Takılı Ram Sorunu (Kullanılabilir Ram)

ozkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhabalar benim bilgisayarıma takılı 16gm ram görünüyor ama bilgisayar yönetim paneli ve görev yöneticisinden baktığımda kullanılabilir ram miktarı düşük görünüyor ramları çıkarıp değiştirdim ramlar aynı 2x8 gb ram uyumluluk sorunu falan yok yani yardımcı olabilirseniz sevinirim
asdasd.png

arafday

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
Ramlerinizin ikisi aynı model mi?
Ve kit olarak mı aldınız?
Bios sürümünüz beta olmayan son sürümde mi?

KS

ozkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ramlerinizin ikisi aynı model mi?
Ve kit olarak mı aldınız?
Bios sürümünüz beta olmayan son sürümde mi?
ayrı ayrı aldım fakat aynı ramler marka model hz aynı bios sürümünü güncelledim b450m s2h anakartı kullanıyordum geçen güncelledim f64 son çıkanı güncelledim baktım beta değil yazmıyor yani

arafday

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
Ayrı ayrı alınan ramlerde nadiren böyle problemler olabildiğini duymuştum. Her ne kadar aynı modelden bile alsanız bir ihtimal uyumsuz olabiliyor. Tavsiyem ramin birini cikartin. Kontrol edin. Tekli olarak sonra diğerini yine tekli olarak takın.
Bakalım belki bir tanesi sorunludur, sistem açılmaz zaten dediğim gibiyse. Deneyip yazın önerileri yazmaya devam ederim.

KS

ozkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ayrı ayrı alınan ramlerde nadiren böyle problemler olabildiğini duymuştum. Her ne kadar aynı modelden bile alsanız bir ihtimal uyumsuz olabiliyor. Tavsiyem ramin birini cikartin. Kontrol edin. Tekli olarak sonra diğerini yine tekli olarak takın.
Bakalım belki bir tanesi sorunludur, sistem açılmaz zaten dediğim gibiyse. Deneyip yazın önerileri yazmaya devam ederim.
Onu da denedim her türlü çalışıyo 2 si bir olunca 1ini tek görüyo

KS

ozkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
başka sistemde denedim ramler 16 olarak görünüyor başka ramleri de denedim yine düşük görünüyor benim pc de yani ramlerde sıkıntı görünmüyor da neden benim pc göstermiyor ramleri anakartı mı bozdum acaba

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Ram slotlarının ikisinin de sağlam olduğuna emin olun.

mehmeticikisi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
sisteme biri ramdan bişey kullandiriyor pc niz apuysa normal bi durumdur ama apu deyilse yedek alip formati çakin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri