Steelseries Nova 1 Deneyimlerim.

MURDOCK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Selamlar dostlar. Öneriler ışığında 1 ay önce Nova 1 satın aldım. Kullanıcı deneyimlerimi kısaca aktaracağım. Başka kullanan arkadaşlar benim sorunlarımı yaşadı mı yazarlarsa memnun olurum.

Öncelikle Valorant oynuyorum ve ses kasma konusunda yeterli bulmadığımı belirteyim. Arkadaşımın kullandığı 300 liralık kulaklık daha iyi ses veriyor hayret edici. Sonar yazılımı ise tam bir felaket. Yazılım açıldığında hem sesler aşırı derece bozuluyor, hem de mikrofon kalitesi düşüyor. Hangi ayarı denediysem bir türlü mikrofon performansı alamadım. Oyundaki arkadaşlardan sesin çok kötü geliyor yorumları aldım hatta bazıları sesimi kapattı rahatsız olup. Biliyorsunuz ki mikrofonu sarmal bir düzenek ile içeriye giriyor. Uzun kullanımda bu sistemin de bozulanacağını düşünüyorum.

Uzun kullanımda ise kulaklarımda ağrılar hissediyorum. Ergonomik olarakta bana pek rahat bir kulaklık gibi hissettirmedi.

Bir de son olarak kulaklığı satıp Hyperx Cloud 2 'ye geçmeyi düşünüyorum. Bütün yayıncılar kullandığı için bir bildikleri vardır diye düşünmekteyim. İki kulaklık arasında kalıp Nova 1 tercih etmiştim :(

Son düzenleme:
KS

MURDOCK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
merhaba hocam kulaklık işini ne yaptınız? bende kulaklık arıyorum gamepower fujin ile rampage drop plus arasında kalmıştım Fakat ,inceleme yaptığım yerlerdeki yorumlar beni Razer Blackshark v2 x e yönlendirdi. siz değişim yaptınız mı ? iyi günler
Selamlar. Değiştirmeyi uzun uzun düşündüm ama sonra vazgeçtim. Baştan alacak olsam yine Nova 1 tercih etmezdim ama bir süre kullanmaya karar verdim :) Ben de Cloud 2 arasında kalmıştım ama fazla eski kalıyor gibi. Razer Blackshark v2 güzel bir tercih olacaktır kullanan bir arkadaşım var ve gayet memnun.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
Selamlar dostlar. Öneriler ışığında 1 ay önce Nova 1 satın aldım. Kullanıcı deneyimlerimi kısaca aktaracağım. Başka kullanan arkadaşlar benim sorunlarımı yaşadı mı yazarlarsa memnun olurum.

Öncelikle Valorant oynuyorum ve ses kasma konusunda yeterli bulmadığımı belirteyim. Arkadaşımın kullandığı 300 liralık kulaklık daha iyi ses veriyor hayret edici. Sonar yazılımı ise tam bir felaket. Yazılım açıldığında hem sesler aşırı derece bozuluyor, hem de mikrafon kalitesi düşüyor. Hangi ayarı denediysem bir türlü mikrafon performansı alamadım. Oyundaki arkadaşlardan sesin çok kötü geliyor yorumları aldım hatta bazıları sesimi kapattı rahatsız olup. Biliyorsunuz ki mikrafonu sarmal bir düzenek ile içeriye giriyor. Uzun kullanımda bu sistemin de bozulanacağını düşünüyorum.

Uzun kullanımda ise kulaklarımda ağrılar hissediyorum. Ergonomik olarakta bana pek rahat bir kulaklık gibi hissettirmedi.

Bir de son olarak kulaklığı satıp Hyperx Cloud 2 'ye geçmeyi düşünüyorum. Bütün yayıncılar kullandığı için bir bildikleri vardır diye düşünmekteyim. İki kulaklık arasında kalıp Nova 1 tercih etmiştim :(
sonar ayarların ne söyleyebilir misin çünkü bende arctis 5 kullanıyorum ve valorant oynuyorum sesten çok memnunum mikrofon konusunda da 2 yılı aşkın kullanıyorum sarmal düzeneği bir sorun yaşamadım kulak ağrısı bende de oluyor ama kafa bandını düzenlediğimde onu hallediyorum

KS

MURDOCK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
sonar ayarların ne söyleyebilir misin çünkü bende arctis 5 kullanıyorum ve valorant oynuyorum sesten çok memnunum mikrofon konusunda da 2 yılı aşkın kullanıyorum sarmal düzeneği bir sorun yaşamadım kulak ağrısı bende de oluyor ama kafa bandını düzenlediğimde onu hallediyorum
Sonar'ı aktif ettim ve valorant ayarını seçtim. Onu açtığımda mikrafon kelitesi de değişiyor ayrıca mikrafon kulaklıktan gelen sesleri karşıya iletiyor. Önerdiğin ayarların ekran görüntüsünü iletebilir misin?

EYUP_34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15

Öncelikle Valorant oynuyorum ve ses kasma konusunda yeterli bulmadığımı belirteyim. Arkadaşımın kullandığı 300 liralık kulaklık daha iyi ses veriyor hayret edici. Sonar yazılımı ise tam bir felaket. Yazılım açıldığında hem sesler aşırı derece bozuluyor, hem de mikrafon kalitesi düşüyor. Hangi ayarı denediysem bir türlü mikrafon performansı alamadım. Oyundaki arkadaşlardan sesin çok kötü geliyor yorumları aldım hatta bazıları sesimi kapattı rahatsız olup. Biliyorsunuz ki mikrafonu sarmal bir düzenek ile içeriye giriyor. Uzun kullanımda bu sistemin de bozulanacağını düşünüyorum.

hyper x cloud 2 ben kullanıyorum hocam şuanda 1 yıla yakın oldu mükemmel bir ses kalitesi var mikrofon kalitesi mükemmel değil ama kesinlike iyi ayrıca yanında yedek kulak pedi çıkıyor deri pedler terleme yaptığı için yazın kumaş ped kullanıyorum ama deri ped de ses geçirmiyor o açıdan çok iyi

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
cloud 2'ye geçiş yapmak istiyor iseniz hala tecrübelerimi aktarabilirim çok uzun yıllardır kullanıyorum

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
Şuan 9 aylık bir cloud 2 buldum takaslamak istiyor arkadaş ama kararsızım. Beni Cloud 2 konusunda aydınlatırsanız sevinirim.
hocam yaklaşık 4 sene kullandım. belki daha fazladır
Ses kalitesi olarak harika bir kulaklık gerek normal gerek 7.1 olsun. Ses kasılması gereken oyunlarda adamın her attığı adımı çok rahatlıkla duyabiliyorsunuz. Uzun saatler taktığınız zaman ise ağrı yapmıyor. kafanızı terletmiyor, kulaklık ayarı var aşşağıya yukarıya o şekilde tam olarak ayarlayabiliyorsunuz. mikrofonu ise tak çıkar olarak güzel bir avantaj kullanmayacağınız zaman çıkartabilirsiniz yada kıvırabilirsiniz hiç bir şekilde zarar görmüyor içinde ki kablolar ( her şekilde kullandım ) mikrofon sesi ise tatmin edici. nova 1'e göre kat ve kat daha iyi bir kulaklık

KS

MURDOCK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
hocam yaklaşık 4 sene kullandım. belki daha fazladır
Ses kalitesi olarak harika bir kulaklık gerek normal gerek 7.1 olsun. Ses kasılması gereken oyunlarda adamın her attığı adımı çok rahatlıkla duyabiliyorsunuz. Uzun saatler taktığınız zaman ise ağrı yapmıyor. kafanızı terletmiyor, kulaklık ayarı var aşşağıya yukarıya o şekilde tam olarak ayarlayabiliyorsunuz. mikrofonu ise tak çıkar olarak güzel bir avantaj kullanmayacağınız zaman çıkartabilirsiniz yada kıvırabilirsiniz hiç bir şekilde zarar görmüyor içinde ki kablolar ( her şekilde kullandım ) mikrofon sesi ise tatmin edici. nova 1'e göre kat ve kat daha iyi bir kulaklık
Teşekkürler. Sanırım Cloud 2 kullananlar kervanına ben de katılacağım.

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
kesinlikle katılmalısın hocam ayrıca arkadaşında bahsettiği gibi aşağı yukarı mikrofonu hareket ettirirken çok sert bir metal olduğu için zarar da görmez
kesinlikle artık son dönemleri olduğu için kulaklığımın her işkenceyi ediyorum mikrofona

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri