Topladığım pc için ups

JusTiMe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle pcdeki parçaları tek tek yazayım
İşlemci i3 10100
Anakart Msi z490 a pro
Ram Corsair vengeance lpx 16gb 2x8 3200mhz
Ekran kartı gigabyte gtx 1660 super oc
Soğutucu be quiet dark rock pro 3
power seasonic 1000w psu

sistemin harcadığı güç muhtemelen bu powerdan küçük olduğuna eminim ama yine de gücü 1000w destekleyen ups mi almam gerekiyor?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu sistemi aldınız mı? Sistem aşırı dengesiz.

10100 işlemciye neden Z serisi anakart? 
Bu tarz bir sisteme neden 2000 TL lik PSU?
Bu tarz bir sisteme neden o kadar pahalı bir soğutucu?
Son olarak bu bütçede bir sisteme neden o ekran kartı gibi soruları sormam gerek. Çok dengesiz bir sistem.

KS

JusTiMe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu sistemi aldınız mı? Sistem aşırı dengesiz.

10100 işlemciye neden Z serisi anakart? 
Bu tarz bir sisteme neden 2000 TL lik PSU?
Bu tarz bir sisteme neden o kadar pahalı bir soğutucu?
Son olarak bu bütçede bir sisteme neden o ekran kartı gibi soruları sormam gerek. Çok dengesiz bir sistem.

11.nesil işlemci takmak için aldım ucuza toplayayım diye
950tlye 4 sene önce aldığım içindi
Yine aynı şekilde 350-400tlye 4 yıl önce aldım
Alabilecekken elimdeki en iyi fırsatı değerlendirmek istedim 2350tlye falan bu ekran kartını aldım
soruma gelirsek cevap alamamış olmam üzdü

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunuza cevap vermeden önce sistemi anlamam gerekiyor. Böyle tuhaf bir sistem görünce haliyle paranızı boşa harcamanızı istemedim ondan sordum ama cevaplarınıza göre bir şey diyemiyorum bu sistem için.

Sorunuzun cevabı sistemin maksimumdaki güç ihtiyacını karşılayacak bir UPS almanız yeterlidir. Garanti olsun biraz üzerini alın 500W civarı güç verebilen bir UPS yeterlidir. Ancak UPS birimini sistem kesintileri için alıyorsanız tamam ama PSU birimini korumak için alıyorsanız seçtiğiniz Power pek çok korumaya sahip bir ürün baş edebilir bu tarz kesintiler vs. ile bilginiz olsun.

KS

JusTiMe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorunuza cevap vermeden önce sistemi anlamam gerekiyor. Böyle tuhaf bir sistem görünce haliyle paranızı boşa harcamanızı istemedim ondan sordum ama cevaplarınıza göre bir şey diyemiyorum bu sistem için.

Sorunuzun cevabı sistemin maksimumdaki güç ihtiyacını karşılayacak bir UPS almanız yeterlidir. Garanti olsun biraz üzerini alın 500W civarı güç verebilen bir UPS yeterlidir. Ancak UPS birimini sistem kesintileri için alıyorsanız tamam ama PSU birimini korumak için alıyorsanız seçtiğiniz Power pek çok korumaya sahip bir ürün baş edebilir bu tarz kesintiler vs. ile bilginiz olsun.

Sadece powerı olası elektrik kesilmelerinde korumak için ups almak istiyorum. Buna göre tavsiyeniz ne olacaktır acaba? Bunun sebebi ise burası fazla sıkıntı çıkan 1 yer ne zaman kesileceği hiç belli olmuyor...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri