reis şimdi durum şöyle yurt dışına gideceğim için garantisi önemli yani pc giderse garnatiye yollayamam bu pc için diyorum
ben de diyorum ki
dünya üzerinde herhangi bir ürün piyasaya çıktğında
ilk çıktığı günlerde çok çok fazla sayıda sorunla karşılaşılma ihtimali çok çok nadir oluyor
genelde bu tarz sorunlar belli bir süreden sonra karşılaşılmaya başlanıyor
misal hp 4xxx serisi ekran kartlı cihazlar
hall sensör hatası
ilk çıktığında gayet fiyat performanstı uzun süre önerdik aldırdık
ilk zamanlar millet gayet memnun kullanıyordu
ama bayaaa bir süre sonra hall sensör kronik diyebileceğimiz seviyeye ulaşan bir hata oldu
misal lenovo loq 4xxx serisi ekran akrtlı cihazlar
bu ürün çok daha fiyat performanstı
çok ciddi indirimler gördü çok önerdik
yine ilk zamanlar bir şey yoktu
sonra tek tük duyulmaya başlandı ama özellikle bu sorun hindistan pazarında çok görülüyor tr pazarında yok muhabbetleri döndü gel gör ki tr pazarında da çok görülmeye başlandı önermedik
ama bunları bir çoğu 1 senelik kullanım seneryolarından sonra karşılaşılmaya başlandı
bahsettiğin markanın ülkeye giriş tarihini mayıs ayı olarak görüyorum
yani mayıs ayında girdi daha 3ayını bile doldurmadı
elbetteki fabrikasyon hatasıdan dolayı 2 günde bile kronik diyebileceğimiz bir hatası olabilir
ama şu 3 ayda böyle bir durum belirtilmedi
ama yukarıda saydığım ürünlerdeki sorunlar gibi sorunların da olmayacağının garantisi yok
(tabi bu söylediğim durum bir tek bahsettiğimiz marka için geçerli değil asus rog alırsrın aldığın seride olmayacağının garantisi de yok)
yani işin özü
marka daha yeni
uzun kullanım testleri yok
marka yeni olmasından kaynaklı ve kullanıcı deneyimine önem veren kitlenin hatrı sayılır bir kullanıcı deneyimi bulamamasından kaynaklı daha çok tercih edilmediğinden dolayı müşteri kitlesi de az
bu sebeple size kronik bir sorunu var mı yok mu net bir bilgi verebilecek yok malesef
bu tür ürünler biraz şans işi
ama alayım sorun çıkmasın başım ağrımasın konusunda belki karşı çıkanlar olacak ama
ROG STRİX ALSAN ONUN BİLE %100 GARANTİSİ YOK
teknoloji bazen de şans işi malesef