Yardım Televizyon Konusunda Öneriye Ihtiyacım Var.

Meta8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar merhaba. 20K bütçem var. Televizyon bakıyorum. LG, Vestel, Samsung ve toshiba gibi markaları inceledim. En alınabilir Toshiba duruyor. Önerilerinize açığım. 43 inç veya 50 inç. 4K. Youtube gibi platformlara girebilsin donma ve görüntü problemi olmasın okey benim için. Güzel bir F/P olursa 20 nin üstüne biraz daha çıkabilirim.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
20k altındaki ürünlerde
onvo nun bazı modelleri de gayet fiyat performans

diyeceksin ki lg samsung toshiba yanında
onvo ne

aklına gelebilir bu tarz düşünce haklı olarak
ama herşey marka demek değil
gayet iş gören üürnler var

20k üstüne biraz çıkabilirim demişsin

aslında önereceğim ürün biraz değilde biraz fazla çıkmak oluyor ama
belki 3 taksit avantajı filan yükseltmene faydalı olur

11 11 indirimlerinde çok fazla sayıda satıldı
ve alanlar gayet memnun
miniled yapısı ile de bu fiyat bandında gayet iyi bir seçim

1768233747292.png

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Çevremde webos tabanlı tv kullanıcıları çok memnun. Android'in avantajlarını kullanacak birikimim var dersen androidler ( kronik bir sorunu yoksa ) güzel. Daha çok tak kullan modundaysan webos lu tv öneririm. Ben android tv yazılım tabanlı TCL kullanıyorum. Birçok güncelleme alıp tv bariz daha iyileşti. Bir ara çeşitli apklarla masaüstü pc lerde yapabildiğim şeyleri yapmaya çalıştım. Çoğundada başarılı oldum ama belli bir emek biraz tecrübe gerekiyor. Hani olmıcak apk yüzünden virüs benzeri problemlerimde olabilirdi. Kullandığım tv ips panel kullanmıyor ama görüntü gayet güzel ve sağdan soldan bakıldığında açılar IPS paneller gibi. Memnunum ama herkese önermem.

İki arkadaşım webos tabanlı axen aldı. Gayet memnunlar. Tak çalıştır yönü yüksek, webos baya seri, sesli komut iyi çalışıyor.

epey linkinde desteklediği uygulamalar kısmen yazılmış. yanlış bilmiyorsam lg webosun uygulama havuzunu kullanıyor. beinsport resmi uygualamasından tut netflixine arayabileceğin pek çok şey webos uygulama havuzunda var.

en çok tutulan aplikasyonları:

1768259555993.png

1768259584214.png

1768259609546.png
aplikasyon haznesi olarak bir android olamaz. ama bunlar en çok tutulan aplikasyonları. (listesinde dahasıda var)

paneli qled. samsungun teknolojisi. muhtemelen paneli samsung yada ondan lisans alıp üreten bir firmaya aittir.

daha önce mini led tvler önerilmiş. iş mini-led qled kıyaslamasına gelecek.

linkinden gerekli incelemenin çevirisini buraya ekliyorum. işi gerçekten ayrıntıyla incelemek istiyorsanız güzelce okursunuz. yoksa istediğinizi satın alın önerilen tüm ürünler içinde aman dikkat almayın denecek bir ürün yok.

Hepsini okumak istemiyorsan alıntı yaparak şöyle özetliyim. "Oyuncular ve ev sineması meraklıları, güçlü kontrast için Mini LED'i veya yüksek parlaklık ve canlı renkler için QLED'i tercih edebilir". Yani biri güçlü kontrast (güçlü derin/siyahlar) biri olası yüksek parlaklık (ışık gücü) ve canlı renkler sunuyor. İşin daha ayrıntısı var aşağıda yazıyor.

dip not: QLED ve OLED tamamen farklı şeyler.

Mini LED mi, QLED mi: Hangi Ekran Teknolojisi Üstün?

Televizyon dünyası, çığır açan teknolojilerle sürekli gelişiyor. En çok konuşulan gelişmeler arasında Mini LED ve QLED yer alıyor. Her ekran teknolojisi farklı avantajlar sunuyor; bu nedenle ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçmek için aralarındaki farkları anlamak çok önemli. Bu makalede, her teknolojinin neler sunduğunu inceleyeceğiz, ekran üstünlüğü mücadelesindeki güçlü yönlerini karşılaştıracağız ve TCL'nin en yeni ekran çözümü olan QD-Mini LED'i tanıtacağız.

QLED nedir?

QLED, yani Kuantum Noktalı Işık Yayan Diyot, renk doğruluğunu ve parlaklığı artırmak için kuantum noktaları kullanan bir teknolojidir. LCD teknolojisine dayanır, ancak LED arka ışığı ile LCD katmanı arasına yerleştirilen kuantum nokta parçacıkları eklenmiştir. Kuantum noktaları etkinleştirildiğinde tutarlı, canlı ışık yayar ve bu da QLED TV'lerin daha yüksek parlaklık seviyelerinde bile parlak renkler göstermesini sağlar. QLED, geniş bir renk yelpazesini yeniden üretmede mükemmeldir ve yüksek ortam ışığı seviyelerine sahip ortamlardaki kullanıcılar için idealdir.

QLED teknolojisi, geniş renk gamında öne çıkıyor; TCL P8K QLED TV, DCI-P3 ultra geniş renk gamının %93'üne ulaşıyor. İnsan tercihlerine göre renkleri optimize eden TCL, görüntü içeriğini akıllıca analiz ediyor ve sahne renklerini olağanüstü bir hassasiyetle geliştirerek gerçekçiliği ve sürükleyiciliği artırıyor. Aynı zamanda doğal ten tonlarını geri kazandırıp koruyarak canlı ve gerçeğe yakın görüntüler sunuyor. Ayrıca, Renkli Kuantum Kristali, kuantum nokta yapısını ortasına yoğun bir elektronik katman ekleyerek optimize ediyor ve kuantum nokta malzemesinin kararlılığını önemli ölçüde artırıyor. Bu geliştirme, geleneksel kuantum teknolojisine kıyasla kullanım ömrünü %50 uzatarak televizyonun zaman içinde renk solması veya ekran yanması olmadan görüntü kalitesini korumasını sağlıyor.

Mini LED nedir?

Mini LED, LED TV'lerde kontrast ve parlaklık performansını iyileştirmek için tasarlanmış gelişmiş bir LED arka aydınlatma teknolojisidir. Daha büyük ışıklar kullanan geleneksel LED'lerin aksine, Mini LED'ler TV'nin arka aydınlatma paneli boyunca dağıtılmış binlerce küçük LED ışığı kullanır. Bu, yerel karartma bölgeleri üzerinde daha hassas kontrol sağlayarak daha derin siyahlık ve daha keskin kontrast anlamına gelir. Mini LED, LED ve OLED teknolojileri arasındaki boşluğu kapatmayı amaçlayarak, OLED'in ekran yanması gibi dezavantajları olmadan kontrast ve renk gamında OLED seviyesinde performans sunar. Bu teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek için, " Mini LED TV, OLED'den Daha İyi mi? Ayrıntılı Bir Karşılaştırma" başlıklı kapsamlı kılavuzumuza göz atın .

Ekran teknolojisinde bir adım daha ileri gitmek için TCL, Quantum Dot ve Mini LED teknolojilerinin mükemmel birleşimini sergileyen QD-Mini LED teknolojisine sahip amiral gemisi modeli X11K TV'yi gururla sunuyor.

Mini LED ve QLED Arasındaki Fark

Her iki teknoloji de standart LED ekranlara göre iyileştirmeler sunarken, bunu farklı şekillerde yapıyorlar:

Arka Aydınlatma vs. Kuantum Noktaları: Mini LED, LED arka aydınlatma sistemini iyileştirmeye odaklanırken, QLED kuantum nokta katmanlarıyla renk üretimini artırır.
Kontrast ve Siyah Seviyeleri: Mini LED'in daha küçük, yoğun paketlenmiş LED'leri, QLED'e kıyasla daha iyi yerel karartma ve daha derin siyahlar sağlar.
Renk Doğruluğu: QLED, canlı ve doğru renkler üretmede üstünlük gösterir ve bu da onu canlı görüntüler için ideal kılar.
Parlaklık: Her iki teknoloji de parlaklığı artırır, ancak Mini LED, gelişmiş arka aydınlatma tasarımı sayesinde daha yüksek tepe parlaklığına ulaşabilir.

Karar Verme Sürecindeki Temel Faktörler

Hangi ekran teknolojisini seçeceğinize karar vermeden önce dikkate almanız gereken önemli noktalar şunlardır:

Görüntü Öncelikleri: Siyah seviyelerine ve kontrasta öncelik veriyorsanız, Mini LED idealdir. Canlı renkler için QLED daha iyi bir seçenektir.
İzleme Ortamı: QLED'in parlaklığı, önemli miktarda ortam ışığı olan odalarda daha iyi performans gösterebilirken, Mini LED daha kontrollü aydınlatma koşullarında parlar.
Kullanım: Oyuncular ve ev sineması meraklıları, güçlü kontrast için Mini LED'i veya yüksek parlaklık ve canlı renkler için QLED'i tercih edebilir.
Fiyat: QLED modelleri genellikle karmaşık arka ışık sistemleri nedeniyle daha pahalı olan Mini LED TV'lerden daha uygun fiyatlıdır.
TV Boyutları: Doğru boyutu seçmek, izleme deneyiminiz için çok önemlidir. Doğru TV boyutunu seçme konusunda daha ayrıntılı ipuçları için şu blog yazısına göz atın: Hangi Boyutta TV'ye İhtiyacım Var? TV Boyutu Seçimi İçin Nihai Kılavuz .

TCL'nin QD-Mini LED Yenilikleri

TCL, Mini LED ve QLED teknolojilerindeki yenilikleri, yeni QD-Mini LED teknolojilerine taşıyarak televizyon teknolojisinin ön saflarında yer almaktadır. QD-Mini LED, bu iki teknoloji arasındaki boşluğu doldurmaktadır. QLED'e kıyasla QD-Mini LED, hassas arka aydınlatmasıyla öne çıkarken; Mini LED'e kıyasla ise Kuantum Nokta malzemeleri ve daha geniş spektrumlarıyla öne çıkmaktadır. Kuantum Nokta malzemelerinin Mini LED teknolojisiyle birleşimi, televizyonun aynı anda daha geniş bir renk gamı, eşsiz arka aydınlatma hassasiyeti ve olağanüstü tepe parlaklığı sunmasını sağlamaktadır.

TCL'nin X11K QD-Mini LED TV'si bu yeniliğin zirvesini temsil ediyor. Bu üstün model, daha derin siyahlar ve daha yüksek parlaklık sunmak için 14.112'ye kadar karartma bölgesine sahip TCL'nin Hassas Karartma Serisi'nden yararlanıyor. Gelişmiş TCL Tüm Alanlı Halo Kontrol Teknolojisi, yeni nesil Güçlü Işık Yayan Çipler ve Süper Mikro-OD özelliklerine sahip olan TV, hassas ışık dağılımı ve olağanüstü kontrast sağlıyor. CSOT HVA Panel Teknolojisi ve önde gelen Dinamik Aydınlatma Biyonik Algoritması ile birleştiğinde, X11K, gerçekçi görseller ve üst düzey bir izleme deneyimi yaratarak görüntü kalitesinde önemli ölçüde iyileşme sağlıyor. X11K, görsel eğlenceyi deneyimleme şeklimizi yeniden tanımlıyor.

TCL, ekran teknolojisinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor ve QD-Mini LED, yeniliğe olan bağlılığımızın bir kanıtı. X11K gibi ürünlerle TCL, müşterilerimizin en son teknolojiden ve nefes kesen görsellerden keyif almasını sağlıyor.

Çözüm

QLED, Mini LED ve QD-Mini LED, görüntü kalitesi, parlaklık, renk doğruluğu ve bütçeye bağlı olarak farklı ihtiyaçlara yönelik avantajlar sunar. Mini LED, kontrast ve sürükleyicilik isteyenler için en iyisidir; QLED, aydınlık odalar için renk canlılığı ve parlaklıkta öncülük eder; QD-Mini LED ise iki ihtiyacı birden karşılar. TCL'nin bu teknolojilerdeki ilerlemeleri, her türlü ekran tercihi için güvenilir bir seçenek olmasını sağlar.

Çarpıcı bir görsel deneyim arıyorsanız, TCL QLED TV'ler , TCL Mini-LED TV'ler ve TCL QD-Mini LED TV'ler , uzun ömürlülüğü ve performansı en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış mükemmel seçenekler sunuyor. Ürün yelpazesini keşfedin ve uzun ömürlü kaliteye yatırım yapın.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sanırım qled ve mini led'in avantajlarını birleştiren qd-mini led ama fiyat yüksek başlangıcı 36000 Tl.

Son düzenleme:

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
android'i ön planda tutarsan, panel olarakta qled'i beğendiysen baya uygun fiyatlı şu model var

pardon full hd imiş...

bu marka hakkında hiçbirşey bilmiyorum.

bu daha bilinir

ooo paralar arttı ne yapayım fazla parayla dersen:

boşver ev sinema sistemini ben marka istiyorum (tcl samsung lg ile birlikte ilk 3 teydi benim satın aldığım zaman) geniş süre tv'min büyük (kerneli belki android sürümü v.s.) android güncellemesi almasını istiyorum boşver qledi mini ledi dersen.

bu arada merak edersen link gönderdiğim tcl'in paneli "hva" onunda kıyaslamasına girersem konu iyice destana dönecek. ama tcl kullanıyorsa kötü değildir diyip geçiştireyim bari :D

altyazıları türkçeye çevirip konuyu takip edebilirsin.

Son düzenleme:

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
hangi tv yi alırsan al şansına pixel hatası yada farklı bir durum çıkar orasını bilemem. tv'yi kuracak servis geldiğinde (sizde kurabilirsiniz deseler bile bence servise kurdur) elinde ayrı ayrı sadece kırmızı, yeşil, mavi, siyah ve beyaz renkler bulunan 4k resimler barındıran bir flash mümkünse hazır olsun. odayı mümkün mertebe karart. resimleri tek tek dene ve ekranı dikkatlice incele. şayet gerçekten titiz isen bunu yapmalısın. gerekli resimleri bulamassan sana gönderirim.

bunu yazdım satıcıların pek işine gelmicek çok düşman kazanırsam sorun değil :D neyapalım :D

bu yazı çok uzadı. şöyle özetliyim:

yüksek grafik arabirim hızı/makul yetenekler: webos tabanlı
makul grafik arabirim hızı/geniş yetenekler : android tabanlı

derin siyahlarda daha fazla başarı (siyah gibi siyah daha az griye kaçan. mükemmel siyah oled lerde hiç araştırmayın diye yazıyorum onlar bütçenizi çok aşar ) = mini led
daha canlı/doğru renkler = qled
ikisinin avantajları birleştiren = qd mini led paneller ( kötü tarafı 36000 tl den başlıyor )

bütçe dahilinde ne isterseniz bunlara göre seçersiniz. mini led isterseniz bu başlık altında hocamızın belirtilen sunny'si dışında kalan modeller hedef bütçeden fazlasıyla pahalı.

sunny, axen, onvo gibi markalarda buda alınırmı marka güdümünüz olmasın. çevremde bu markaları kullanan memnun çok kullanıcı var. paralarıda ceplerinde kaldı. hyundai, toshiba, northmende, jvc v.s. v.s. onları ünlendiren altyapıyla pek bir alakaları kalmadı. buda onlara çamur attığım anlamına gelmez. sadece marka formları baya değişti.

markadan çok panele yoğunlaşın, yazılıma yoğunlaşın, donanıma yoğunlaşın. kronik sorunu var mı ? yoğunlaşın. nekadar süre düzgün ana yazılım güncellemesi alacak yoğunlaşın. ama illa marka olsun diye yoğunlaşmayın.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri