Soru Termal Macunu Ne Kadar Süre İle Değiştirmeliyim ?

Mahmut81

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
işlemcım r5 5600 olabidiğince soğuk çalısıyor 60 dereceyi gecmiyor genellikle 56 derece de oluyor.
birde soğutmayı cıkarıp macunun kıvamını kontrol etmem macun değişim suresini kısaltır mı?

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
işlemcım r5 5600 olabidiğince soğuk çalısıyor 60 dereceyi gecmiyor genellikle 56 derece de oluyor.
birde soğutmayı cıkarıp macunun kıvamını kontrol etmem macun değişim suresini kısaltır mı?
Çoğu durumda, birkaç yılda bir defadan fazla uygulamanız gerekmez. Ancak herhangi bir nedenden dolayı soğutucunuzu çıkarırsanız macununuzu yenilemeniz gerekir. CPU'nuzun sıcaklığının arttığını fark ederseniz termal macunu yenilemeyi düşünebilirsiniz.

bekogluaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Ben genelde her sene termal macun değişimi yapıyorum. 2022 yaz ayında yapmadım. Bu yaz 2 sene olacak ve işlemci sıcaklığı artmaya başladı. Kasa fanı ise çok çalışmaya başladı. Tabii bu benim kasanın hava akışından dolayı da olabilir. Şahsen ben senede bir değişim yapıp kasaya genel temizlik yaparım.

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
Bence 6 ayda bir değiştirilmeli fakat ben takıntılı olduğum için 3 ayda bir yapıyorum sistemi 3 ayda bir temizliyorum güzelce

StalinGradOF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Bence 6 ayda bir değiştirilmeli fakat ben takıntılı olduğum için 3 ayda bir yapıyorum sistemi 3 ayda bir temizliyorum güzelce
Hocam 6 ay ideal bence 3ay da bir uğraşıyorum diyorsan helal olsun ben senede bir takvime ekliyorum günü gelince temizliyorum 2gün sürüyor fiziksel 2.gün teraml ped ve macunları derken 2gün oluyor temizliği pek sevmem de 🥲

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
Hocam 6 ay ideal bence 3ay da bir uğraşıyorum diyorsan helal olsun ben senede bir takvime ekliyorum günü gelince temizliyorum 2gün sürüyor fiziksel 2.gün teraml ped ve macunları derken 2gün oluyor temizliği pek sevmem de 🥲
Termal pedleri ellemiyorum hiç denemedim yapmayı ben işlemci macunu değiştiririm tozdan pislikten arındırırım iyice silerim nemli bezle fanların arasına kadar :D

StalinGradOF

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Termal pedleri ellemiyorum hiç denemedim yapmayı ben işlemci macunu değiştiririm tozdan pislikten arındırırım iyice silerim nemli bezle fanların arasına kadar :D
:oops: Woww Derin temizlik diyosun aman hocam ben bı kasa temizliğini zor zar 2gün yapıyorum onuda canım sıkılıyor diye 2güne böldüm:giggle:

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
:oops: Woww Derin temizlik diyosun aman hocam ben bı kasa temizliğini zor zar 2gün yapıyorum onuda canım sıkılıyor diye 2güne böldüm:giggle:
Ben uğraşıyorum ya zar zor alıyorum zaten değer bilerek kullanıyorum bazen benimde canım istemiyor yalan yok ama düşünüyorum başına birşey gelir diye direk söküyorum temizliyorum miss :D

dualtime

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Ben senede bir yeniliyorum garanti olsun diye. Ancak kullanılacak macunun kalitesi çok önemli. Kalitesiz bi macunla yenilemektense. Yenilememeyi tercih ederim 😀

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
3 ay, 6 ay, 1 sene mi?
Yok canım daha neler.
Ben kaliteli macun alırım. Dayanımı genelde 5 yıldır bu macunların. Ben 3-4 seneden önce macun değişimi yapmam. Soğutma performansının düştüğünü de hiç görmedim. Temizliği düzenli yaparım, kasamda toz filtreleri mevcut. Toz filtrelerini dışarıdan görünür toz birikmeye başlayınca temizlerim. Buna rağmen içeri ince tozlar sızar ve onları da senede bir temizler geçerim. Sıvı soğutmanın radyatörünü temizlerken pompasını işlemci üzerinde montajlı olarak bıraktığım için macun yenilemeye gerek kalmıyor.
Herhangi bir sebeple işlemci soğutucusu söküldüyse macun değiştirilmesi gereklidir.

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
3 ay, 6 ay, 1 sene mi?
Yok canım daha neler.
Ben kaliteli macun alırım. Dayanımı genelde 5 yıldır bu macunların. Ben 3-4 seneden önce macun değişimi yapmam. Soğutma performansının düştüğünü de hiç görmedim. Temizliği düzenli yaparım, kasamda toz filtreleri mevcut. Toz filtrelerini dışarıdan görünür toz birikmeye başlayınca temizlerim. Buna rağmen içeri ince tozlar sızar ve onları da senede bir temizler geçerim. Sıvı soğutmanın radyatörünü temizlerken pompasını işlemci üzerinde montajlı olarak bıraktığım için macun yenilemeye gerek kalmıyor.
Herhangi bir sebeple işlemci soğutucusu söküldüyse macun değiştirilmesi gereklidir.
Dediğim gibi takıntılı biri olduğum için yaparım. Sadece kasa için değil temizlik takıntısı toz görsem komple sökerim

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Dediğim gibi takıntılı biri olduğum için yaparım. Sadece kasa için değil temizlik takıntısı toz görsem komple sökerim
Aman dikkatli olun. Temizlik yapayım diye anakart ve ekran kartı üzerindeki hassas noktalara zarar vermeyin. Metal çıkıntıların olduğu noktalar epey hassas olur.

Temizlik takıntınız varsa buna yönelik bir önerim olamaz, kendi tercihiniz saygı duyarım. Macun yenilemek temizlik sayılmaz, hava soğutma kullanıyorsanız temizlemek için sökmek durumunda kalıyorsanız o vakit macun da yenilemek gerekli olur. İmzanızdan hangi soğutmayı kullandığınızı anlayamadım, yukarıda yazdıklarım ise kendi adıma sıvı soğutmada macun yenileme ihtiyacı duymadan temizliğini yapabilmekti. Normalde kısa sürede macun yenilemesi gerekli olmaz kaliteli macun kullanıldıysa.

KagN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Termal macununuz ve işlemci soğutucunuza göre değişiyor kaliteli bir termal macunu 7-8 ayda bir değiştirmeniz gerekiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri