Toplama Pc Sürekli Yeniden Başlatma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba, iyi günler. 2 Aya yakın bir süredir Pc parçaları topluyordum. En son kalan parça olan işlemciyi de aldıktan sonra tüm parçaları birleştirip çalıştırdım. Pc'de herhangi bir sıkıntı yoktu. Gayet stabil ve düzgün bir şekilde çalışıyordu. Ta ki ertesi gün öğleden sonraya kadar. Pc durduk yere hiçbir çökme veya hata belirtisi olmadan kendi kendisini resetledi. Pc'yi tekrar açıldığında 1 saat boyunca herhangi bir sıkıntı olmadı. Ama AMD driverlerını güncellemeye kalktığımda PC tekrardan kendisini resetledi. AMD driverını tekrar güncellemeye çalıştım yine resetlendi. Bunu bir iki defa daha yaptıktan sonra Pc bu sefer reset attıktan sonra açılmadı. Dikkat lütfen! Pc'nin tüm fanları gayet düzgün bir şekilde çalışmasına, ışıklarını yaymasına ve aynı şekilde mouse ve klavyenin de ışıklarının açık bir şekilde olmasına rağmen monitörüme hiçbir şekilde herhangi bir görüntü gelmiyordu. Pc'yi düğmesinden kapattım ve tüm fanlar durdu. Sonra Pc'yi tekrar çalıştırdım ve herhangi bir sıkıntı olmadan açıldı. Ama resetlenme olayı bitmemişti tabii ki Pc'yi tekrar açtıktan sonra Amd driverlarını güncellemediğim halde bile yine de kendi kendisine sürekli olarak reset attıyordu ve arada bir de fanlar çalışmasına rağmen herhangi bir görüntü yoktu. Pc'ye format attım. Ve resetlenme durumu tekrarlanmaya devam etti. Sonra Rufus üzerinden format attım. Ve AMD Driverlarını güncellemeye kalktığımda kendi kendime geçmiş olsun dedim.

Ekleme: Monitörü, Pc parçalarını birleştirdiğim gün "Sıfır Ürün" olarak aldım.

Pc Parçaları:

Anakart: Asus TUF Gaming B-550M Plus(Wi-fi)
Depolama: SAMSUNG 500GB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
Ram: Team T-Force Delta Tuf Gaming Alliance Rgb TF9D48G3200HC16C01 8gb Ddr4 3200MHZ CL16 Gaming Ram
PSU: ASUS Tuf Gaming 650W 80 Plus Bronze 650W PSU
Kasa: ASUS TUF GAMING GT301 RGB
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G

Monitör: Asus TUF Gaming VG259QR

Not: Anakart Bios ayarları günceldir. Bios ayarlarından anakartın göremediği herhangi bir Pc parçası da yoktur.

Önemli Not: İşlemcinin dahili ekran kartından kaynaklı bir sorun olduğuna dair %80 emin olduğum için İşlemciyi iadeye gönderdim. Bunları yazmamın sebebi bu durumu daha önce yaşayan veya bilen birileri var mı diye öğrenmek. Teşekkürler...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Toplama Pc Sürekli Yeniden Başlatma

Aklıma 3 şey geliyor. Birisi Anakart odaklı bir sorun ki güncellemeye bağlı sorun yaşıyorsunuz gibi duruyor buda teorimi yükseltiyor. İkincisi CPU odaklı bir sorun olabilir ama genelde mavi ekran vb. bir hata alınır. Son olasılıksa PSU ki hiçbir hata vermeden kapanması bu teorimi en yüksek ihtimale çıkartıyor. Bu 3 bileşenin iyice test edilip kontrol edilmesi gerek.

KS

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
RE: Cvp: Toplama Pc Sürekli Yeniden Başlatma

ugur.gozaydin' Alıntı:
Aklıma 3 şey geliyor. Birisi Anakart odaklı bir sorun ki güncellemeye bağlı sorun yaşıyorsunuz gibi duruyor buda teorimi yükseltiyor. İkincisi CPU odaklı bir sorun olabilir ama genelde mavi ekran vb. bir hata alınır. Son olasılıksa PSU ki hiçbir hata vermeden kapanması bu teorimi en yüksek ihtimale çıkartıyor. Bu 3 bileşenin iyice test edilip kontrol edilmesi gerek.

1 - Anakart Bios güncel durumdaydı.

2 - Mavi ekran gibi bir hata durumu yoktu.

3 - PSU'yu iki farklı şekilde; ilk olarak akım koruyucuda denedim ve ikinci olarak da akım direk prize takılı şekilde kullandım. Yine resetlenme durumu söz konusuydu.

Önemli Not: Eklemeyi unuttum çok önemli bir şey vardı. Pc'yi bios'a geçirdiğimde hiçbir şekilde kapanma durumu meydana gelmedi. Pc açılırken bile kendine reset attıyordu. Ama dediğim gibi Bios'a girince kapanma veya resetlenme gibi bir durum olmadı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Anakart BIOS sürümünüzü sormadım ki zaten ilk yorumunuzda yazmışsınız. Ben başka bir şeyden bahsettim orada. Anakart arızası gibi.

Mavi ekran hatası almadığınızı yine yazmışsınız ben size CPU odaklı bir sorun olsaydı ki buna RAM 'de dahil edilebilir mavi ekran vb. bir hata alınır genelde. CPU arızası olmayabilir bu yüzden.

PSU ürününün kendisine bir sorun varsa akım koruyucu veya voltaj regülatörü yada UPS cihazı fark etmez ürün arızalıysa yine de sorun çıkartır. Bu akım koruyucu, voltaj regülatörü ve UPS cihazları PSU önerisi içindir sonrası için değil.

Bence anakart odaklı veya PSU odaklı bir sıkıntınız var.

KS

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Konu şu anda açık sanırsam, onun için önemli bir ekleme yapmak istiyorum. Yukarıda bahsi geçen 1-2 saniyelik donmanın ardından gelen rastgele ve sürekli resetlenmelerin nedeni işlemciden kaynaklanıyormuş. Sağolsunlar ürünün iadesini kabul ettiler.

Önemli Not: Eğer ki benimle aynı sorunu yaşamış olan birileri varsa, dahili bir ekran kartı kullanıyorsa ve resetlenmelerin tetiklenmesine neden olan şeyin ekran kartı güncellemeleriyle alakalı olabileceğini düşünüyorsa, işlemcinizi teknik servise göndermenizi önerebilirim.

Not: Eğer ki benimle aynı sorunu yaşamadan pc resetlenmelerine maruz kalmış olan varsa, lütfen önemli notta yazılanları en sona bırakınız.

Şimdiye kadarki tüm yardımlarınız için teşekkürler...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Genelde CPU arızası çokça rastlanan bir durum değildir ama size denk gelmiş. Servisin iade kabul etmesi sizin avantajınıza olmuş. Sorunun sizin özelinizde ne olduğunu paylaştığınız için teşekkürler.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri