Tavsiye Lazım

yalcin35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
fps oyunları ve 2. ekran olarak kullanacağım bir monitör alacağım,27" 1440p 500hz oled panel mi almaliyim veya 24" 1080p 610hz tn panel mi almalıyım
(500hz oled Asus ROG Strix OLED XG27AQDPG)
(610hz tn Asus ROG Strix ACE XG248QSG)
daha önce tn panel kullanmadim oyüzden renk doğrulukları arasında sadece internetten araştırdığım kadar bilgi sahibiyim,2. ekranda valorant cs2 apex gibi oyunlar oynayacağım,aynı zamanda samsung 49" oled monitore sahibim ve bu monitorde oyun oynarken 2. ekranda video izleyeceğim

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Tartışmasız OLED.

1770888500059.png

500 hz var da 480'de kullanıyorum.

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Benimki ıps aldığım zaman oledler yoktu.

Ama anladım ki mesele hz değil.

MS.

Bu kadar söylüyorum.

Arkadaşımda 480 hz oled var asus olan ama o elmb'yi beğendiği için ve elmb 240hz'e kadar desteklediği için bu şekilde kullanıyor.

Yani olay ms.

Zafer_26.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
ASUS ROG Strix OLED XG27AQDPG, 27″ QD‑OLED paneli ve 500 Hz yenileme hızıyla inanılmaz akıcı bir oyun deneyimi sunuyor; 0,03 ms tepki süresi, gerçek siyahlar ve geniş renk gamı sayesinde hem FPS hem açık dünya oyunlarında görsel kaliteyi ciddi şekilde yükseltiyor. Adaptive Sync ve DisplayHDR 500 True Black desteğiyle oyun ve medya deneyimi dengeli ve etkileyici, bu da TN panelli 610 Hz XG248QSG gibi ultra yüksek yenilemeye sahip monitörlerde bile göremeyeceğin bir renk ve kontrast zenginliği sağlıyor. 610 Hz TN panel sadece ultra rekabetçi FPS’lerde milisaniyelik avantaj sağlarken, OLED’in sunduğu görsel kalite ve derinlik hiçbir zaman tam olarak yakalanamıyor; bu yüzden akıcılık + görsel kalite kombinasyonu arıyorsan XG27AQDPG net şekilde öne çıkıyor ve fiyat farkını hak ediyor.

uyl0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
fps oyunları ve 2. ekran olarak kullanacağım bir monitör alacağım,27" 1440p 500hz oled panel mi almaliyim veya 24" 1080p 610hz tn panel mi almalıyım
(500hz oled Asus ROG Strix OLED XG27AQDPG)
(610hz tn Asus ROG Strix ACE XG248QSG)
daha önce tn panel kullanmadim oyüzden renk doğrulukları arasında sadece internetten araştırdığım kadar bilgi sahibiyim,2. ekranda valorant cs2 apex gibi oyunlar oynayacağım,aynı zamanda samsung 49" oled monitore sahibim ve bu monitorde oyun oynarken 2. ekranda video izleyeceğim

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
incehesap gaming gecesinde 35k'ya kadar düştü bu monitör ama alınmaz !

oled almanız lazım.

Oledle daha önce fps oyunları oynamadim ghosting gibi şeyler oluyormu yüksek hz değerlerinde
0.03 ms geçikmesi olan bir monitör de ghosting olması mümkün değil

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
bu tür oyunlar oynuyorsanız ekran gecikmesinden çok ağ gecikmesinden sıkıntı yaşama ihtimaliniz var. bir link verdim orda browser üzerinden yapabileceğiniz basit bir test var. onu yapıp sonucu söylerseniz internet ağınız oyuna elverişli mi yorum yapabilirim. bu yazdıklarım monitörü boşverin internete odaklanın anlamında değil. önce dediğim durum nasıl bir bakmalı.

cs2 son en iyi 100 oyuncu arasında sadece bir oled gördüğümü hatırlıyorum geri kalanı 240 hz ile 600 küsür hz arasında tn panel benq zowie idi. tabi bu oledler kötü demek değil. o tür oyuncular alışkanlıklarını zor bırakır. şu an o listeyi tekrar bulamadım. gördüğüm tek oled monitör sony'nin bir modeliydi. sanırım oda ülkemizde yok.

Şu monitörü bir incelersin:

Asus ROG Strix OLED XG27ACDNG 26.5" 0.03 ms 2K Pivot 360 Hz OLED Oyuncu Monitörü

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri