Temizlik ve arka plan uygulamaları

Boran Bora

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hayırlı akşamlar, abilerim ve kardeşlerim.

Bilgisayarım 12 senelik. İlk başta bunu belirtmek isterim. Kasa temizliğini düzenli olarak yapıyorum ve CCleaner ile de genel temizliği hallediyorum. Fakat ya yeterli gelmiyor ya da artık vadesini doldurmuş olmasından dolayı; oyunlarda genel bir fps drobu, cpu kullanımı arada %100 vs. vs. sorunlarla karşılaşıyorum. Arka planda ram kullanan uygulamaları nasıl kapatabilirim? Ve CCleaner temizlik konusunda yeterli midir? Sistem özelliklerim şu şekilde:

GTS 250 1gb 256Bit DX10 Ekran kartı
Intel Core2 Quad Q8200 4mb önbellek 2.33ghz İşlemci
4gb DDR2 Ram
GA-G31M-ES2L DDR2 LGA775 Anakart

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim, iyi forumlar. :heart:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Arka Plandaki uygulamaları kapatmak için Başlat 'a Sistem Yapılandırması yaz ve gir açılan pencerede Hizmetler sekmesine gel ve Tüm Microsoft uygulamalarını gizle kutusunu işaretle ve Tümünü Devre Dışı bırak yazan butona tıkla ve Uygula ve Tamam de ve kapat pencereyi. Yeniden başlatmak isterse sonra seçeneğini seç ve Görev yöneticisini aç ve Başlangıç sekmesinde ki gereksiz tüm uygulamalara sağ tıkla ve Devre Dışı bırak ve pencereyi kapat. Sonra temizlik için %WinDir%\Prefetch ve %WinDir%\Temp ve %temp% klasörlerine gir ve içerisinde ki her şeyi seç ve sil uyarı alırsan silinemiyor diye atla ö.değil.

KS

Boran Bora

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle önerilerin için çok teşekkür ederim. Fakat Sistem Yapılandırmasına girip, Hizmetler sekmesindeki söylediğin işlemleri yaptığım zaman uygula butonuna basamıyorum. Ve orada Steam, Hamachi gibi programlarında adı vardı. Onlarıda devre dışı bırakmak sıkıntı yaratmaz değil mi? Son olarakta; W7 Professional kullanıyorum ve Görev Yöneticisinde Başlangıç sekmesi bulunmuyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 7 kullandığını bilmiyordum ben Windows 8 ve 10 için bu önerileri yaptım Windows 7 de nasıl hatırlamıyorum açıkçası ve o hizmetler sekmesindekiler otomatik olarak sistem başlangıcımda çalışmasın diye yapılan bir ayar sorun yaratmaz sen çalıştır dediğin zaman çalışacaklar yani.

iFiddle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Windows 7 kullandığını bilmiyordum ben Windows 8 ve 10 için bu önerileri yaptım Windows 7 de nasıl hatırlamıyorum açıkçası ve o hizmetler sekmesindekiler otomatik olarak sistem başlangıcımda çalışmasın diye yapılan bir ayar sorun yaratmaz sen çalıştır dediğin zaman çalışacaklar yani.

Win7 Kullanıyorum daha geçen gün temp klasörünü sildim 3500 çöp dolmuş. Diğer dediklerini de yaptım teşekkürler yararlı oldu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri