Toplama sistem kablo montajı nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fatih EGE

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Daha önce hiç sistem toplamadım. Acemi olduğum için sistem toplamayı da bilmiyordum ama yavaş yavaş öğrendim. Şuan montaj konusunda tek sıkıntım kablo montajı. Kablo montajının nasıl yapıldığı hakkında bir makale veya video varsa yardımcı olabilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kablo montajı derken neden bahsediyorsunuz? Kablolama düzeni mi yoksa hangi kablonun nereye takılacağına dair bir soru mu bu?

Eğer kablo düzeni ise o kişiseldir. Yani kabloların karmaşık durmaması için plastik kelepçe vs. kullanabilirsiniz.

Eğer kabloların nereye takılacağına dair ise bu soru 24 pin anakart bağlantısı , 4+4 veya 8 pin işlemci (CPU) güç bağlantısı ve 6+2 pin veya 8 pin ekran kartı (GPU) güç bağlantısı zaten basittir. Kasa kablolarının bağlantıları anakart ve kasa klavuzlarında yazar. RGB bağlantılarıda keza öyledir kasa veya fan kullanım klavuzlarında yazar nasıl olduğu.

KS

Fatih EGE

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kablo montajı derken neden bahsediyorsunuz? Kablolama düzeni mi yoksa hangi kablonun nereye takılacağına dair bir soru mu bu?

Eğer kablo düzeni ise o kişiseldir. Yani kabloların karmaşık durmaması için plastik kelepçe vs. kullanabilirsiniz.

Eğer kabloların nereye takılacağına dair ise bu soru 24 pin anakart bağlantısı , 4+4 veya 8 pin işlemci (CPU) güç bağlantısı ve 6+2 pin veya 8 pin ekran kartı (GPU) güç bağlantısı zaten basittir. Kasa kablolarının bağlantıları anakart ve kasa klavuzlarında yazar. RGB bağlantılarıda keza öyledir kasa veya fan kullanım klavuzlarında yazar nasıl olduğu.

Bahsettiğim şey hangi kablonun nereye takılacağı. Kablo düzenini hallederim ama hiç montaj yapmadım daha önce bu nedenle hangi kablo anakartta nereye takılacak bunu bilmiyorum. Yardımcı olduğun için sağol.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri