Topladığım Bilgisayarda Uyumsuzluk Sorunu Olabilirmi?

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Öncelikle selamlar. Yaklaşık 3-4 ay önce bir bilgisayar topladım. Fakat sistemden tam potansiyel alamıyorum gibi. Acaba bir uyumsuzluk mevcut olabilir mi? Sistemim şöyle:
  • AMD Ryzen 7 2700
  • Asus B450 Plus TUF Gaming 3200 MHz OC
  • RTX 2060 6 GB OC ROG Strix
  • Crucial Ballistix 2x8 GB 3000 MHz 19CL
  • Samsung 860 Evo 250 GB SSD
  • Frisby Gamemax 800 Watt 80+ Power Supply
  • Kasa olarak da Falcon-X
Sistem olarak bir uyumsuzluk söz konusu mudur? Teşekkürler.

KS

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Şöyle bi dönüş yapayım. Hatalıysam affola bilmeyerek,farklı bir forumda aynı konuyu açtım ordaki arkadaşlar sistem çok iyi fakat psu'nu acil değiştirmen gerek gibi yorumlar geldi sizde aynı düşüncedeyseniz psu öneriniz ne olur teşekkür ederim.. dediğim gibi farklı forum'dan bahsetmek yasak'sa affola

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU markanız iyi değil ama eğer hali hazırda o kadar aciliyeti yok. O kadar da kötü değil. Değiştirirseniz sistem için daha sağlıklı olur burası doğru ama kullanımda bir sorun teşkil etmiyor. Ani elektrik kesintisi yada ani voltaj yükselmesi vs. olursa PSU iyi olmadığı için bununla baş edemez ise sistem bileşenlerine zarar verebilir bundan dolayı değiştirin ve daha iyi bir PSU alın denmiş olabilir.

Gigabyte 700W Aorus B700H 80+ Bronze Yarı Modüler Güç Kaynağı - 364,27 TL
https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-700w-aorus-b700h-80-bronze-yari-moduler-guc-kaynagi-pmu420087

Bu önerdiğim ürün. Japon Kapasitörler ile uzun saatlar çalışabilir ve aşırı sistem yükü olduğu durumlarda yüksek ısılara dayanabilir. Artı olarak marka 4 akım koruması ve 9 aşamalı voltaj düzenleyiciye sahip. Bu ürün F/P olarak alabileceğiniz en iyi ürünlerden birisi.

Bu dışında sistem bileşen olarak iyi ama RAM CL19 ile çok aşırı yüksek bir gecikmeye sahip ondan 3000 MHz RAM için olması gereken performansı alamıyorsunuz o bir eksi ama dert değil sistem genili iyi.

KS

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Öneri için çok teşekkür ederim ramlarım 19 değilde 17 cl imiş :) birde psu'nun bu şekilde kötü olması işlemcinin gücünü de etkilermi teşekkürler ve birde diğer sistemimin diğer parçaları sizce uyumlumudur yani demek istediğim güncel oyunlar için idealmidir PUBG,Apex Legends vesaire

Şuanda evden çıkıyorum önerdiğiniz psu yı almaya gidiyorum birde şöyle bi sorum olucaktı size mevcut ekran kartım ile PUBG gibi oyunlara girdiğimde ekran kartından cızıtirtılı bir ses geliyor videoya da aldım sesi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CL17 fena sayılmaz CL16 en yaygın olan ama o bile yüksek sayılacak bir değerdir ama dert değil CL19 'dan iyidir CL17 gecikme.

PSU eğer akım kontrolünde sorun yaşamıyorsa işlemci ve diğer bileşenler güç akışında sorun yaşamaz. PSU 'yu değiştir dememizin sebebi dediğim gibi ani kesintiler yada yüksek/düşük akım gibi şeylerde sistem bileşenlerine zarar vermeden bunu absorbe edebilmesi gerek PSU 'nun ama marka iyi olmadı için bu tarz sorunlara karşın ne tür bir yeteneği var bilemiyorum.

Cinebench R20 : http://http.maxon.net/pub/cinebench/CinebenchR20.zip ile Single Core ve Milti Core testi ve PassMark PerformanceTest 9.0 ile https://downloads.passmark.com/downloads/petst.exe Test / GPU / All ve CPU All testi yapıp. İşlemci ve Ekran kartı performansınıza bakabilirsiniz bir düşüş var mı anlaşılır. PassMark GPU testinde 12800 Puan ortalamanız var kartınızın sizin aldığınız puan 12600-13000 arasında olmalı ki sorun var mı yok mu anlarız. Yine PassMark CPU testinizin sonucu RAM özelliklerine göre değişir ama 15000 Puan ortalama alıyor yine 200 puan oynama payı olabilir. Cinebench R20 işlemci sonucunuz ise Single Core için 400 puan Multi Core için 3400 puan civarında olmalı +/- 50 puan oynar bu testin sonucu. Bunlara göre performans kaybınız var mı yok mu anlarsınız.

Sistem bileşenleri iyi bir sorun yok FPS konusunda içiniz rahat olsun. Ryzen 3000 serisine göre yada INTEL işlemcilere göre bir miktar az FPS alabilirsiniz 2700 işlemcisi ile ama bu işlemci kaynaklı darboğaz değil performans ile alakalı bir şey o kadar.

Ses demişsiniz böyle ufak bir ıslık gibi ama hafif cızırtılıysa o bobin uğultusu olarak geçer. Her ekran kartında ve anakart gibi bileşenlerde çok az olur. Böyle aşırı yüksek FPS aldığınız durumlarda 500-1000 gibi menülerde aldığınız FPS değerlerinde çıkar genelde eğer böyle ise dert etmeyin o doğal ama yok bu dediğim gibi değilse kartta bir elektrik sorunu olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri