THERMALTAKE TR2 S 750W bağlantı yardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sinanayhan34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
S.a aile bütün parcalarim sonunda topladım. 
Ama sizlerin yardimina ihtiyacım var netten aradım ama faydalı bir şey bulamadım.

Elimde THERMALTAKE TR2 S 750W +80 
Psu var ama bağlantı kabloları aklımı çok karıştırdı yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistemim

xigmatek aquarius plus +10 rgb fan 

İşlemci ryzen 5 3600 xt 

Soğutucu freezer 34 esports duo

Ram corsair 2x8 3200 mhz cl16

Anakart b550 rog strix wifi

SSD Kioxia Exceria 500 GB m.2 

Ekran kartı Gigabyte RX 5700 XT OC 8gb

Bunların bağlantılarını nasil yapicam.

Örneğin anakart 24 pin tmam ama 8+4 pin giriş daha var.
Ve ekran kartı 8+3 güç girişi mevcur. Kafam almadı bı turlu.
Şimdiden herkese teşekkürler dilerim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle PSU seçiminiz kalite olarak iyi ama baktığım kadarıyla şöyle bir sorun var. Anakartınız 8+4 pin CPU güç girişi istiyor ama sizin PSU da CPU için sadece 4+4 yani 8 pin giriş var görünüyor bilgilerinde. Bu anakartınız ile uyumsuz demek. Sadece 8 pin ile çalışır anakart ama performans sorunları olabilir.

Neyse PCIe yazan kablolar bütün 8 pin veya 6+2 pin şeklinde olurlar. Bu kablolar sadece ekran kartına bağlanır.

24 pin 20+4 şekilde olabilir anakart güç kablosudur.

4+4 veya bütün direkt 8 pin şeklinde ayrı bir CPU, ATX12V, EPS12V şeklinde yazan kablolar olmalı bunlarda işlemci içindir. Anakartın sol üst köşesindeki yuvaya takılacak olan kablolar. Sizin PSU da fazladan 4 pin olmadığından sadece 8 pin ile çalıştırmayı deneyin. Çalışır sistem bir sorun yok ve bir bileşen vs. sorunu olmaz içiniz rahat olsun. Sadece işlemci tam performans veremeyebilir bir ihtimal.

KS

Sinanayhan34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki molex 8 pin dönüştürücü kablo alsam veya 4 pini 8 pin yapan kablolar var böle bı çözüm bulsam olurmu. Yani PSU bu sistemi kaldırır dimi. Benim sadece kablolama skntim var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dönüştürü olur tabi size öneri yapcağım. Her zaman önerdiğim bir dönüştürücü ürünü var linki bulur bulmaz atacağım.

PCI-e 6 pin to CPU 4 pin power kablosu - 25,20 TL - Bu ürünü alabilirsiniz. CPU güç kablosu 12V güç ile çalışır ve Molex ve SATA , PCIe Ekran kartı bağlantılarıda 12V güç aktarımı yapar ama MOLEX ve SATA ile uğraşmayın. Bu kablo ile fazladan PCIe 6 pin ekran kartı güç girişini 4 pin CPU güç girişine çevirebilirsiniz.

Güç odaklı bir sorununuz yok 750W güç zaten fazla fazla yeterli ve iyi bir PSU modeli almışsınız sıkıntı yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri