Soru Termal Macun

TanEftal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar merhabalar,

Forumda daha önce nasıl pc toplayacağımı öğrendim parçaları belirledik sona yaklaşıyorum herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Termal macun hakkında öğrenmek istediklerim var. Ryzen 9 9950x işlemci , msi mag corecliquid a13 sıvı sogutma kullanacağım.

Sorularım;
1.Hangi termal macunu satın almalıyım? (fazlasıyla kaliteli olmasını istiyorum)
2.Şuan kullandığım laptop gün içerisinde yük altında (render, simülasyon, analiz, katı model ve oyunlarda) 94°C sıcaklığa ulaşıyor. en son 11 ay önce içerisi temizlendi termal macun yenilendi. (Excalibur g900) pc için alcağım termal macunu bu laptopa da sürebilir miyiz?
3.Yoksa farklı mı almak zorundayım?
4.Biraz klasik olucak ama çok farklı sürme yöntemleri araştırdım hangisi iyi bilmiyorum , termal macun nasıl sürülmeli?

Arkadaşlar bu konularda da yardımcı olursanız çok sevinirim,
Teşekkürler.

PXLISS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Arkadaşlar merhabalar,

Forumda daha önce nasıl pc toplayacağımı öğrendim parçaları belirledik sona yaklaşıyorum herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Termal macun hakkında öğrenmek istediklerim var. Ryzen 9 9950x işlemci , msi mag corecliquid a13 sıvı sogutma kullanacağım.

Sorularım;
1.Hangi termal macunu satın almalıyım? (fazlasıyla kaliteli olmasını istiyorum)
2.Şuan kullandığım laptop gün içerisinde yük altında (render, simülasyon, analiz, katı model ve oyunlarda) 94°C sıcaklığa ulaşıyor. en son 11 ay önce içerisi temizlendi termal macun yenilendi. (Excalibur g900) pc için alcağım termal macunu bu laptopa da sürebilir miyiz?
3.Yoksa farklı mı almak zorundayım?
4.Biraz klasik olucak ama çok farklı sürme yöntemleri araştırdım hangisi iyi bilmiyorum , termal macun nasıl sürülmeli?

Arkadaşlar bu konularda da yardımcı olursanız çok sevinirim,
Teşekkürler.

Noctua NT-H1​

Termal macunlar sahte olabiliyor aldığın siteye dikkat et, eğer pahalı geldiyse başka bir model önerelim,laptopa da uygulayabilirsin,sürme konusun laptop ta özellikler ince şekilde yayabilirsen iyi olur yoksa ortasına nokta şeklinde koy geç.

PXLISS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
attığınız yer güvenilir midir ? hem pc hemde laptop için sürmek istiyorum da çünkü?

birde birtane daha buldum : https://www.teknobiyotik.com/therma...X3h1zG-hOVMPMw2MaY_wDxFrI3wQTQuHXOS388Om_sQHa

fiyat için bir sıkıntım yok çok şükür sağlam soğutsun da gerisi önemsiz.
Benim attığım link te zaten direkt firma gönderiyor o yüzden güvenilir,teknobiyotik te güvenilir iki termal macun da kaliteli ama hangisi daha iyi bilmiyorum, ikisi arasın da tercihte bulunabilirsiniz üzmez.

KS

TanEftal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Benim attığım link te zaten direkt firma gönderiyor o yüzden güvenilir,teknobiyotik te güvenilir iki termal macun da kaliteli ama hangisi daha iyi bilmiyorum, ikisi arasın da tercihte bulunabilirsiniz üzmez.
teşekkür ederim , nasıl süreceğim peki ve kaçar adet satın almam gerekiyor ? (laptop ve kasa için)

PXLISS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
teşekkür ederim , nasıl süreceğim peki ve kaçar adet satın almam gerekiyor ? (laptop ve kasa için)
Hocam dediğim gibi spatula ile ince şekilde yaysanız iyi olur özellikle laptop ta,1 adet almanız yeterli olacaktır.

KS

TanEftal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam dediğim gibi spatula ile ince şekilde yaysanız iyi olur özellikle laptop ta,1 adet almanız yeterli olacaktır.
yani hem kasa için hemde laptop için mi 1 er taneden toplam 2 adet yoksa toplam 1 adet mi alayım kafam karıştı kusura bakmayın

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri