Takılma sorunu.

emircihan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba yakın zamanda yaşadığı bi sorunu paylaşmak istiyorum. Forza horizon oynarken hızlanmaya başladığımda yüksek hızlara çıkarken oyun takılmaya başlıyor 60 fps den 40 lara düşüyor saniyelik bu hızlandıkça artıyor oyun oynanmaz hale geliyor max 30 fps yaptığımda bu sefer 15-20 lere düşüyor yine aynısı oluyor kısacası ayarları ne kadar kıssamda yükseltsemde bu oluyor. Ekran kartım Msi gtx 1660 super İşlemci: intel i5 6400. Bu işin diğer garip kısmıda bundan önce rx590 ekran akrtı vardı ve onda böyle bir sorun yoktu. Birde oyun oynarken işlemci kullanım genelde %100 de oluyor genelde fakat ekran kartı %100 e çıkmıyor dar boğaz oluyo gibi gözüküyo fakat eski ekran kartında böyle birşey olmuyor . Ayrıca Asseto corsa da da herşey ultradayken çok daha zorladım bilgisayarı fakat böyle bir şey olmuyor. internette stuttering diye birşey buldum forzayla alakalı benim sorunuma benziyo faakt yaptıklarını yaptmı düzelmedi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam durumu kısaca özetleyim. İşlemciniz ekran kartını besleyemiyor. Ondan dolayı da bu sorunla karşı karşıyasınız. Sorunu çözmek için işlemcinizi yükseltmeniz gerekiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
9100F çok düşük segment bir model oda yetersiz gelecektir ki anakartınız zaten büyük ihtimalle 6. ve 7. nesil işlemcileri destekliyor yani 8 ve 9. nesil alamazsınız. Anakart modelinizin sitesinden uyumluluk listesi olur oradan CPU yani işlemci için hani modellere destek veriyor bakabilirsiniz. Büyük ihtimelle 6. ve 7. nesil tüm işlemcileri destekliyordur benim savsiyem i5 7. nesil bir model alın minimum ki ben olsa i7 7700 yada i7 7700K almaya çalışırdım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri