmesinde hemen yazıyorlar.
Ben alttaki switchi sökebildilm istersen fotoğrafta atabilirim hocam tuşun üst kapağı ayrı sökülüyo altındaki basmalı aparat mekanik klavye mantığı üstten alttan mandallar sıkılarak çıkartılıyo videosu var aslında youtube da
Ben oyun oynamak için istiyorum minimum bu kalitede bi klavye de olabilir türkçe dizilimli mekanik rgb bi klavye işimi görecektir
Bu klavye de en çok hoşuma giden aynı anda çok fazla tuşa bastığımda bile algılaması oyun oynarken çok işlevsel oluyor
Bu arada kronik sorun var diyorlar steel serirs de acaba ondan mı d tuşu basmıyor çözemedim

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Genel teknik özelliklerde hot-swap özelliği olmadığı belirtildiği için bunu dikkate almıştım.
Şu videodaki gibi sanıyorum değiştirme:

Buradaki 7:09 dakikadaki kısma bakın. Çubuğu bastırıyor çekiyor. İleri geri hareket.
Eğer bu kısım uzun süre kullanım çok çok uzun süre, bu esnekliğini kaybettiyse, temas sıkıntısı çıkarır. Bu yüzden yapabilir. Bu kısım klavye ana gövdesinde olduğu için sabittir Switch lerle ilgili gözükmüyor. Switch sağlam ve değiştirseniz bile yine sıkıntı çıkarma ihtimali yüksek olacaktır.
Madem memnunsunuz klavyeden Yine de son birkez şans verin bakalım, en az kullandığınız switchlerden birini değiştirip o yuvanın temiz tozsuz olmasını sağlayarak son bir kontrol.

İyice emin olduktan sonra yeni bir tane araştırılabilinir

Olmazsa olmazlarınızı belirleyin:
-Türkçe Q istiyorsunuz.??? (Bu seçenek marka ve model olarak en belirleyici olacaktır.)
Eğer ben İngilizce düzen kullandım. Alışkınım derseniz bu pek çok marka, model ve fiyat aralığını açacaktır.

-Boyut olarak kesin karar verin %100, %96 TKL vb.

--------------------------------

SteelSeries Apex 5 Hibrit RGB --- en ucuz 5 bin TL üstelik sorun çıkarmış. Bu fiyata kesinlikle değmez.

APEX 7 ler 7000 Tl den başliyor
APEX prolar 8000 TL ve üzeri
Apex pro gen 3 ler 10 bin tl ye yaklaşmış
Üstelik Türkçe dil desteği mutlaka lazım diyorsanız. Hangisinde bulunuyor Türkiye de araştırmnız gerekecek.

-------------------------

Türkçe dil desteği olanlardan diğer marklara bakalım.

Hyperx ler var yine bunların çoğu hotswap değildir

-------------------------------------

Türkçe dil desteği olanlardan

-----------------------------------------

Türkçe dil desteği olanlardan.

USB N-key rollover sayesinde , gölgelenme veya başka gecikmeler olmadan aynı anda sınırsız sayıda tuşa basılabilir.

Glorious GMMK 2
ve
Glorious GMMK 3 serileri var

GMMK2 şU 3000-3500 TL olsa idi fiyat olarak olabilirdi siyah diye fiyatı 5.5 K ya çıkarmışlar.

Beyazı var sadece 3500 Tl civarı

GMMK3 ler yeni nesil aralarında siyah modellerde ciddi fiyat farkı pek kalmamış
5000 TL

Diğer seçenekler:

----------------------------

Bütün bunlar TÜRKÇE Q desteği için verilen seçenekler.
Türkçe Q olması şart değilse tavsiyeler, modeller, markalar, fiyatlar daha geniş yelpazede olacaktır.

Son olarak
Steel Series lerde karar kılarsanız @Sahuraka
hocanın görüşlerini bekleyin. Yanılmıyorsam kullanmışlığı ve tecrübesi var dı bu üst Steel Series modellerde...

Son düzenleme:
KS

ozkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Genel teknik özelliklerde hot-swap özelliği olmadığı belirtildiği için bunu dikkate almıştım.
Şu videodaki gibi sanıyorum değiştirme:

Buradaki 7:09 dakikadaki kısma bakın. Çubuğu bastırıyor çekiyor. İleri geri hareket.
Eğer bu kısım uzun süre kullanım çok çok uzun süre, bu esnekliğini kaybettiyse, temas sıkıntısı çıkarır. Bu yüzden yapabilir. Bu kısım klavye ana gövdesinde olduğu için sabittir Switch lerle ilgili gözükmüyor. Switch sağlam ve değiştirseniz bile yine sıkıntı çıkarma ihtimali yüksek olacaktır.
Madem memnunsunuz klavyeden Yine de son birkez şans verin bakalım, en az kullandığınız switchlerden birini değiştirip o yuvanın temiz tozsuz olmasını sağlayarak son bir kontrol.

İyice emin olduktan sonra yeni bir tane araştırılabilinir

Olmazsa olmazlarınızı belirleyin:
-Türkçe Q istiyorsunuz.??? (Bu seçenek marka ve model olarak en belirleyici olacaktır.)
Eğer ben İngilizce düzen kullandım. Alışkınım derseniz bu pek çok marka, model ve fiyat aralığını açacaktır.

-Boyut olarak kesin karar verin %100, %96 TKL vb.

--------------------------------

SteelSeries Apex 5 Hibrit RGB --- en ucuz 5 bin TL üstelik sorun çıkarmış. Bu fiyata kesinlikle değmez.

APEX 7 ler 7000 Tl den başliyor
APEX prolar 8000 TL ve üzeri
Apex pro gen 3 ler 10 bin tl ye yaklaşmış
Üstelik Türkçe dil desteği mutlaka lazım diyorsanız. Hangisinde bulunuyor Türkiye de araştırmnız gerekecek.

-------------------------

Türkçe dil desteği olanlardan diğer marklara bakalım.

Hyperx ler var yine bunların çoğu hotswap değildir

-------------------------------------

Türkçe dil desteği olanlardan

Türkçe dil desteği olanlardan.

USB N-key rollover sayesinde , gölgelenme veya başka gecikmeler olmadan aynı anda sınırsız sayıda tuşa basılabilir.

Glorious GMMK 2
ve
Glorious GMMK 3 serileri var

GMMK2 şU 3000-3500 TL olsa idi fiyat olarak olabilirdi siyah diye fiyatı 5.5 K ya çıkarmışlar.

Beyazı var sadece 3500 Tl civarı

GMMK3 ler yeni nesil aralarında siyah modellerde ciddi fiyat farkı pek kalmamış
5000 TL

Diğer seçenekler:

----------------------------

Bütün bunlar TÜRKÇE Q desteği için verilen seçenekler.
Türkçe Q olması şart değilse tavsiyeler, modeller, markalar, fiyatlar daha geniş yelpazede olacaktır.

Son olarak
Steel Series lerde karar kılarsanız @Sahuraka
hocanın görüşlerini bekleyin. Yanılmıyorsam kullanmışlığı ve tecrübesi var dı bu üst Steel Series modellerde...

Çok teşekkür ederim önce tekrar komple açıp iyice temizleyecem olmazsa önerilere bakacam

Sorun kısmen böyle aslında daha sert basınca çaışıyor tuş ama normalde her tuş gayet hassas işliyor böyle olunca kontrolü ve dikkati kaybettiriyor
Apex 7 tamamen mekanik acaba onu mu alsam diyordum fakat bu videoyu görünce ondan da şüphe ettim

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Çok teşekkür ederim önce tekrar komple açıp iyice temizleyecem olmazsa önerilere bakacam

Sorun kısmen böyle aslında daha sert basınca çaışıyor tuş ama normalde her tuş gayet hassas işliyor böyle olunca kontrolü ve dikkati kaybettiriyor
Apex 7 tamamen mekanik acaba onu mu alsam diyordum fakat bu videoyu görünce ondan da şüphe ettim
Eger hala steel serieste kararli isen benim kullandigim modeli oneririm

LogicPulse

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Videodaki belirti bende de olmuştu; tuş bazen sert basınca çalışıyor. Önce switch yuvasını tozdan arındırıp PCB tarafını nazikçe temizleyin, stabilizer telini de kontrol edin. SteelSeries GG’de debounce/firmware reset denemek de işe yarayabiliyor. Düzelmezse tamamen mekanik ve hot-swap bir modele geçeceğim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri