Yardım Thermaltake Level 20Ht Doğru Hava Sirkülasyonu Nasıl Olmalı

osmnckara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle forumu yeni kullanmaya başladım aynı konuyu birkaç saat önce açtım ve tag eksikliğinden konu kapatılmış. Buraya uzunca bir metin yazarak derdimi anlatmak ve sorularıma yanıt almak istemiştim. Konumu silen moderatör arkadaşım foruma yeni kayıt olduğumu biliyor ve tag seçmem gerektiğini bilmiyor olduğumu da tahmin ederek öncesinde bir uyarı yapabilirdi. Beni yanlış anlamayın elbette kurallar ve düzen olmalı buna da uymalıyız ama bilmediğim için bu gibi benzer durumlarda konunun saklanması gerektiğini düşünüyorum.
Geribildirim olarak yazıyorum gibi düşünün lütfen, 4-5 paragraf yazı yazdım görselle de besleyerek, bunu tekrar aynı samimiyette sormak da zor taktir edersiniz ki.
En azından silinen mesajımızı deaktif halde görüp orada gerekli düzeltmeyi yaparak ya da metni kopyalarak düzeltilmiş halde tekrar açabilsek iyi olurdu.
Eğer bu var ve ben göremediysem de affola.

Müsadenizle soruma gelecek olursak şu şekilde tekrar yazayım;

Thermaltake Level 20HT kasa aldım. ekran kartı ve işlemcime ayrı ayrı çift custom sıvı soğutma yapıyorum.
Görselde renkli işaretli alanlar;
Yeşiller kasanın arka sağ sol tarafında bulunan 360mm radyator üstüne 3x 120mm fan alanları.
Mavi alandaki kapak sokulerek 3x 120mm fan alanı
Kırmızı kasanın arka tarafında da bulunan sanırım egzoz gorevı gorecek fan alanları

Yeşil işaretli alanların önü cam ile kapanıyor, yaklaşık 1cm mesafe kalıyor fan ile cam arasında.
Camın 4 etrafı tam olarak kasaya sıfır oturuyor ve hava girişi mumkun degıl.
Ön camın sağ ve solunda bulunan ızgaralar sayesınde mavi alan bir nebze hava alabilir.
Üstte bulunan fanlar içeriye mi hava vermeli dışarıya mı
yeşil alandaki fanlar da aynı şekilde içeriye mi hava almalı yoksa dışarıya mı itmeli, ki alması ya da itmesi cam dolayısıyla ımkansız gıbı gorunuyor.
Camları söküp yeşil alanların önüne gelen kısımları herhangi bir şekilde kestirip ızgara gibi yapılabilir mi hiçbir fikrim yok. Nispeten yüksek bütçeli bir sistem oluyor tüm parçaları sıfır tedarik ettim, sistemin basitçe bir muhendislik sorunundan dolayı sıcak çalışmasını istemem.
Yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.
Sevgiler.

Not :
Yeşil alanlara thermaltake in rgb siz statik fanları kullanılacak yüksek rpm de calısan sogutma fanları
mavi kısımda da lianli unifan kullanılacak
6345819b7317c25653759511-thermaltake-level-20-ht-snow-edition-4.jpg

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Ayın Üyesi
Tepki
46
Bu tip kasalar Mesh kasalara göre genel olarak daha sıcak olur, çünkü hava sirkülasyonu için yeteri kadar açıklık olmuyor. Isınan hava genleşip yükselir, bu yüzden içerideki havayı yukarıdan tahliye etmesi doğru olan. Diğer fanlar da Reverse, arkadan öne doğru içeriye serin hava veren fanlar olacak muhtemelen.

Genel olarak çok kullanılan bir kasa olmadığı için, Youtube üzerinde biraz araştırma yaparak montaj videolarından belki daha iyi bilgi edinilebilir.

c1dce6f5-bf0b-4093-8b8b-498d4ce6fb79.__CR0,0,600,450_PT0_SX600_V1___.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri