Yardım Tanımlanamayan Ağ Sorunu

selimbabapro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar Merhaba geçen gün modemin güç adaptörü bozuldu yenisini alıp taktıktan sonra tanımlanamayan Ağ hatasını aldım.Elle ip adresi yazdım ağ sıfırla dedim devre dışı bırakıp etkinleştirdim nasıl yapacağımı bilmiyorum.BIOS güncellesem düzelir mi sizce?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Arkadaşlar Merhaba geçen gün modemin güç adaptörü bozuldu yenisini alıp taktıktan sonra tanımlanamayan Ağ hatasını aldım.Elle ip adresi yazdım ağ sıfırla dedim devre dışı bırakıp etkinleştirdim nasıl yapacağımı bilmiyorum.BIOS güncellesem düzelir mi sizce?
Biosla çok ilgisi yok aygıt yöneticinden sürücüyü güncellemeyi denediniz mi ?

KS

selimbabapro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Ekli dosyalar

• 20241204_201837.jpg
    20241204_201837.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 7

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246

1. Donanımı Kontrol Etme

• Kabloları kontrol edin: Modem, yönlendirici (router) ve bilgisayar arasındaki kabloların düzgün takılı olduğundan emin olun.
  • Modemi yeniden başlatın: Modemi birkaç saniye kapatıp tekrar açmak, geçici bağlantı sorunlarını çözebilir.
  • Wi-Fi ile bağlıysanız, modeme yakın olun: Wi-Fi sinyali zayıfsa, cihazınızın modeme olan mesafesini azaltmayı deneyin.

2. Ağ Bağlantısını Yeniden Başlatma

• Ağ Bağlantılarını Kes ve Yeniden Bağlan: Wi-Fi bağlantısını kapatıp tekrar açarak bağlantıyı yenileyebilirsiniz. Ayrıca, ağ kablosu kullanıyorsanız kabloyu çıkarıp tekrar takın.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın: Bazen bilgisayarın yeniden başlatılması, ağla ilgili geçici sorunları çözebilir.

3. IP Adresi Sorunlarını Kontrol Etme

• IP adresini yenileyin:Windows'ta komut istemine (cmd) aşağıdaki komutları girin:
    • ipconfig /release (IP adresini serbest bırakır)
    • ipconfig /renew (Yeni bir IP adresi alır)
  • DNS ayarlarını sıfırlayın: Eğer DNS problemi varsa, ipconfig /flushdns komutuyla DNS önbelleğini temizleyebilirsiniz.

4. Ağ Bağlantı Ayarlarını Kontrol Etme

• Ağ Bağlantısı Durumunu Kontrol Etme:Bilgisayarınızda ağ bağdaştırıcısının doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
    • Windows'ta: Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin.
  • Yönlendirici ayarlarını kontrol edin: Yönlendiricinizin doğru şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için, genellikle arayüzüne erişim sağlayarak ağ yapılandırmalarını gözden geçirebilirsiniz.

5. Yazılım ve Güvenlik Duvarı Ayarları

• Antivirüs veya güvenlik duvarı yazılımı: Güvenlik yazılımları bazen ağ bağlantılarını engelleyebilir. Antivirüs veya güvenlik duvarını geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.
  • Ağ sürücülerini güncelleyin: Ağ adaptörünüzün sürücüsünü güncel tutmak önemlidir. Donanım yöneticisini kullanarak ağ kartınızın sürücüsünü güncellemeyi deneyin.

6. Yönlendirici (Router) veya Modem Sorunlarını Çözme

• Yönlendirici veya modemi sıfırlama: Eğer ağla ilgili hala problem yaşıyorsanız, modem veya yönlendiriciyi fabrika ayarlarına sıfırlamak gerekebilir. Ancak bu işlem, modem ayarlarınızı kaybetmenize neden olabilir, bu yüzden dikkatli olun.
  • Yönlendirici firmware güncellemeleri: Yönlendiricinizin firmware'ini güncelleyerek ağla ilgili olası yazılım hatalarını çözebilirsiniz.

7. İnternet Servis Sağlayıcınız (ISS) ile İletişim

• Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, internet servis sağlayıcınızla (ISS) iletişime geçin. ISS'niz tarafında bir kesinti olabilir veya bağlantıdaki bir sorun size bildirilmiyor olabilir.
Bu adımlar, ağla ilgili tanımlanamayan problemleri çözmede yardımcı olabilir. Ancak sorun devam ederse, daha fazla teknik destek gerekebilir.

Erol

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
aldığın adaptörün değerleri modeminkiyle aynımı volt, amper ?

KS

selimbabapro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
aldığın adaptörün değerleri modeminkiyle aynımı volt, amper ?
Evet özellikle öyle aldım

Bence kesinlikle donanımsal yapacak birşey yok o kadar uğraştık.Hep bize mi denk gelir...

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri