Stok Fan Yeterli mi?

Xato

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Ryzen 5 5600 işlemci ve 6800 ekran Kartı aldım

İşlemci için soğutucu gereklimi yoksa kasa fanı yeterli olur mu arkadaşlar

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Stok fan yük altında yeterli olmuyor genelde. Bütçe varsa sıvı soğutma, bütçe yoksa hava soğutma alabilirsiniz.

KS

Xato

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Stok fan yük altında yeterli olmuyor genelde. Bütçe varsa sıvı soğutma, bütçe yoksa hava soğutma alabilirsiniz.

Teşekkür ederim büyük ihtimal hava soğutma alıcam.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Sıvı soğutmalarda özellikle Arctic önerirken ekstra radyatör kalınlığından dolayı kasa model bilgileri de göz önünde bulundurulursa çok daha sağlıklı olacaktır :)

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Sıvı soğutmalarda özellikle Arctic önerirken ekstra radyatör kalınlığından dolayı kasa model bilgileri de göz önünde bulundurulursa çok daha sağlıklı olacaktır :)
Sıvı soğutma desteği olan kasalara sorunsuz uyumakta. Radyatörde 12.5mm fazlalık var. Eğer 12.5mm sebebiyle sorun yaşanırsa, arctic in 12.5mm fanları da mevcut. Onlar tercih edilebilir. Aradaki fark, ince fanlar kullanılarak çözülür.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
O işlemciye sıvı soğutma fazla gelir. Snowman alınabilir. Yüksek bütçede arctic Freezer 34 alsaniz yeter.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Sıvı soğutma desteği olan kasalara sorunsuz uyumakta. Radyatörde 12.5mm fazlalık var. Eğer 12.5mm sebebiyle sorun yaşanırsa, arctic in 12.5mm fanları da mevcut. Onlar tercih edilebilir. Aradaki fark, ince fanlar kullanılarak çözülür.
Benim kasamda da sıvı soğutma desteği var ama sadece ön kısma. Ayrıca bu sıvı soğutmayı takarsam ekran kartını takamıyorum. İnce fan almak evet bir seçenek ama hem ekstra bir masraf hem de CFM değeri de maalesef daha az. Yani soğutma performansından da feragat etmek gerekecek. En kötü ihtimale karşı yine de ben de önerirken böyle bir kaç noktayı da iletmezsem karşıdaki kişi adına rahat edemiyorum. Öncesinden bilip ona göre karar vermesi, satın aldıktan sonra fikir değiştirmesinden daha sağlıklı bence hocam :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri