Merhaba, iyi günler. 2 Aya yakın bir süredir Pc parçaları topluyordum. En son kalan parça olan işlemciyi de aldıktan sonra tüm parçaları birleştirip çalıştırdım. Pc'de herhangi bir sıkıntı yoktu. Gayet stabil ve düzgün bir şekilde çalışıyordu. Ta ki ertesi gün öğleden sonraya kadar. Pc durduk yere hiçbir çökme veya hata belirtisi olmadan kendi kendisini resetledi. Pc'yi tekrar açıldığında 1 saat boyunca herhangi bir sıkıntı olmadı. Ama AMD driverlerını güncellemeye kalktığımda PC tekrardan kendisini resetledi. AMD driverını tekrar güncellemeye çalıştım yine resetlendi. Bunu bir iki defa daha yaptıktan sonra Pc bu sefer reset attıktan sonra açılmadı. Dikkat lütfen! Pc'nin tüm fanları gayet düzgün bir şekilde çalışmasına, ışıklarını yaymasına ve aynı şekilde mouse ve klavyenin de ışıklarının açık bir şekilde olmasına rağmen monitörüme hiçbir şekilde herhangi bir görüntü gelmiyordu. Pc'yi düğmesinden kapattım ve tüm fanlar durdu. Sonra Pc'yi tekrar çalıştırdım ve herhangi bir sıkıntı olmadan açıldı. Ama resetlenme olayı bitmemişti tabii ki Pc'yi tekrar açtıktan sonra Amd driverlarını güncellemediğim halde bile yine de kendi kendisine sürekli olarak reset attıyordu ve arada bir de fanlar çalışmasına rağmen herhangi bir görüntü yoktu. Pc'ye format attım. Ve resetlenme durumu tekrarlanmaya devam etti. Sonra Rufus üzerinden format attım. Ve AMD Driverlarını güncellemeye kalktığımda kendi kendime geçmiş olsun dedim.
Ekleme: Monitörü, Pc parçalarını birleştirdiğim gün "Sıfır Ürün" olarak aldım.
Pc Parçaları:
Anakart: Asus TUF Gaming B-550M Plus(Wi-fi)
Depolama: SAMSUNG 500GB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
Ram: Team T-Force Delta Tuf Gaming Alliance Rgb TF9D48G3200HC16C01 8gb Ddr4 3200MHZ CL16 Gaming Ram
PSU: ASUS Tuf Gaming 650W 80 Plus Bronze 650W PSU
Kasa: ASUS TUF GAMING GT301 RGB
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G
Monitör: Asus TUF Gaming VG259QR
Not: Anakart Bios ayarları günceldir. Bios ayarlarından anakartın göremediği herhangi bir Pc parçası da yoktur.
Önemli Not: İşlemcinin dahili ekran kartından kaynaklı bir sorun olduğuna dair %80 emin olduğum için İşlemciyi iadeye gönderdim. Bunları yazmamın sebebi bu durumu daha önce yaşayan veya bilen birileri var mı diye öğrenmek. Teşekkürler...
Ekleme: Monitörü, Pc parçalarını birleştirdiğim gün "Sıfır Ürün" olarak aldım.
Pc Parçaları:
Anakart: Asus TUF Gaming B-550M Plus(Wi-fi)
Depolama: SAMSUNG 500GB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
Ram: Team T-Force Delta Tuf Gaming Alliance Rgb TF9D48G3200HC16C01 8gb Ddr4 3200MHZ CL16 Gaming Ram
PSU: ASUS Tuf Gaming 650W 80 Plus Bronze 650W PSU
Kasa: ASUS TUF GAMING GT301 RGB
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G
Monitör: Asus TUF Gaming VG259QR
Not: Anakart Bios ayarları günceldir. Bios ayarlarından anakartın göremediği herhangi bir Pc parçası da yoktur.
Önemli Not: İşlemcinin dahili ekran kartından kaynaklı bir sorun olduğuna dair %80 emin olduğum için İşlemciyi iadeye gönderdim. Bunları yazmamın sebebi bu durumu daha önce yaşayan veya bilen birileri var mı diye öğrenmek. Teşekkürler...