TD500 RGB Fan Kablosu Anakartta Hangi Girişlere Takılıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xRosita

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Selamlar arkadaşlar,

Ekte fotoğrafta da gösterdiğim kabloyu sanırım anakarta takacağım. Şu an kasayı açıp denemek için işlemcim yok. O yüzden size de sorup teyit etmek istiyorum. Kasa marka modeli, Cooler Master td500. Anakart marka modeli ise MSI B560 Torpedo.

Normalde benim bildiğim kasadan bir USB yazılı kablo çıkıyor ve bu anakartın en alt kısmına USB yazan kısma takılıyordu. Ama bu kasadan o kablo çıkmadı. Kontrolcüden çıkan bu kabloyu anakart ile birleştirmem gerektiğini anlıyorum. Ama kesin olarak hangi girişe takmalıyım?

Ek olarak fan çoklayıcı ile anakarta takılması gereken bir kablo daha çıktı bunu hangi girişe takmam gerekiyor?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-05-19 at 22.20.31 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-19 at 22.20.31 (1).jpeg
    187.1 KB · Görüntüleme: 15
  • WhatsApp Image 2022-05-19 at 22.20.31 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-19 at 22.20.31 (1).jpeg
    187.1 KB · Görüntüleme: 16
Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekte fotoğrafta da gösterdiğim kabloyu sanırım anakarta takacağım. Şu an kasayı açıp denemek için işlemcim yok. O yüzden size de sorup teyit etmek istiyorum. Kasa marka modeli, Cooler Master td500. anakart marka modeli ise MSI B560 Torpedo. Normalde benim bildiğim kasadan bir USB yazılı kablo çıkıyor ve bu anakartın en alt kısmına USB yazan kısma takılıyordu. Ama bu kasadan o kablo çıkmadı. Kontrolcüden çıkan bu kabloyu anakart ile birleştirmem gerektiğini anlıyorum. Ama kesin olarak hangi girişe takmalıyım?
Ek olarak fan çoklayıcısıyla anakarta takılması gereken bir kablo daha çıktı bunu hangi girişe takmam gerekiyor?
TD500 kasasında USB ile RGB sistemi yok. ARGB 3 pin |.|| 5V bir sokete sahip fanlar. Anakartınızdaki RAINBOW soketine takılacaklar. WIRED RGB CONTROLLER C10L kasadan bu kontrolcü çıkıyor olmalı gördüğüm kadarıyla sitede öyle yazıyor.

TD500 Manuel bu PDF dokümanda 22. sayfaya gelirseniz size nasıl bağlanacağına dair bilgi verecektir.

Son düzenleme:
KS

xRosita

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
TD500 kasasında USB ile RGB sistemi yok. ARGB 3 pin |.|| 5V bir sokete sahip fanlar. Anakartınızdaki RAINBOW soketine takılacaklar. WIRED RGB CONTROLLER C10L kasadan bu kontrolcü çıkıyor olmalı gördüğüm kadarıyla sitede öyle yazıyor.

TD500 Manuel bu PDF dokümanda 22. sayfaya gelirseniz size nasıl bağlanacağına dair bilgi verecektir.
Hocam ARGB 3 pin çıkışını kendi kontrolcüsüne takabiliyormuşuz. Onu öyle yaptım. Ancak fanları çoklayıcı ile birleştirdiğim kablonun ucunu anakartta J RGB yazan yere taktım. Yani Söylediğiniz J RAİNBOW yazılı soketin yanındaki girişe taktım. 4 pin girişi vardı. Doğru mu şuan bilmiyorum. Çalıştıracak işlemcim yok.

PowerStyle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ARGB 3 pin çıkışını kendi kontrolcüsüne takabiliyormuşuz. Onu öyle yaptım. Ancak fanları çoklayıcı ile birleştirdiğim kablonun ucunu anakartta J RGB yazan yere taktım. Yani Söylediğiniz J RAİNBOW yazılı soketin yanındaki girişe taktım. 4 pin girişi vardı. Doğru mu şuan bilmiyorum. Çalıştıracak işlemcim yok.
4 pinli olanlar fan pwm/dc için anakart ta fan soket lerine tak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Fanların RGB kabloları 4 pin mi yoksa 3 pin mi? Eğer 4 pin ise 4 soketine 3 pin ise 3 pin soketine takmanız gerek. Arada voltaj farkı var LED sistemini yakarsınız fanların yanlış sokete takmayın.

KS

xRosita

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Fanların RGB kabloları 4 pin mi yoksa 3 pin mi? Eğer 4 pin ise 4 soketine 3 pin ise 3 pin soketine takmanız gerek. Arada voltaj farkı var LED sistemini yakarsınız fanların yanlış sokete takmayın.
Üstadım dediğim gibi ARGB soketini kontrolcüye bağladım, öyle bir şansımız varmış. Ama fan çoklayıcılarına taktğım fan kablolarının ucundan çıkan 4 pinli kabloyu anakarta takmam gerekiyormuş. Anakartta JRGB , JRAİNBOW , PUMP FAN yazan 3 soket var. JRGB yazan soket 4 pin olduğu için oraya taktım. JRAİNBOW 3 pin , PUMP FAN 4 pin soketli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Üstadım dediğim gibi ARGB soketini kontrolcüye bağladım, öyle bir şansımız varmış. Ama fan çoklayıcılarına taktğım fan kablolarının ucundan çıkan 4 pinli kabloyu anakarta takmam gerekiyormuş. Anakartta JRGB , JRAİNBOW , PUMP FAN yazan 3 soket var. JRGB yazan soket 4 pin olduğu için oraya taktım. JRAİNBOW 3 pin , PUMP FAN 4 pin soketli.
Sizdeki TD500 modeli ARGB değil o zaman RGB modeliymiş. 4 pin soket RGB kablosu. JRGB doğrudur 4 pin için soket sorun yok.

Fanların dönmesinden sorumlu 4 pin PWM kablosunu kasadaki CPU_FAN hariç herhangi bir sokete yapabilirsiniz buda sorun değil ama PUMP_FAN soketini önermem. O soket genelde tam devir ayarı için kullanılıyor sıvı soğutmalar için.

KS

xRosita

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Sizdeki TD500 modeli ARGB değil o zaman RGB modeliymiş. 4 pin soket RGB kablosu. JRGB doğrudur 4 pin için soket sorun yok.

Fanların dönmesinden sorumlu 4 pin PWM kablosunu kasadaki CPU_FAN hariç herhangi bir sokete yapabilirsiniz buda sorun değil ama PUMP_FAN soketini önermem. O soket genelde tam devir ayarı için kullanılıyor sıvı soğutmalar için.
Üstadım fanların dönmesinden sorumlu dediğiniz PWM kablosu hangisi oluyor bilmiyorum. Şuan boşta kablo yok. Sanırım kontrolcüye takılan 2pinli Power yazılı bir giriş var o olabilir. Yani bilmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri