Threadripper 3960X ve 2080 Ti Performans Sorunu

CdnDatcom

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir sistemim var fakat oyun içi performansından memnun değilim. Tüm Driver'ler güncel, sorun gözükmüyor. Oyun içi aldığım FPS bu sistemin bütçesinin 1/4'ü kadar topladığım sistem ile aynı. Farkları yok. Arada işlemci ve ekran kartı olarak çok üst performans vermesi gerekirken alamıyorum. Eksik bir durum mu var ya da sorun yaşayan var mı bu şekilde, bir de sistem çok geç açılıp geç kapanıyor. Diğer bilgisayar ile birlikte kapattım. Bu sistem kapanıp yeniden başlama ekranına gelirken diğeri çoktan açılmış masaüstünde oluyor. Ortalama 10 saniyede kapanıyor, açılması tekrar 10 saniye kadar sürüyor. Anakart BIOS güncellemesini de sağladım. RAM MHz değerleri 2133 şeklindeydi. Bu değerleri profil atayarak 3600 MHz çektim. Başka bir işlemim olmadı. Belki yardımcı olan olur, teşekkür ederim.

Sistem:

AMD Ryzen Threadripper 3960X
MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming Trio 11GB
G.Skill 3600 MHz CL16 32 GB RAM
Asus ROG STRIX LC 360 Soğutucu
Asus Prime TRX40-PRO 4666 MHz ANAKART
Samsung 500GB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD
Power Boost BST-ATX1200P "RAGE" 1200W 80+ Platinum Supply

Selahattin Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işletim sistemin Windows 10 un son sürümü mü? Başka birşey gelmedi aklıma. Bir de monitörünün özellikleri nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitör olarak kaç piksel kullanıyorsunuz? 1080p ise bu durum alabileceğiniz FPS değeri olarak bir CPU sınırına dayanıyor. INTEL yada AMD fark etmez 1080p de alabileceğiniz FPS değerinizde bir sınır vardır her oyun için sınır FPS durumu farklı seviyelerde olur ama durum bu. 2K ise biraz daha az ve 4K çözünürlükte zaten sizin kart ve CPU ya benzer sonuçlar verecek kombin pek yok piyasada. FPS değerinden memnun olmadığıız oyunda kaç FPS aldığınızı ve çözünürlük değerlerinizi yazın bakayım duruma bir tuhaflık var mı yok mu söylerim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri