Telefonun Isınmaması İçin Neler Yapmak Lazım ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Selam Dostlar,

Daha önce bir telefon sökmüştüm ve onda termal pad vardı illaki çoğu telefonda metal yada pad olarak soğutma için bir şeyler vardır ancak termal macun gibi benim telefonumun da pad i mi diyeyim bitti işte.

CoC veya CR gibi oyunlar sorun değil de E Football oynarken çok fazla ısınıyor ve bu ısıdan dolayı kendi işlemcisini sınırladığını düşünüyorum bunla ilgili oyun da kasmaya başlıyor.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama Aida64 telefona yüklemiştim orada 80 dereceleri rahat görüyorum. Telefon Samsung S6. Tamirciye falan verip soğutma ile alakalı ne varsa onları mı değiştirtmem gerekir ?

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Daha önce bir telefon sökmüştüm ve onda termal pad vardı illaki çoğu telefonda metal yada pad olarak soğutma için bir şeyler vardır ancak termal macun gibi benim telefonumun da pad i mi diyeyim bitti işte. CoC veya CR gibi oyunlar sorun değil de E Football oynarken çok fazla ısınıyor ve bu ısıdan dolayı kendi işlemcisini sınırladığını düşünüyorum bunla ilgili oyun da kasmaya başlıyor. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Aida64 telefona yüklemiştim orada 80 dereceleri rahat görüyorum. Telefon Samsung S6. Tamirciye falan verip soğutma ile alakalı ne varsa onları mı değiştirtmem gerekir ?
Hiç dikkat etmedim hocam genelde şarjda oyun oynayınca çok ısınırdi normal diye devam eder arada soluk aldırirdim. Yakında telefona da fan takip afterburnerla kontrol edicez diye korkuyorum :D

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Telefon içinde fanlar var genelde pubg oyuncuları fan kullanıyor.

KS

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hiç dikkat etmedim hocam genelde şarjda oyun oynayınca çok ısınırdi normal diye devam eder arada soluk aldırirdim. Yakında telefona da fan takip afterburnerla kontrol edicez diye korkuyorum :D
Şarjda zaten ısınıyor onu çözemedim. Abi telefon boşta duruyor işte batarya niye ısınıyor. Isınmayı bırak elimi yakıyor ve arka cam ve bataryayı daha yeni değiştirdim.

KS

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Telefon içinde fanlar var genelde pubg oyuncuları fan kullanıyor.
Telefon için de fan olduğunu sanmıyorum. Öyle modeller vardı galiba yada prototip falan vardır ama bizim kullandığımız normal modellerin hiçbirinde fan yok. Samsung E7 sökmüştüm içinde termal pad vardı.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Telefon için de fan olduğunu sanmıyorum. Öyle modeller vardı galiba yada prototip falan vardır ama bizim kullandığımız normal modellerin hiçbirinde fan yok. Samsung E7 sökmüştüm içinde termal pad vardı.
Fan telefonun içinde olmuyor zaten arkasında yerleştiriyoruz.

KS

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Fan telefonun içinde olmuyor zaten arkasında yerleştiriyoruz.
Tamam hocam yanlış anlamışım. Peki gücü nereden alacak ? Telefonun şarj yerine mi takacağız ? Birde pek mantıklı gelmedi bana. Telefonun arkası kapalı iken çok etki etmez ki.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Şarjda zaten ısınıyor onu çözemedim. Abi telefon boşta duruyor işte batarya niye ısınıyor. Isınmayı bırak elimi yakıyor ve arka cam ve bataryayı daha yeni değiştirdim.
O biraz sıkıntı hocam garantisi varsa servis en garantisi ama yoksa işini iyi yapan bir telefoncuya göstermenizde fayda var başıma hiç gelmedi, en son batarya ve cam değişimlerini servis mı yaptı ?

KS

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
O biraz sıkıntı hocam garantisi varsa servis en garantisi ama yoksa işini iyi yapan bir telefoncuya göstermenizde fayda var başıma hiç gelmedi, en son batarya ve cam değişimlerini servis mı yaptı ?
Hocam ne garantisi. Samsung S6 diyorum 2015 çıkışlı. Tanıdığımız telefoncuya götürdük arka camını bizzat kendi ellerimde kırdığım için. Bataryayı da değiştirdik 7-8 yıllık telefonun bataryası tutmuyor artık.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Tamam hocam yanlış anlamışım. Peki gücü nereden alacak ? Telefonun şarj yerine mi takacağız ? Birde pek mantıklı gelmedi bana. Telefonun arkası kapalı iken çok etki etmez ki.
Gücü powerbank gibi bir şeyden alıyor. Soğutucunun kendisine ait bir şeyinden.
Bu linkdeki ürünün videosunu izleyin orda uyguluyor. Fakat siz ilk önce tamirciye götürün pad lere falan baksın bence en son bunu düşünün.

KS

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Gücü powerbank gibi bir şeyden alıyor. Soğutucunun kendisine ait bir şeyinden.
Bu linkdeki ürünün videosunu izleyin orda uyguluyor. Fakat siz ilk önce tamirciye götürün pad lere falan baksın bence en son bunu düşünün.
Bir daha arkayı sökecekler falan sökme parası alacak kesin olmayan bir şey için de göstermek istemiyorum.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hocam ne garantisi. Samsung S6 diyorum 2015 çıkışlı. Tanıdığımız telefoncuya götürdük arka camını bizzat kendi ellerimde kırdığım için. Bataryayı da değiştirdik 7-8 yıllık telefonun bataryası tutmuyor artık.
Model güncel başka bir model sanıyordum hocam bildiğimiz s6 imiş pardon :D 7 yaşını doldurmuş maşallah sorunun yine de bataryadan olma ihtimali var, ne taktığı ya da diğer ihtimalleri kontrol etti mi en ufak fikrim yok lakin boşta ısınma yapması gerçekten sıkıntı olur telefona da zarar verecektir. Yapan yerle konuşmanizda fayda var

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
İzlemedim ama fiyatı zaten yüksek geldi. 200TL ye bilgisayar fanı alır yine powerbank ile güç alırım çok daha hızlı soğutur.
Hocam pc fanları telefon kadar zaten. Siz bilirsiniz yinede.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Bir daha arkayı sökecekler falan sökme parası alacak kesin olmayan bir şey için de göstermek istemiyorum.
Bu konuda da yerinizde olsam taktiği parçanın gram faydası olmadığı konusuna girerdim baksın yaparsa masrafını verirsiniz, genelde telefoncular yapamadığı ise para almaz en azından ben vermedim

KS

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Boşta ısınmadan kastım şarj olurken ısınıyor sadece. Yoksa bence E football da ısınması normal ama normal telefona göre fazla ısınıyor yaşı gereği. Niye yeni telefon almıyorsun diye de sorabilirsiniz. S6 dan daha iyi bir telefon almam için en az 4-5k para vermem gerekiyor ki daha yüksek bir modele geçiş yapayım. Telefon kullanmayı sevmediğimden dolayı da 10k param olsa yine almam. Gereksiz geliyor.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Demek istediğim parasını gereksiz buldum. Yapışma sorunu yaşayanlar olmuş. Telefon kadar olan fan zaten büyüklüğünden dolayı daha çok soğutur.
Hocam en iyisi tamirci baksın bence. Bencede yapmadığı bir şey için para almaz .

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Boşta ısınmadan kastım şarj olurken ısınıyor sadece. Yoksa bence E football da ısınması normal ama normal telefona göre fazla ısınıyor yaşı gereği. Niye yeni telefon almıyorsun diye de sorabilirsiniz. S6 dan daha iyi bir telefon almam için en az 4-5k para vermem gerekiyor ki daha yüksek bir modele geçiş yapayım. Telefon kullanmayı sevmediğimden dolayı da 10k param olsa yine almam. Gereksiz geliyor.
Tercih sizin hocam, anormal bir ısınma varsa bence telefoncuya bu konuyu açın ama yok zaten normali de buydu derseniz(kullanıcı olarak siz daha hakimsiniz) telefon ölene kadar devam etmeniz gerekecek gibi görünüyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri