Teknobiyotik x1.5 Rtx 2070 Super

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Farketmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, daha önce 1080P gaming sistem için öneri almıştım.Sistemi sipariş etmek için ayın 15'ini bekliyordum.Bu gece bir baktım ki bizim sistemin fiyatı 500 TL artmış ayrıca Galax 2070 super olan ekran kartı Msi olarak değişmiş.
Sizce yinede bu fiyata alınır mı ?..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aynı fiyata çok çok daha iyi bir sistem alabilirsiniz.

AMD Ryzen 5 3600X İşlemci + MSI B450I Gaming Plus AC Anakart + Gigabyte GeForce RTX2070 Super Windforce OC 3x 8GB GDDR6 Ekran Kartı + Thermaltake 16GB(2x8) Toughram Z-One RGB 3600mhz CL18 DDR4 Ram + Kingston 500GB A2000 NVMe M.2 SSD + Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm HDD + Thermaltake 650W Smart BX1 80+ Bronze Güç Kaynağı + MSI MAG Forge 100R Tempered Glass ARGB Kasa  - 10.232,04 TL

NOT 1 : Anakart olarak şuan piyasadaki en güçlü B450 anakartı bu önerdiğim model. Normalde F/P Tomahawk Max önerirdim ama fiyatı bu modelden pahalı ve daha güçsüz. Bu anakartta VRM yani işlemci beslemesi tarafında X570 anakartlarındaki yongalar kullanıyor ki buda bu anakartı X570 gücünde B450 yapıyor. Diğer tüm B450 anakartlar 1-2 yine "I" model olanlar hariç aynı güçteler yani bu anakart üzerine anakart yok B450 tarafında. Üstelik dahili Wifi modülüde var daha ne olsun.

NOT 2 : CL18 ama 3600 Mhz bellek oyun için en ideal seçim ki bende Thermaltake firmasında iyi bir model kullandım zaten 50 TL filan pahalı diğer modellerden yani sorun yok gayet iyi bir RAM modülüdür.

NOT 3 : Siz 1 TB SSD koymuşsunuz ama bence gereksiz masraf yapmayın diske 500 GB + 1 TB HDD hem daha ucuza gelir hemde depolama ihtiyacınız giderilmiş olur.

NOT 4 : Kasa olarak önü mesh bir kasa seçtim hava akışı ve sıcaklık sorunu olmasın diye. Aslında aynı kasanın 100 TL ucuzu vardı ama stok bitmiş bu yüzden bu kasayı kullandım ama size alternatif sunuyorum.

1. GameBooster GB-G2112B ARGB - 434,83 TL - 90 TL ucuza bunu alabilirsiniz.
  2. Dark Guardian Mini Tempered Glass RGB - 402,81 TL -125 TL ucuza bunu alabilirsiniz.
  3. GameBooster GB-L06B RGB - 311,80 TL -210 TL ucuza bunu alabilirsiniz.

Bu kasaların 2 ve 3 numaralı modellerin RGB fanları yazılım ile kontrol edilemiyor. En azından Dark Mini modeli öyle diğerini bilmiyorum ama oda öyledir büyük ihtimalle. İlk kasa fanları ARGB denmiş o port standardı yazılım ile kontrol edilebiliyor ama bu kasadaki fanlar nasıldır bilemem.

NOT 5 : Bu sisteme 650W PSU yeterde artar bile zaten toplamda bu sistem 350W ile 380W arası bir tüketime sahip ki koyduğum PSU modeli 576W güç verebiliyor yani fazla fazla yeterli.

Diğer her şey aynı sistemde zaten RTX 2070 Super vs. kalmadı bir şey.

Monitör önerilerim aşağıda.

1. AOC C24G1 24" 1ms 144Hz Curved VA Panel- 1.499,00 TL - Normalde 1700 TL filan indirimde sayılır bu üründe. Samsung model gibi kalitesi ama Samsung modeli aydınlatma teknolojisi daha iyi ve birkaç panel avantajı var.
  2. Samsung CFG73 1080p 24" 1ms 144Hz Curved SVA Panel - 1.508,04 TL - Bu ürün normalde 2000 TL üzerinde fiyatı olan bir ürün şuan indirimde ve satıcı Amazonun kendisi yani güven sorunu olmasın. Bu ürün daha çok iş oyun karması VA panel olduğundan.
  3. ViewSonic XG2405 24" 144Hz 1ms Flat IPS Panel - 1.598,90 TL - Bu üründe normalde 2000 TL üzerinde fiyatı olan bir ürün şuan indirimde ve satıcı Hepsiburada yani güven sorunu olmasın. IPS Panel iş için çok çok daha iyidir yani bu monitör hem iş hem oyun için çok çok daha mantıklı bir model.

KS

Farketmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım hocam teşekkürler.

Hocam birde anakart bana çok küçük geldi.Bu ileri zamanda bir yükseltme yapılacağı zaman sorun yaratır mı?

Ayrıca en fazla 3466MHz ram deteği görünüyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakart piyasadaki en güçlü b450 anakart ve evet piasadaki en küçük anakart standardında mini-ITX formunda ama kas gücü 3900X işlemcisine yetecek güçte. RAM olarak ise o hız isimlendirme takısı Ryzen 2000 için ama Ryzen 3000 bir işlemci ile 3600mhz bellek kullanılabilir bir sınır yok.

KS

Farketmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım hocam,peki bu anakartın içinden wifi anteni çıkıyor mu?Paket içeriği videolarına baktım göremedim anteni.Antensiz şekilde de 1-2 diş sinyal çektiği söyleniyor.

KS

Farketmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

Anladım hocam, siparişi verdim ama bu anakartta 2 tane ram yuvası bulunuyor ileride bi 16 gb daha takmak istediğimizde anakartı değiştirmek zorunda mı kalacağız veya tekrardan 16x2 ram mi alacağız? ayrıca kasanın içinde kaybolacak gibi :) değiştirmeye gerek varmı yoksa ideal mi?

İzlediğim videolarda sadece ıtx kasalara takıyorlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasayı ufak modellerden seçebilirsiniz ben en güçlü B450 anakartı önerdim size ufak doğru kasa içinde görünmeyecek ama mini kasa alırsanız sorun yok. Bu arada RAM 2 slotta ne kullanırsanız artık ki 16 GB RAM 'i kullanacak oyun yok zaten. Siz bilirsiniz isterseniz iade edin isterseniz mini kasa ile kullanın isterseniz kasa içinde ufak görünsün siz bilirsiniz. Eğer büyük ama standart B450 gücünde ama büyük bir anakart isterseniz F/P olarak Gigabyte Aorus Elite modeli alabilirsiniz.

Anakart ufak olduğundan ufak kasalara takıyorlar. Büyük kasada sırıtmasın diye. :) Size önerdiğim kasanın ITX anakart desteği var yazıyor zaten özelliklerinde.

KS

Farketmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasayı ufak modellerden seçebilirsiniz ben en güçlü B450 anakartı önerdim size ufak doğru kasa içinde görünmeyecek ama mini kasa alırsanız sorun yok. Bu arada RAM 2 slotta ne kullanırsanız artık ki 16 GB RAM 'i kullanacak oyun yok zaten. Siz bilirsiniz isterseniz iade edin isterseniz mini kasa ile kullanın isterseniz kasa içinde ufak görünsün siz bilirsiniz. Eğer büyük ama standart B450 gücünde ama büyük bir anakart isterseniz F/P olarak Gigabyte Aorus Elite modeli alabilirsiniz.

Anakart ufak olduğundan ufak kasalara takıyorlar. Büyük kasada sırıtmasın diye. :) Size önerdiğim kasanın ITX anakart desteği var yazıyor zaten özelliklerinde.

Anladım hocam , Anakartı MSI b450 Tomahawk Max modeliyle değistirdim.Sistem hazırlanıyor.Haftaya elime ulaşır insallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri