Temi̇z Dri̇ver Kurulumu

Enes2007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İntel ekran kartının yeni driverlarını kurmak için yükleme ekranında bana hızlı mı yoksa temiz kurulum mu olsun diye sorunca her zaman hızlı derdim bu sefer temiz olsun istedim bayağı bir süredir ekranım siyah sadece imlecim görünüyor ayrıca yüklemeye başlamadan önce YT MUSİC açıktı şarkı çalıyordu hâlâ çalıyor. Açıkçası nereden baksam 1 saat falan oldu böyle olması normal mi? Herhangi bir dosya veya veri kaybım olur mu fotoğraflarım videolarım var tedirgin oldum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_20251018_231207.jpg
    IMG_20251018_231207.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 11

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
''YT MUSİC açıktı şarkı çalıyordu hâlâ çalıyor.''
Bunun devam etmesi işletim sisteminin çökmediğini gösteriyor.
Ekran kartı görüntü vermiyor vb.
Basit bir sebepten de olabilir.

İntel ekran kartı bu temiz kurulum güncellemede hangi aşamalara ilerledi. Takip ettniz mi ? Bir hata mesajı vb verdi mi ? Direk siyah ekrana mı attı? NVDIA LARDA aşama aşama çubuk bar ilerliyor.

bu halde iken görüntü yok, nasıl bir müdehale edilecek veya nasıl yeniden driver kurulumu yapılacak sıkıntı burada

Bir saat siyah ekran elbette normal ilerleme değil. Bunu bıraksanız sabaha kadar, günlerce gidebilir. Dolayısı ile mecburen oturum kapayıp açma veya restart denemeniz gerekecek gibi duruyor.

CTRL+ SOL alt +DELETE yapıp bir bakın bakalım. O bildiğimiz seçenekler çıkacak mı...

KS

Enes2007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba desteğiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Normalde kasanın yeniden başlatma tuşuna basmak aklıma gelmişti fakat eğer süreç böyle ilerlemesi gerekiyorsa ve bir güncellemeyi tam ortasında bozarsam diye korktuğum için yapamıyordum lakin süre bayağı bir uzayınca basmaktan başka çarem yok gibi hissettim. Sistem sorunsuz yeniden başladı driver güncellenmişti veri kaybı yoktu. İçim rahatladı ama neden böyle olduğunu hala anlamış değilim. İleride bir daha driver güncellemesi yaparken ufakta olsa tedirgin olacağım gibi gözüküyor :)

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Hızlı mı olsun temiz mi olsun diye seçenekler sunmuş.
Sanıyorum hızlıda daha önce bir sorun yaşamamışsınız. Bu durumda ileriki driver güncellemelerinde hızlı seçeneği ile devam edebilirsiniz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri