Soru Termal Macun Ve Sıvı Soğutma İle Alakalı

TolgaKus(YT)

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
öncelikle merhaba arkadaşlar asus rog strix lc 240 model sıvı sogutma kullanıyorum termal macunum arctic mx4 (orjinal) yaklaşık 2 yıl önce aldım kullanıyorum ortalama 6-8 ayda bir değiştiriyorum bu seferki 8 ay oldu ve sıvı soğutmanın fanlarını değiştiriyordum ve termal macunun bu durumda oldugunu gördüm sizce normal mi ve termal macun yaklaşık 2 yıldır açık ve bozulmuş veya özelliğini kaybetmiş ola bilir mi ? taktığım fanlar gamepower glacia modeli asus rog fanlara bakarak 1-2 tık güçsüz olduğunu biliyorum normalde %100 yükse asus fanlar (otomatik ayarlarda) ile işlemci max 70 dereceleri görüyordu şimdi %100 yük altında max 82 dereceleri felan görüyor 82 derece 1 tık fazla biliyorum konuyu başa alırsak merak ettiğim termalmacunun özelliği gittiyse bununda etkisi varmıdır termal macunu değiştirmeli miyim ve son olarakta hangi termal macunu önerirsiniz ?

Ekli dosyalar

• islemcıtermal.jpg
    islemcıtermal.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 8
  • pompatermal.jpg
    pompatermal.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 8

lewiss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
öncelikle merhaba arkadaşlar asus rog strix lc 240 model sıvı sogutma kullanıyorum termal macunum arctic mx4 (orjinal) yaklaşık 2 yıl önce aldım kullanıyorum ortalama 6-8 ayda bir değiştiriyorum bu seferki 8 ay oldu ve sıvı soğutmanın fanlarını değiştiriyordum ve termal macunun bu durumda oldugunu gördüm sizce normal mi ve termal macun yaklaşık 2 yıldır açık ve bozulmuş veya özelliğini kaybetmiş ola bilir mi ? taktığım fanlar gamepower glacia modeli asus rog fanlara bakarak 1-2 tık güçsüz olduğunu biliyorum normalde %100 yükse asus fanlar (otomatik ayarlarda) ile işlemci max 70 dereceleri görüyordu şimdi %100 yük altında max 82 dereceleri felan görüyor 82 derece 1 tık fazla biliyorum konuyu başa alırsak merak ettiğim termalmacunun özelliği gittiyse bununda etkisi varmıdır termal macunu değiştirmeli miyim ve son olarakta hangi termal macunu önerirsiniz ?
Hocam oyunlarda fps düşmesi yaşadınızmı?

lewiss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
fps oyunları yakında pek oynamadım similatör oyunları oynuyorum ondada pek dikkatimi çekmedi 400-500 arası olduysada ufak olmuştur büyük farklılık olmadı
İşlemcide ısınma oluyor ve fps de düşme yaşanıyorsa termal macun yenileyin. Fotoğrafa da bakarsak termal macun kurumuş ve sıvı soğutmanın işlemci ile etkileşimini tam sağlayamıyor.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Macunu yanlış metod ile ve fazla sürmüşsünüz. Kenarlarda epey taşma yaşanmış.
Ben macunları yaklaşık 3-4 yılda bir değiştiriyorum. Sıcaklık farkları pek yaşanmıyor. Macunun ömrü muhtemelen hala vardı, bunu anlamanın yolu da sıcaklıkları sürekli kontrol etmektir. Ancak bunların haricinde macun sürümünün yanlış olmasından kaynaklı değiştirmeniz yerinde olmuş.

Bu arada ara sıra sıcaklık kontrolleri yapıp sıcaklıklarda artış olup olmadığını gözlemlemek gerekli. Ben sıcak havalarda ayda bir iki kere gözlemleme yaparım. Soğuk havalarda 2-3 ayda bir bakarım. Bir de anormal şekilde kapanmayla karşılaştığım zamanlar kontrol ederken bakarım, tabii kapanma başka sebepten de olabiliyor yani kontrol amaçlı bakarım.

KS

TolgaKus(YT)

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Macunu yanlış metod ile ve fazla sürmüşsünüz. Kenarlarda epey taşma yaşanmış.
Ben macunları yaklaşık 3-4 yılda bir değiştiriyorum. Sıcaklık farkları pek yaşanmıyor. Macunun ömrü muhtemelen hala vardı, bunu anlamanın yolu da sıcaklıkları sürekli kontrol etmektir. Ancak bunların haricinde macun sürümünün yanlış olmasından kaynaklı değiştirmeniz yerinde olmuş.

Bu arada ara sıra sıcaklık kontrolleri yapıp sıcaklıklarda artış olup olmadığını gözlemlemek gerekli. Ben sıcak havalarda ayda bir iki kere gözlemleme yaparım. Soğuk havalarda 2-3 ayda bir bakarım. Bir de anormal şekilde kapanmayla karşılaştığım zamanlar kontrol ederken bakarım, tabii kapanma başka sebepten de olabiliyor yani kontrol amaçlı bakarım.
Macunu yenileyip kullanmaya başladığım günden bugüne %95 %100 yük altında armory create üzerinde 70 afterburner üzerinde 80 derece gösteriyor boşta armory create 40 gösteriyor ani artış kapanma veya hata almadım şimdiye kadar

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
459

Mümkün olduğunca şu şekilde de deneyebilirsiniz. Diğer methodlardan biri. Ne çok ince- ne çok kalın Daha az taşma yapar. Burada ekran kartında kullanıyor. İşlemci de aynı şekilde Kalınlık ve spatula ile sürülüş şekli olarak vermeye çalıştım.

asus rog strix lc 240 -- i7 12700k için yeterli gelecektir.
fanlar gamepower glacia modeli daha az basınç üfleyen fanlar Yeterli de olabilir.
Yalnız fanların güç soketlerine bağlantısı nasıl.. 3pin?

Mikro USB kablosunu AIO soğutucunun Mikro USB bağlantı noktasına takın, ardından diğer ucunu anakartınızdaki 9 pinli USB 2.0 konektörüne bağlayın
AIO soğutucunun kılavuzunda yazan bağlantı önerisinde bir sıkııntı var mı yeri gelmişken bir kontrol edin...
asus rog strix lc 240 resmi sitesi kullanma kılavuzu

Boşta 40 derece bu çok iyi bir değer.............

Macun yenileme süresi,
KOCAEFE üstat zaten belirtmiş, 6-8 ay gibi sürelerde değiştirmenin gereksiz olduğunu...........

HaddadM

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çaprazlama (X) sürme ve bulaştırmama yöntemini gördüm, ancak sonraki parçaları takarken, termal macunun kendisi ağırlık altında düzlemde eşit olarak ezildi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri