Topladığım Sistem İyi Mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

arpsgl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Birkaç gün önce arkadaşıma sistem topladım Uğur Bey sizce iyi mi bir sıkıntısı var mı ? Bu fiyata ekran kartı daha iyi olabilirdi fakat arkadaşım bu ekran kartını istedi FPS için ekran kartını yükseltmeye gerek yok dedi. Sıvı soğutmanın kasanın alt tarafına konumlandırılması sizce sorun teşkil eder mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İyi değil fiyatına göre hiç ama hiç iyi değil. Daha iyisini toparlarım daha ucuza veya bu fiyata daha iyisini toparlarım. Sıvı soğutmaya OC yapılmayacaksa gerek yok. İşlemci stok soğutucu yada 300 TL lik bir kule tipi hava soğutma fazla fazla yeterli. SSD çok pahalı eğer oyun içinde sistem SATA SSD alınabilri yada daha ucuza M.2 diskler var F/P dengesi yüksek. Anakart değişmeli iyi bir model değil. X570 anakartı OC yapacaksanız seçin yoksa PCIe Gen4 için B550 anakartlar çıkacak bu ay onlar beklenmeli daha ucuza iyi ama özellikten kısmadan bir anakart almış olursuunz. RAM 3600 Mhz seçilmeli CL değeri 19 değerine kadar yüksek olabilir oyunda ve genel iş deneyiminde bir sorun teşkil etmiyor. Kasa ve PSU ayrı ayrı alınmalı genelde kasa içindeki PSU modelleri iyi olmaz.

Bütçe 10K ise öneri yapayım size bu sisteme bu paraları vermek yazık olur.

KS

arpsgl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam arkadaşa sordum da siparişi iptal etmekle uğraşmak istemiyorum sistemde bir sıkıntı yok yani demi diye sordu parçalarda uyumsuzluk veya hatalı sistem seçimi falan diye eğer bir sıkıntı yoksa siparişi iptal etmeyecek tek bir sitede hazır topladı kendisi toplamayacak o yüzden teknobiyotikden topladım.

KS

arpsgl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam dediğim gibi kendisi toplayamayacağı için toplama sihirbazından topladık siz eğer ben toplarım iptal edin iptal ettiğine değecek diyorsanız arkadaşımla konuşayım siparişi iptal edelim ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yok iptal etmesin sonra ödeme geri döünüşü vs. bir sürü şey beklenecek. Ben anakartı düşürecektim B550 modeller çıksın onlardan konulurdu RAM 'i 3600 MHz yapıp SSD modelini değiştirecektim ve Kasa + PSU modellerini ayrı ayrı seçecektim. Artı olarak sıvı soğutmayı çıkartıp F/P bir kule tipi hava soğutma koyup ekran kartını yükseltecektim. Ama bunlar bu ay sonunu anca bulur ve genel oalrak sipariş iptali ve ödemenin geri yaması vs. pek çok şey ile uğraşması gerekir arkadaşısınızn bunlara okeyse iptal edebilir yoksa uğraşmak istemem derse kalsın.

KS

arpsgl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Teşekkür ederim uğur hocam ben ileriye dönük olsun diye sıvı soğutma koymuştum ekran kartını o yüzden yükseltmemiştim. Bilgileriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sıvı soğutma sadece OC yapacaksanız mantıklı ileriye doğru kule tipi bir hava soğutma ile de az biraz OC yapılabilir. Direkt FPS ve genel performansa etki edecek bileşenler seçilmeli.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri